اخبار بیت‌کوین - Bitcoinاخبار و مقالات

افزایش اندازه‌ی بلاک بیت‌کوین بدون ایجاد هارد فورک

ارائه روشی جدید برای افزایش اندازه‌ی بلاک‌های بیت‌کوین توسط یکی از توسعه‌دهندگان

نکات برگزیده مطلب
  • مارک فرایدنباخ به عنوان یک توسعه دهنده‌ی بیت‌کوین به تازگی از یک رویکرد مقیاس‌پذیری با نام forward blocks رونمایی کرده است که به واسطه‌ی آن می‌توان بدون ایجاد یک هارد فورک، اندازه بلاک بیت‌کوین را افزایش داد.

مارک فرایدنباخ(Mark Friedenbach) به عنوان یک توسعه دهنده‌ی بیت‌کوین و یکی از بنیانگذاران کمپانی بسیار محبوب Blockstream به تازگی از یک رویکرد مقیاس‌پذیری با نام «بلاک‌‌های پیش رو(forward blocks)» رونمایی کرده است که اساسا می‌تواند به بدون نیاز به یک هاردفورک(Hard Fork) به افزایش سایز بلاک‌های بیت‌کوین کمک کند.

در حال حاضر بیت‌کوین توانایی پردازش تعداد کمی تراکنش در ثانیه را دارد و قادر به رقابت با شبکه‌های بزرگ پرداخت سنتی همچون Visa نیست. در حالی که برخی معتقد‌اند رمزارز باید از طریق افزایش سایز بلاک‌ به مقیاس‌پذیری مناسب برسند(که نیازمند یک هارد فورک است)، برخی استدلال می‌کنند که این روش به متمرکزسازی منجر خواهد شد و ترجیح می‌دهند از راه‌ حل‌های دیگری استفاده شود.

هارد فورک اساسا ایجاد یک تغییر در شبکه است، تغییری که یک طرفه بوده و بازگشتی در آن وجود دارد، به این معنی که همه‌ی کاربران دخیل در آن رمزارز باید برای هماهنگی با تغییرات رخ داده پلت‌فرم‌های خود را بروز رسانی کنند. از سوی دیگر، یک سافت فورک(Soft Fork) قابلیت بازگردانی به حالت اولیه را دارد.

بر اساس یک رونویس از سخنرانی آقای فرایدنباخ در کارگاه Scaling Bitcoin، رویکرد او قادر خواهد بود ظرفیت مبادله‌ی on-chain رمزارز بیت‌کوین را به واسطه‌ی یک جایگزین اثبات Proof Of Work(POW) افزایش داد، که این اثبات جایگزین نیز از طریق یک سافت فورک و «دفاترکل بهبود یافته در زمینه‌ی حریم خصوصی» حاصل شده است.

طبق گفته‌های آقای فرایدنباخ که سابقا یک توسعه دهنده‌ی برنامه‌های فضایی در ناسا(NASA) نیز بوده، رویکرد forward blocks می‌تواند در نهایت باعث شود که تعداد تراکنش‌های حل و فصل شده‌ی این رمزارز حدود ۳۵۸۴ برابر سطح کنونی شود. این در حالیست که از طریق فرایند sharding نیز مقاومت آن در برابر سانسور افزایش می‌یابد.

آقای فرایدنباخ در گفته‌های خود فرایند sharding را به شکل انجام تغییراتی در سیستم PoW و همچنین برخی توسعه‌هایی که در نهایت منجر به مقیاس‌پذیری بلاک‌چین بیت‌کوین می‌شوند، توصیف کرده است؛ در حالی که اغلب کاربران صنعت رمزارزی، زمانی که حرف از  فرایند sharding باشد، سریعا به راه‌حل مقیاس‌پذیری اتریوم فکر می‌کنند که طی آن فشار کاری تراکنش‌های شبکه بین چندین رایانه‌ی دخیل تقسیم شده تا در نهایت مقیاس‌پذیری بلاک‌چین رخ دهد. طبق گفته‌های آقای فرایدنباخ، این دو مورد «اصلا» شبیه به هم نیستند.

این کارمند سابق ناسا در مصاحبه‌ای اعلام کرد که این رویکرد می‌تواند در بحث مقیاس‌پذیری کمک کند، چرا که جامعه‌ی رمزارزی اغلب با ایجاد یک هارد فورک مخالف است، زیرا انجام یک هارد فورک بسیار سخت و مشکل‌ساز است. وی در ادامه توضیح داد:

رویکرد Forward blocks کل این استدلال را بی معنی می‌کند. زمانی که تصمیم به این کار بگیریم، ما برای مقیاس‌پذیری بیت‌کوین به یک هارد فورک نیاز نداریم. این کار می‌تواند در قالب یک سافت فورک انجام شود، همانند کاری که برای SegWit انجام شد. Mark Friedenbach

SegWit حدود یک سال پیش راه‌اندازی شد و به تازگی میزان استفاده از آن به بیش از ۵۰درصد رسیده است. آقای فرایدنباخ در ادامه‌ی صحبت‌هایش پیشنهاد کرد که جایگزین کردن مکانیزم نیمه‌سازی(halving) بیت‌کوین فکر خوبی است. halving فرایندی است که هر چهارسال یکبار میزان پاداش بلاک‌‌های بیت‌کوین را نصف می‌کند. به نظر او پیروی از یک رویکرد خطی می‌تواند برای رمزارز بیت‌کوین مناسب‌تر باشد، چونکه به طور ناگهانی بر اکوسیستم آن تاثیر نخواهد گذاشت.

طبق گزارشات، اقای فرایدنباخ زمانی به ایده‌ی forward blocks رسید که در حال فکر کردن به «توسعه‌ی یک تغییر توام در PoW بوده که در آن یک PoW جدید به همراه سافت فورک معرفی می‌شود». وی همچنین اشاره کرد که این رویکرد یک پیشنهاد نیست، بلکه یک «فرصت مناسبت» برای فکر کردن در رابطه با راه حل است.

یک راه حل بحث برانگیز

در حالی که برخی این رویکرد آقای فرایدنباخ را یک تغییر انقلابی توصیف کرده‌اند، گزارشات نشان می‌دهد که همه‌ در رابطه با آن خوشحال نیستند. یکی از توسعه دهندگان بیت‌کوین که از نام مستعار Shinobimonkey استفاده می‌کند به تازگی اعلام نموده که «این یک حمله بر روی شبکه بوده و نام آن را بروز رسانی گذاشته‌اند».

آدام بک(Adam Back) مدیرعامل کمپانی Blockstream در رابطه با این مورد اعلام کرده است که «این رویکرد خوب است» و کشف مکانیزم‌های جدید «جدا از اینکه آیا از لحاظ فنی تمام کاربران به توافق خواهند رسید یا خیر، می‌تواند مفید باشد». از نظر او، این رویکرد جدید تنها یک ابزار جدید دیگر است و نه بیشتر.

طبق گزارشات منتشر شده، آقای فرایدنباخ از استفاده‌ی رویکرد forward blocks در بیت‌کوین حمایت نمی‌کند، بلکه فقط تلاش دارد تا یک گزینه‌ی جدید ارائه کرده باشد. گزارش شده که او به دنبال استفاده از این رویکرد در رمزارز ثانویه‌ی ساخته‌ی خودش با نام Freicoin است.

نظر شما در رابطه با این شیوه‌ی ارائه شده برای افزایش اندازه‌ی بلاک‌های بیت‌کوین چیست؟ آیا این روش موثر خواهد بود و از یک هارد فورک جلوگیری می‌کند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

منبع
Cryptoglobe

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا