
- آقای علی رهبری رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در خصوص وضعیت قانونی فروش ارزهای دیجیتال و طلا به تازگی اعلام نموده که «مرکز توسعهی تجارت الکترونیک در راستای پایش کسب و کارهای اینترنتی فرآیند نظارتی را در دستور کار قرار داده تا از فروش انواع کالاهای ممنوعه از جمله بیت کوین(BTC) و سایر ارزهای دیجیتال جلوگیری کند».
شناسایی سایتهای خرید و فروش
تشکیل و فعالیت گسترده سایتهای خرید و فروش ارز دیجیتال در طول یک سال گذشته باعث شد تا برای ساماندهی وضعیت خرید و فروش اینترنتی بیت کوین و ارزهای دیجیتال، برخی از صرافیهای فعال در بخش ارزهای دیجیتال فیلتر شوند اما برخی دیگر بدون مشکل فعالیت داشته باشند. این در حالی است که بر اساس مصوبهی شورای عالی مبارزه با پولشویی، خرید و فروش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در کشور ممنوع اعلام شده است.
از سوی دیگر فروش اینترنتی یا معامله آنلاین طلا از پدیدههایی بود که در سالهای گذشته به صورت غیرقانونی گسترش پیدا کرد و در نهایت کلاهبرداری سکه ثامن باعث شد تا شوکی به مسئولین و نهادهای قانونگذار از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد شود.
صحبتهای رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک
در همین راستا، آقای علی رهبری رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در خصوص وضعیت قانونی فروش ارزهای دیجیتال و طلا به تازگی اعلام نموده که «مرکز توسعهی تجارت الکترونیک در راستای پایش کسب و کارهای اینترنتی فرآیند نظارتی را در دستور کار قرار داده تا از فروش انواع کالاهای ممنوعه جلوگیری کند؛ بر اساس لیست کالاهای ممنوعه و غیرمجاز اعلام شده به مرکز توسعه تجارت الکترونیک کالاهایی از جمله بیت کوین و ارزهای دیجیتال، طلا و مصنوعات طلا از جمله سکه قرار دارند».
وی در ادامهی صحبتهای خود افزود:
سایتهای فروشنده این کالاها ابتدا شناسایی و سپس فرآیند جلوگیری از فعالیت آنها در دستور کار قرار میگیرد و در صورت برخورداری از درگاه پرداخت اینترنتی با هماهنگی لازم با شاپرک و بانک مرکزی درگاه بانکی مسدود خواهد شد؛ مردم به هیچ عنوان از این دسته سایتها خرید نکنند چرا که دارای مجوز و پشتوانه قابل اطمینانی نیستند. علی رهبری
نماد اعتماد الکترونیکی دلیلی برای اعتماد کامل نیست!
علی رهبری همچنین اظهار داشت که «پرونده سکه ثامن و فعالیت سایتهای ممنوعه نشان میدهد که مردم نباید با مشاهده نماد اعتماد الکترونیکی به فروشنده اینترنتی اعتماد کامل و ۱۰۰ درصدی داشته باشند؛ لازم است تا ابتدا کسب و کار و نحوه فعالیت و نوع کالا را بررسی کنند تا از کلاهبرداری و اتفاقات تلخ جلوگیری شود و در همین زمینه نیز مرکز توسعه تجارت الکترونیک فرآیند رتبهبندی را که در گذشته بر آن تأکید شده در دستور کار قرار داده تا سطح کسب و کارها را تفکیک کند».
رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در خصوص معامله ارزهای دیجیتال خاطر نشان کرد:
با توجه به اینکه ارزهای دیجیتال پشتوانه خاصی ندارند ممکن است دچار فراز و نشیبهای قیمتی در تبادلات مالی شوند و این امر ریسک بالایی را متوجه معاملات میکند. بهخصوص اینکه باید در معاملات با حجم بالا، این موضوع را لحاظ کرد و ورود به این بازار میتواند باعث ضربه اقتصادی به سرمایهگذاران شود. علی رهبری
گفتههای رییس مرکز توسعه تجارت الکترونیک را چگونه ارزیابی میکنید؟ چه راهکاری برای شناسایی پلتفرمهای خرید و فروش معتبر وجود دارد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ممنون از مطلبتون.
در پاسخ به اظهار نظر ایشان باید گفت که:
اولا بر اساس سندی که بانک مرکزی در مورد الزامات رمزارزها منتشر کرده است، در صورت رعایت ۹ الزام، فعالیت صرافی های خرید و فروش ارز دیجیتال هیچ گونه مانعی ندارد.
دوما ایشان گفتند که ارز دیجیتال پشتوانه خاصی ندارد. در جواب این اظهار نظر هم باید بگوئیم که مگر ارزهای دیگری مانند دلار پشتوانه دارند و دچار نوسان قیمتی نیستند؟؟؟!!!
از سال ۱۹۷۱ دلار توسط ریچارد نیکسون، ارز فیات (ارز بدون پشتوانه) اعلام شد و هر لحظه ممکن است ارزش خودش را از دست بدهد.
ایشان به دلیل راحتی صندلی و تجهیزات کاری موجود در اتاق کار و از طرفی ژن خوب بودنش در مورد هزاران جوان و شرکت فعال در این زمینه و اشتغال و نتیجه این اقدام و دور زدن تحریم ها و … اشاره ای نکرده است.
ثانیا ایشان در جایگاه اجرایی نیستن و صرفا نظارت برای ایشان تعریف شده که در صورت مشکل به دادستانی ارجاع میدهد.
با این صحبت معروفیت خوبی کسب کرد و شخصیت خاصی نبود که اینهمه به ایشان توجه شود وقتی که معاون دادستانی فضای مجازی نظر دیگری دارد و هر روز سایت های بیشتری رفع فیلتر میشوند