رمزارزهای پایدار اکوسیستم اتریوم
هفتهی گذشته شرکت تحقیقاتی مِساری(Messari) با انتشار مقالهای کوتاه توضیح داد که جابجایی ارزش در شبکهی اتریوم بیشتر با استفاده از رمزارزهای پایدار صورت میگیرد، و رمزارزهای پایدار توانستهاند در این زمینه از خود اتریوم پیشی بگیرند.
به صورت کلی دو نوع رمزارز پایدار وجود دارد، رمزارزهای پایدار بانکی مانند تتر(Tether)، پکزوس(Paxos)، ترو یواسدی(TUSD) و غیره که به دلار ایالات متحده وابسته هستند، و رمزارزهای پایدار مبتنی بر پروتکل مانند دای(Dai) که از رمزارزهای دیگر به عنوان وثیقه و پشتیبان استفاده میکنند. مجموع ارزش هر دو نوع رمزارز پایدار در شبکهی اتریوم چیزی حدود ۳/۲ میلیارد دلار است، رقمی که به دلیل وجود نرمافزارهای مالی غیرمتمرکز(DeFi) همچنان افزایش خواهد یافت.
زندگی انگلی رمزارزهای پایدار در شبکهی اتریوم؟
رایان شان آدامز(Ryan Sean Adams) بنیانگذار شرکت مایتوس کپیتال(Mythos Capital) با انتشار یک پست توییتری و بیان اینکه رمزارزهای پایدار برای شبکهی اتریوم انگل نیستند، به وضعیت فعلی آنها پرداخته است. به گفتهی او، رمزارزهای پایدار شبکهی اتریوم باعث شدهاند تا در رابطه با آیندهی این شبکهی رمزارزی خوشبین باشیم.
وی با انتشار یک پست توییتری در روز ۳ام فوریهی ۲۰۲۰ توضیح داد:
آیا رمزارزهای پایدار برای شبکهی اتریوم نوعی انگل به شمار میآیند؟ خیر، آنها [رمزارزهای پایدار] یکی از اصلیترین دلایل خوشبینی در رابطه با اتریوم هستند. Ryan Sean Adams
عواقب خروج رمزارزهای پایدار از شبکهی اتریوم
وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که «اگر رمزارزهای پایدار در شبکهی اتریوم به پول تبدیل شوند، آیا اتریوم قدرت پولی و سرمایهی خود را از دست خواهد داد»؟
اولین استدلال وی در رابطه با مزایای حضور رمزارزهای پایدار در شبکهی اتریوم این است که «رمزارزهای پایدار یک جایگزین مناسب برای خواص جابجایی ارزش جهانی بیت کوین هستند». دومین استدلال این است که برخی از رمزارزهای پایدار همچون دای برای قدرت پولی و سرمایهی اتریوم مفید میباشند، برخلاف رمزارزهای بانکی که باعث کاهش این قدرت خواهند شد.
از نظر تئوری، از آنجا که رمزارزهای پایدار بانکی به دلار وابسته هستند، بنابراین برای تسویه حساب به سیستم مالی سنتی نیاز دارند. این بدان معناست که این نوع رمزارز پایدار در برابر سانسور و قدرت دولتها مقاوم نبوده و نمیتواند دارایی حامل به شمار آید.
رایان شان آدامز در رابطه با این موضوع نیز توضیح داده است:
آنها[رمزارزهای پایدار بانکی] نمیتوانند به عنوان پهنای باند برای سیستم پولی بدون نیاز به اعتمادسازی عمل کنند. این نوع رمزارز بیش از آنکه با داراییهای بومی حوزهی رمزارزها مانند دای، اتریوم و بیت کوین رقابت کند، با دلارهای دیجیتالی موجود در پیپل(PayPal) رقابت دارد. Ryan Sean Adams
همهچیز به نفع اتریوم خواهد بود
بنابراین میتوان گفت که اگر رمزارزهای پایدار بانکی با امثال پیپل به رقابت بپردازند، این روند در نهایت یک پیروزی برای اتریوم محسوب میشود.
آقای آدامز برای توضیح بیشتر در رابطه با این مطلب افزود که استفاده از رمزارزهای پایدار در قراردادهای هوشمند اتریوم باعث کاهش ذخیرهی اتر و کمیابتر شدن آن خواهد شد؛ بعلاوه استفاده از این رمزارزهای پایدار باعث افزایش تعداد کاربران اکوسیستم اتریوم و افزایش تقاضا میشود.
افزایش سطح استفاده از رمزارزهای بانکی همچنین یک مورد استفاده و کاربرد قوی برای پروتکل ERC-20 به شمار میآید، پروتکلی که در حال حاضر به یک استاندارد در صنعت رمزارزها تبدیل شده است. این موضوع باعث افزایش این احتمال میشود که استانداردهای اتریوم در رمزارزهای بانکی همچون کامپوند(Compound) و نرخ پسانداز دای ادغام شود؛ روندی که در نهایت برای شبکهی اتریوم نقدینگی بیشتری به همراه خواهد داشت.
تمام موارد گفته شده به افزایش تعداد توسعهدهندگان، افزایش ابزارها، عرضهی کیفپولهای بیشتر، افزایش پروتکلها و افزایش قدرت اقتصادی اکوسیستم اتریوم، ختم خواهند شد.
شاید این لایهی تسویه حساب بیطرف آنقدر در فعالیتهای اقتصادی جهانی ادغام شود که ممنوعیت آن برای دولتها غیرممکن شود، چیزی مثل اینترنت. Ryan Sean Adams
در نهایت میتوان گفت که رمزارزهای پایدار برای شبکهی اتریوم همانند یک انگل نیستند و یک دلیل برای افزایش قدرت و محبوبیت این پروژهی رمزارزی به شمار میآیند.
نظر شما در رابطه با رمزارزهای پایدار شبکهی اتریوم چیست؟ آیا حضور این رمزارزهای پایدار میتواند برای اتریوم مفید باشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.