اخبار داخلیاخبار و مقالات

لغو مجوز برگزاری رویدادهای آموزشی بلاکچین و رمزارزها در ایران

مدیر و موسس «آزمایشگاه نوآوری بلاکچین» گفت: به دلیل رفتارهای سلیقه‌ای برخی ارگان‌ها، مجوز برگزاری رویداد در این حوزه صادر نمی‌شود

نکات برگزیده مطلب
  • مصطفی نقی پور موسس و مدیر آزمایشگاه نوآوری بلاکچین اعلام کرد که اداره اماکن، بخشنامه‌ی ممنوعیت معاملات رمزارزی در بانک‌ها و موسسات مالی را به‌طور سلیقه‌ای اعمال کرده و مجوز برگزاری رویدادهای آموزشی در حوزه بلاکچین و رمزارزها را در اماکن عمومی و هتل‌ها داده نمی‌شود. وی اعلام کرد که رویداد «مدرسه بلاکچین» ویژه بازار سرمایه که قرار بود ۲۸ الی ۲۹ آذرماه در هتل سیمرغ برگزار شود به دلیل عدم صدور مجوز از سوی اداره‌ی اماکن لغو شد.

موسس و مدیر آزمایشگاه نوآوری بلاکچین اعلام کرد: یکی از چالش‌های جدی برای فعالیت در حوزه بلاکچین و رمزارزها حتی در حوزه آموزش عدم اعلام موضع مشخص دولت و رگولاتور در این بخش است که منجر به اعمال رفتارهای سلیقه‌ای از سوی برخی ارگان‌ها می شود.

وی افزود: اداره اماکن علت مجوز ندادن برای برگزاری این رویداد را ممنوعیت بانک مرکزی در خصوص صحبت کردن در خصوص رمزارزها اعلام کرده است. نقی پور اظهار داشت:

من بعید می‌دانم بانک مرکزی چنین ممنوعیتی را ایجاد کرده باشد، زیرا دستور العمل بانک مرکزی مبنی بر ممنوعیت معاملات در موسسات مالی و اعتباری است. ولی به دلیل عدم بررسی درست از این دستورالعمل مجوز برگزاری رویدادها در خصوص بلاکچین و ارز رمزها در هتل‌ها داده نمی‌شود و رویداد این مرکز در این خصوص متوقف شد. نقی پور

موسس و مدیر آزمایشگاه نوآوری بلاکچین درخواست کرد در صورتی که بانک مرکزی چنین ممنوعیتی را ایجاد نکرده آن را به صورت رسمی اعلام کند و مانع بروز چنین اتفاقاتی شود. وی خاطر نشان کرد: بروز چنین اتفاقاتی در واقع منجر به ایجاد یک خود تحریمی در داخل کشور می‌شود و جامعه را از آموزش در حوزه فناوری باز می‌دارد.

وی افزود: بانک مرکزی می‌تواند با اعلام موضع خود در مقابل چنین رفتارهایی تکلیف فعالیت در این بخش را مشخص کند زیرا اگر بانک مرکزی چنین محدودیت های را ابلاغ نکرده، هیچ نهادی در کشور نمی تواند مانع آموزش فناوری‌های نوین شود.

نقی پور خاطر نشان کرد: چنین محدودیت‌ها و اعمال سلیقه‌ها در کشور تنها منجر به خدشه به اعتبار سازمان‌های ملی و رگولاتور‌ها می شود و یک خطر جدی است که باید به موقع جلوی آن گرفته شود.

وی در پایان تاکید کرد:

اعمال محدودیت و اعمال سلیقه‌های شخصی تنها موجب عقب افتادگی ایران در حوزه فناوری و تسلیم در برابر تحریم‌ها خواهد شد. مصطفی نقی پور

بنابر تحقیقات صورت گرفته از سوی بانک مرکزی مشخص شد هیچ ابلاغیه و محدودیتی از سوی این نهاد نظارتی در این خصوص صادر نشده است. بر اساس این گزارش، ناصر حکیمی، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در همایش فناوری زنجیره بلاک، رمزارزها و کاربردهای آن در صنعت بانکداری که در چهارم شهریورماه امسال برگزار شد، اعلام کرد: شورای عالی پولشویی با توجه به نگرانی در زمینه اتهامات جهانی پولشویی و تامین مالی تروریسم، سیاست ممنوعیت معاملات رمزارزها در بانک‌ها و موسسات مالی را اعلام کرده و به نظر می‌رسد با توجه به جمع‌بندی‌های انجام شده در دولت در این ممنوعیت خام تجدید نظر می‌شود.

سردار هادیانفر، رییس پلیس فتا ناجا نیز در هفته گذشته ودر تاریخ ۲۶ آذرماه با تاکید بر ممنوعیت خرید و فروش رمزارزها در کشور گفت: تاکنون ساز و کار‌های مشخصی برای رمزارزها در کشور تعیین نشده و از سوی نهادهای مسئول درحال بررسی است. همچنین برای هیچ وب سایت اینترنتی در این حوزه مجوز قانونی صادر نشده است.

به نظر می‌رسد از آنجایی که بانک مرکزی ابلاغیه یا محدودیتی در خصوص صحبت در خصوص رمزارزها یا برگزاری رویدادهای آموزشی در حوزه بلاکچین و رمزارزها صادر نکرده، این اقدام به دنبال تاکید رییس پلیس فتا بر ممنوعیت خرید و فروش رمزارزها صورت گرفته که بهتر است مورد بازنگری قرار گیرد تا جوانان کشور از آموزش در حوزه فناوری های نوین باز نمانند.

در حالی که دیگر کشور‌ها در استفاده از فرصت‌های ارائه شده در فناوری بلاکچین و آموزش در این حوزه استقبال می‌کنند، این اقدام اداره اماکن  را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ نظر خود را به‌صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
منبع
Ibena
دکمه بازگشت به بالا