- چندی قبل بخش تحقیقاتی صرافی رمزارزی Coinbase با انتشار یک پست توییتری ادعا کرده بود که شبکهی رمزارز اتریوم کلاسیک(با نماد ETC) دستخوش یک «سازماندهی مجدد در عمق زنجیرهی خود» شده و به واسطهی آن پرداخت مضاعف(Double Spend) صورت گرفته است. تیمتوسعهی این رمزارز نیز پس از مدت کوتاهی اعلام کرد که این مشکلات احتمالا مربوط به آزمایش دستگاههای اسیک کمپانی Linzhi است و هیچگونه حملهی ۵۱ درصد یا پرداخت مضاعفی بر روی شبکهی این رمزارز صورت نگرفته است.
پرداخت مضاعف در شبکهی ETC
براساس گزارشاتی که اخیرا منتشر شده است، تیم تحقیقاتی صرافی Coinbase با انتشار یک پست توییتری در رابطه با شبکهی رمزارز اتریوم کلاسیک(با نماد ETC) ادعا کرده که این رمزارز یک «سازماندهی مجدد در عمق زنجیرهی» خود دارد.
سازماندهی مجدد زنجیره به وضعیتی گفته میشود که در آن یک ماینر یا یک استخر ماینینگ بتواند نسبت به مابقی افراد شرکت کننده در شبکه، به منابع پردازشی بیشتری دست یابد. در این حالت، ماینر غالب میتواند «با انتخاب یکی از بلاکهای قبلی آنها را دستکاری کرده» و یک تاریخچهی تراکنش جدید در شبکه تعریف کند.
در بخشهایی از این پست توییتری اعلام شده که این سازماندهی مجدد شامل انجام پرداخت مضاعف نیز بوده است. (پرداخت مضاعف یاDouble Spend به فرایندی گفته میشود که طی آن بتوان مقدار مشخصی از داراییهای رمزارزی را بیش از یک مرتبه در شبکه مورد استفاده قرار داد و مبادله نمود؛ به عنوان مثال شما یک عدد بیتکوین خود را دوبار به فروش برسانید)
لازم به ذکر است که در حال حاضر صرافی مذکور تمامی فرایندهای سپردهگذاری و برداشتها دارایی مربوط به رمزارز اتریوم کلاسیک را متوقف کرده است.
صرافی Coinbase در پست مذکور همچنین اعلام کرده است که در این حادثه توانسته جمعا ۸ سازماندهی مجدد را شناسایی کند که شامل فرایندهای پرداخت مضاعف بودهاند. مجموع رمزارزهای دخیل در این حادثه ۸۸۵۰۰ عدد اتریوم کلاسیک(معادل تقریبی ۴۴۵ هزار دلار) تخمین زده میشود.
توسعهدهندگان رمزارز اتریوم کلاسیک نیز روز گذشته با انتشار یک پست توییتری اعلام نمودهاند که ادعای یکی از استخرهای ماینینگ(Mining Pool) مبنی اینکه توانسته به بیش از ۵۰ درصد از هشریت شبکه دست یابد، احتمالا «یک ماینینگ خودخواهانه» بوده است. در پست توییتری مذکور این توسعهدهندگان به صراحت اعلام کردهاند که این ادغام هشریت شبکه، یک حملهی ۵۱ درصد(51 Percent Attack) نبوده و هیچگونه پرداخت مضاعفی بر روی شبکهی این رمزارز انجام نشده است.
در این پست توییتری مذکور یکی از علل احتمالی این «حادثهی ماینینگ اخیر» افزایش ناگهانی هشریت شبکه به دلیل انجام آزمایشاتی بر روی دستگاه اسیک(ASIC) جدید کمپانی Linzhi اعلام شده است. بر اساس گزارشات مذکور این اسیک جدید که بر روی الگوریتم Ethash کار میکند، توان پردازشی معادل ۱۴۰۰ مگاهش دارد.
در ماه نوامبر سرویس کیفپول صرافی Coinbase آغاز پشتیبانی از رمزارز اتریوم کلاسیک را به صورت رسمی اعلام کرد و به کاربران خود اجازه داد تا بتوانند ارسال و دریافت رمزارز ETC را انجام دهند. البته صرافی Coinbase ابتدا در ماه ژوئن اخبار مربوط به احتمال پشتیبانی از رمزارز ETC در کیفپول خود را منتشر کرد که در آن زمان باعث یک افزایش چشمگیر موقت در قیمت این رمزارز شد.
حسین عبود(Husam Abboud) یکی از محققان برزیلی دانشگاه FECAP در سائوپائولو، در ماه می اعلام کرد که برای انجام حملات ۵۱ درصد بر روی شبکهی اتریوم کلاسیک، به چیزی بین ۵۵ تا ۸۵ میلیون دلار(متوسط ۷۰ میلیون دلار) سرمایه و تجهیزات محاسباتی نیاز است.
در زمان نگارش این مقاله رمزارز اتریوم کلاسیک از لحاظ میزان سرمایهی در حال گردش در بازار(Market Cap) در ربتهی ۱۸ام قرار دارد. قیمت فعلی این رمزارز با ۷ درصد کاهش ارزش طی ۲۴ ساعت گذشته اکنون حدود ۵/۰۲ دلار، و مجموعهی سرمایهی آن نیز حدود ۵۳۹ میلیون دلار میباشد. حجم مبادلهی روزانهی اتریوم کلاسیک در حال حاضر خدود ۱۳۹ میلیون دلار تخمین زده میشود.
نظر شما در رابطه با ادعای صرافی Coinbase چیست؟ آیا واقعا شبکهی اتریوم کلاسیک مورد حمله قرار گرفته است؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.