بانک مرکزی انتشار ارزرمز ملی را در انحصار خود میداند
بهمن ماه سال گذشته بانک مرکزی پیش نویس الزامات و ضوابط حوزه رمزارزها را منتشر کرد.
در این پیشنویس اشاره شده بود که ارزرمزهای شناخته شدهای مثل بیتکوین و اتریوم توسط بانک مرکزی به رسمیت شناخته نمیشود و از آن نمیتوان برای خرید، فروش و یا پرداخت در داخل کشور استفاده کرد. همچنین تصمیم گیری برای استخراج این ارزها را نیز بانک مرکزی طی این پیش نویس به دولت واگذار کرد.
در بخش مهم دیگری از این پیش نویس بانک مرکزی اعلام کرده بود که انتشار ارزرمزهای جدید در کشور تحت نظر بانک مرکزی خواهد بود و دسته بندیهای مختلف آنها را مشخص کرده بود.
به مدت کوتاهی پس از انتشار این پیش نویس شرکت ققنوس از انتشار ارزرمز ملی پیمان با پشتوانه طلا و با همکاری چهار بانک کشور خبر داد که گمانهزنیهایی نیز برای هماهنگی بانک مرکزی با این مجموعه شناخته شده حوزه بانکی، در پی داشت.
در تیرماه امسال نیز بانک مرکزی در اطلاعیهای جدید و چهاربندی و به دنبال سی امین جلسه «شورای عالی مبارزه با پولشویی» مجددا تاکید کرد:
انتشار هرگونه رمزارز در انحصار بانک مرکزی است و فعالیت اشخاص برای انتشار رمز ارز ملی غیر مجاز است و در صورت نادیده گرفتن این قانون پیگرد قانونی به دنبال خواهد داشت. بانک مرکزی ایران
وزارت ارتباطات برای انتشار رمزارز ملی وارد میدان میشود
اما آنچنان که مشخص است ابلاغیههای بانک مرکزی به مذاق دیگر نهادها خوش نیامده. در ابتدای هفته گذشته محمدجعفر نعناکار، مدیرکل حقوقی سازمان فناوری اطلاعات که زیر مجموعههای وزارت ارتباطات است، با انتشار پستی در توییتر خود از ابطال ابلاغیه بانک مرکزی خبر داد:
با ابرام محمود واعظی(رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست جمهوری)، ابلاغیه بانک مرکزی در مورد رمزارزها باطل و قرار شد با همکاری سازمان فنآوری اطلاعات ایران و سازمان بورس و اوراق بهادار، سند توسعهای برای نشر رمزارزها تدوین و ابلاغ گردد. محمدجعفر نعناکار
در پی این گمانه زنیها نامه محمود واعظی به وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی در رسانهها نیز منتشر شد که در متن آن اعلام شده بود که ابلاغیه بانک مرکزی در خصوص انتشار رمزارز ملی کن لم یکن است و مسئولیت توسعه انتشار رمزارز ملی به سازمان فناوری اطلاعات و سازمان بورس واگذار شده بود.
بانک مرکزی یا وزارت ارتباطات یا هیچکدام؟ مسئله این است
بانک مرکزی نیز در واکنش به این نامه در اطلاعیه جدیدی اعلام کرد که ابلاغیه های قبلی پابرجاست و اعلام کرد که ابطال شدن آنها را قبول ندارد.
بانک مرکزی حوزه ارزرمزها را حوزه پولی و بانکی کشور میداند و به همین دلیل خود را متولی این حوزه میداند و انتشار رمزارز را در انحصار خود میداند.
وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات هم حوزه رمزارزها را در حوزه فناوری میداند و ادعا میکند که او باید متولی این حوزه باشد و به دنبال توسعه و انتشار رمزارز ملی با همکاری سازمان بورس است.
تمام این دعواها در حالی است که فلسفه وجودی بیتکوین برای از بین بردن انحصار و کنترل دولتها بر پول است. و حال باید دید آینده این حوزه در کشور به کدام سمت خواهد رفت.
شما هم نظر خود را زیر همین مطلب به اشتراک بگذارید. آیا فکر میکنید رمز ارز ملی آیندهای در برابر بیتکوین خواهد داشت؟
ملت میخوان از دست دولت ها و تحریم ها راحت بشن اینها دارن سر لحاف ملا دعوا میکنن
👌😂