- ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی به تازگی اعلام نموده که هیچ قانونی در رابطه با فرایند ماینینگ رمزارز در ایران نداریم، بنابراین به دلیل عدم فعالیتهای متضاد قانونی نمیتوان گفت که ماینینگ در ایران غیرقانونی میباشد. وی همچنین اعلام نمود که طرحی برای قانونمند کردن فرایند ماینینگ در ایران در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شده، اما هنوز در هیات دولت مورد بررسی قرار نگرفته است.
ابوالحسن فیروزآبادی رییس مرکز ملی فضای مجازی در جدیدترین سخنان خود در رابطه با گستردگی ماینینگ یا تولید ارزهای مجازی همچون بیتکوین در کشور اظهار داشت «طرحی برای قانونمند کردن این موضوع با استفاده از نظرات دستگاههای مربوطه از جمله بانک مرکزی، وزارت نیرو، سازمان بورس و غیره آماده و در کمیسیون اقتصادی دولت تصویب شد، ولی هنوز در هیات دولت مورد بررسی قرار نگرفته است.
وی افزود در ادامهی صحبتهای خود افزود:
قانونی برای فعالیت ماینینگ در کشور نداریم و به همین دلیل نمیتوانیم بگوییم آنچه هم اکنون توسط عدهای از مردم انجام می شود، خلاف قانون است چون قانونی وجود ندارد که با آن مغایرت داشته باشد. ابوالحسن فیروزآبادی
رییس مرکز ملی فضای مجازی تأکید کرد که «اکثر دستگاهها به روش غیرقانونی و قاچاق وارد کشور شدهاند و ابهام مهمی که در این حوزه وجود دارد، این است که عمل ماینینگ توسط اموال قاچاق صورت میگیرد. تولید ارزهای مجازی در کشور، کسب و کاری است که از چند ماه قبل در شهرهای مختلف رونق یافته و موجب شده تا جمع زیادی از جوانان با هدف کسب سود سراغ این فعالیت بروند».
صنعت وسوسهانگیز ماینینگ
آقای فیروزآبادی در ادامه توضیح داد که «سودآوری تولید ارز مجازی به حدی وسوسه کننده است که تعداد زیادی از واحدهای تولیدی، تولید را کنار گذاشته و درحال تولید رمز ارز هستند. اما در کنار سودآوری این طرح نباید از هزینههای بسیار زیادی که تولید هر واحد رمزارز بیتکوین در کشور دارد، غافل شد چرا که برای ایجاد واحدهای ارز مجازی بیتکوین، برق زیادی مصرف میشود که موجب افزایش بیسابقهی مصرف برق کشور و فشارهای سنگین بر شبکههای برق شده است.
وی همچنین توضیح داد که «طبق اعلام سخنگوی شرکت برق، مصرف برق کشور در همین ماه ۷ درصد افزایش یافته است. مهمتر اینکه برق مصرفی برای تولید ارزهای مجازی، در برخی از مناطق رایگان تأمین میشود.
آقای همایون حائری معاون وزیر برق و انرژی وزارت نیرو نیز در رابطه با این موضوع اعلام نموده:
ماینرهای بیتکوین در ایران از نرخ برق یارانهای بهره میبرند و حتی از مراکزی هم که برق را رایگان میگیرند سوء استفاده می کنند. وزارت نیرو قصد دارد تعرفهای خاص برای استخراج کنندگان بیتکوین وضع کند تا هزینهی تولید آن کاهش یابد و فشار بر شبکههای برق نیز کم شود. همایون حائری
گفتنی است تولید هر بیت کوین معادل مصرف سالانه ۲۴ خانه در تهران یا به عبارتی معادل مصرف برق یک خانه در تهران به مدت ۲۴ سال برق مصرف میکند.
یارانه هر کیلووات برق ۵۰۰۰ ریال است یعنی تولید یک واحد رمزارز بیتکوین حدود ۳۵۰ میلیون ریال با یارانه دولتی یا حدود ۲۷۰۰ دلار هزینه خواهد داشت.
صحبتهای آقای فیروزآبادی را چگونه ارزیابی میکنید؟ دلیل تناقضات بسیاری که اخیرا در صحبتهای مسئولان نسبت به صنعت ماینینگ ایران دیده میشود چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.