اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

ایسوس و گیگابایت در فروش محصولات ماینینگ خود به مشکل خورده‌اند

کاهش قیمت رمزارزها و کاهش تقاضا برای خرید تجهیزات ماینینگ، سودآوری شرکت‌های تولید کننده‌ی این تجهیزات را تحت تاثیر قرار داده است

نکات برگزیده مطلب
  • به نظر می‌رسد تولید‌کنندگان کارت‌های گرافیکی و مادربرد تا نیمه‌ی اول سال 2019، با کاهش سودآوری مواجه باشند. گزارش شده است که هر دو بخش به دلیل وجود محصولات مازاد و نبود خریدار، دچار مشکل شده‌اند. کمبود پردازنده‌های اینتل، رشد اقتصادی ضعیف در چین، کاهش چشمگیر ارزش رمزارزها و جنگ اقتصادی آمریکا و چین، شرایط را برای تولید‌کنندگان تایوانی که درگیر شرایط پرآشوب ناشی از سقوط رمزارزها هستند، بحرانی‌تر می‌کند.

 

سال گذشته، تولید‌کنندگان محصولات مرتبط با سخت‌افزار‌های ماینینگ، رشد بالایی را به دلیل سودآوری ماینینگ رمزارزها تجربه کردند. با این وجود و با ورود به سه ماهه‌ی دوم 2018 بازار گرم خرید و فروش تجهیزات ماینینگ، پایان یافت. هم‌اکنون قیمت بیت‌کوین از 19 هزار دلار در انتهای سال 2017 و با طی روند نزولی به 4,674 دلار در زمان نگارش مقاله رسیده است.

تولیدکنندگان سخت‌افزار تایوانی هم‌اکنون به سختی در حال مبارزه با شرایط بازار هستند. سود خالص شرکت ایسوس(Asus)، نسبت به سال گذشته کاهش 43 درصدی داشته است و گزارش شده است که سود خالص شرکت گیگابایت(Gigabyte) برای سه ماهه‌ی سوم سال 2018 به 132 میلیون دلار کاهش یافته است. ممکن است این مقدار پول عظیمی به نظر برسد، اما بر اساس گزارش DigiTimes، عملکرد کنونی گیگابایت به کمترین میزان خود از سه ماهه‌ی چهارم سال 2008 تاکنون رسیده است. باید توجه داشت که سال2008 زمانی است که با وقوع رکود اقتصادی در آمریکا، اثرات آن در کل جهان مشاهده شد.

DigiTimes  همچنین گزارش کرده است که انتظار می‌رود، فروش کارت‌های گرافیکی گیگابایت برای کل سال 2018 به معادل سطح فروش در سال 2016 برسد. همچنین انتظار می‌رود که فروش مادربرد نیز به 600 هزار واحد کاهش یابد. با توجه به این‌که موجودی انبار شده‌ی محصولات تولید شده توسط این شرکت‌ها به بالاترین سطح خود رسیده است، کاهش فروش محصولات نیز شرایط را برای این تولید کنندگان سخت‌تر از گذشته کرده است. تولید بالای محصولات در نتیجه‌ی انتظار تداوم بازار فروش تجهیزات ماینینگ(Mining) در سال گذشته بوده است.

با این وجود، گزارش سه ماهه‌ی سوم سال 2018 شرکت MSI، کاهش فروش تنها 6.6 درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می‌دهد که با وجود منفی بودن عملکرد این شرکت، در مقایسه با دیگر شرکت‌های رقیب، عملکرد مطلوبی به نظر می‌رسد.

اینتل(Intel) و انودیا(Nvidia) در سه ماهه‌ی چهارم سال 2018 تولید تراشه‌های خود را موقتا متوقف می‌کنند. اینتل بر روی تولیدات محدود تراشه‌های سرور و موبایل تمرکز کرده است که به طور بالقوه باعث کاهش 2 میلیون واحدی تولید تراشه‌های دسکتاپ می‌شود. انودیا در زمان حباب قیمتی رمزارزی، تراشه‌های گرافیکی زیادی تولید کرده است، برآورد شده است که این حجم از تولیدات، برای پاسخ به نیاز‌های سه ماهه‌ی آینده و یا بیشتر بازار کافی است. گزارش‌ها حاکی از آن است که شرکت AMD نیز در وضعیت مشابهی قرار دارد.

با این وجود، حوزه‌ی رمزارزی تنها علت شرایط کنونی بازار نیست، پس از ترکیدن حباب قیمت رمزارزها، محاسبات به سرعت تغییر کردند. بر اساس این گزارش، عملکرد ضعیف بازار DIY، رشد کند و آهسته‌ی بازار چین، کمبود پردازنده‌های اینتل و جنگ اقتصادی چین و آمریکا از عوامل ایجاد شرایط نامناسب کنونی برای این شرکت‌ها هستند.

روند انقباض بازار با وضع تعرفه‌های گمرکی توسط چین و آمریکا، شدت گرفت. تعرفه‌ی گمرکی 25 درصدی که در نتیجه‌ی جنگ تجاری بین دو غول اقتصادی در ماه ژانویه وضع شد، بر تحویل کالاهای چینی به ایالات متحده تاثیر گذاشت.

بسیاری از شرکت‌ها افزایش بهای تمام شده‌ی محصولاتشان را در نتیجه‌ی وضع تعرفه‌های گمرکی پیش‌بینی کرده‌اند. در حالی که ، بیشتر تولید‌کنندگان مادربرد و شرکت‌های تولید‌کننده‌ی کارت‌های گرافیکی و شرکت‌های بزرگی همانند TSMC که تولید کننده‌ی محصولات اولیه‌ی شرکت‌های آمریکایی محسوب می‌شود، در تایوان قرار دارند و شامل تعرفه‌ها نمی‌شوند. بسیاری از تولیدکنندگان دیگر که در سرزمین چین قرار دارند تحت تاثیر تعرفه‌ها قرار می‌گیرند.

شرکت‌هایی که در انتهای سال 2017 و ابتدای سال 2018 فروش و سود قابل توجهی به‌دست آوردند، هم اکنون با مازاد تولیدات و عملکرد ضعیف سالیانه، مواجه هستند. با توجه به تعرفه‌های گمرکی وضع شده و تقاضای ضعیف بازار، در نیمه‌ی اول سال 2019، سودآوری بالایی برای شرکت‌های بزرگ تولید کننده‌ی سخت افزار کامپیوتری، پیش‌بینی نمی‌شود. خوشبختانه، برنامه‌ی رونمایی از AMD Zen 2 در اویل سال 2019 و پس از آن AMD Navi و کارت‌های گرافیکی تورینگ(Turing) انودیا، آینده‌ی روشن‌تری را برای این صنعت نوید می‌دهد.

آیا تولیدکنندگان سخت افزار خواهند توانست از شرایط سخت کنونی عبور کنند؟ سهم رمزارزها را در ایجاد این شرایط چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
PCgamesn
دکمه بازگشت به بالا