
- در حال حاضر به نظر میرسد که وضعیت بازار رمزارزها برای ماینرهای فعال کمی ناخوشایند است. شبکهی بیت کوین روز گذشته با یکی از بزرگترین فرایندهای کاهش سختی شبکه روبرو شده و سختی ماینینگ آن حدود ۱۵/۹۵ درصد افت داشته است. این رویه باعث شده تا ماینرهای شبکهی بیت کوینکش نیز به سمت استخراج بیت کوین روی آورند.
کاهش سختی شبکهی بیت کوین
با گذشت مدتی از سقوط بیرحمانهی قیمت بیت کوین و وضعیت نابسامان هفتههای گذشته که منجر به کاهش شدید هشریت شبکهی بیت کوین شد، این شبکهی رمزارزی طی تازهترین رویداد خودتنظیمی سختی فرایند استخراج رمزارز در روز ۲۶ام مارس، میزان سختی شبکه از ۱۶/۵۵NT را به ۱۳/۹۱TN کاهش داد.

با توجه به آمار منتشر شده در رابطه با این موضوع و پست توییتری یک کاربر با نام آلخاندرو دلاتوره(Alejandro de la Torre) به نظر میرسد که ماینرهای شبکهی بیت کوینکش(BCH) نیز در حال حرکت به سمت شبکهی بیت کوین هستند.
برای روشن شدن این اوضاع باید متذکر شد که این یک وضعیت صعودی برای شبکهی بیت کوین محسوب نمیشود؛ زیرا هیچکس خواستار مهاجرت ماینرهای یک شبکهی رمزارزی به سمت شبکهی دیگر نیست، به ویژه پیش از رویداد هالوینگ و وضعیت فعلی که فرایند ماینینگ شبکهی بیت کوین حتی جوابگوی هزینههای جاری هم نیست.
با این حال، برای آن دسته از ماینرهایی که شبکهی بیت کوینکش را رها کردهاند و آن دسته که همچنان در این فورک بیت کوین به فعالیت خود ادامه میدهند، به نظر میرسد که کاهش ناگهانی سختی شبکه اخیر برای مدت کوتاهی برای آنها سودآوری به همراه دارد. کاهش رقابت در یک شبکهی رمزارزی به معنای افزایش شانس پیدا کردن بلاکها است.
یک لرزش در فضای ماینینگ بیت کوین؟
طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، فرایند خودتنظیمی سختی شبکهی بیت کوین تنها چند روز پس از اعلامیهی شرکت بیتمین(Bitmain) منبی بر آغاز فروش دستگاههای قدرتمند استخراج رمزارز انتماینر اس۱۹(Antminder S19) رخ داده است. به گفتهی شرکت بیتمین، اسیکهای فوقالذکر قویترین دستگاه استخراج بیت کوین در بازار و همچنین بهینهترین مدل از لحاظ بهرهوری انرژی خواهند بود.
البته با در نظر گرفتن قیمت این دستگاهها، باید صبر کرد و دید که آیا ماینرها توان خرید و استفاده از این سختافزار قدرتمند را دارند یا خیر. این درحالیست که با در نظر گرفتن هشریت، قیمت و سختی شبکهی بیت کوین بسیار از ماینرهای خرد و کوچکتر از بازی خارج شده و مجبور به توقف فعالیتهای خود(هرچند موقت) شدهاند؛ به ویژه ماینرهایی که از دستگاههای قدیمی برای استخراج بیت کوین استفاده میکردند.
امید به آینده
با تمام این تفاسیر همچنان دلایلی برای امیدوار بودن نسبت به آینده وجود دارد. همانطور که یک کاربر توییتری با نام PlanB توضیح داده است، علیرغم افت سختی شبکهی بیت کوین، این رقم نسبت به سال گذشته(YTD) حدود ۷ درصد افزایش داشته است. علاوه بر این، کاهش سختی شبکهی بیت کوین میتواند منعکس کنندهی دو رویداد هالوینگ گذشته باشد. به گفتهی وی:
هیچ مارپیچ مرگ یا سرسپردگی در میان ماینرهای شبکهی بیت کوین وجود ندارد. سختی شبکهی بیت کوین نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش داشته است. هشریت هم اکنون حول ۱۰۰ اگزاهش برثانیه(EH/s) قرار دارد. به نظر میرسد که وضعیت شبکه به هالوینگ ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ شده است. PlanB
سرنوشت ماینرهای شبکهی بیت کوین در کوتاه مدت همچنان نامشخص به نظر میرسد و ادامهی این روند میتواند برای شبکهی بیت کوین هم دردسرساز شود. البته کسانی که وضعیت فعلی را تحمل کنند، پس از رویداد هالوینگ پاداش خود را تمام و کمال دریافت خواهند کرد.
نظر شما در رابطه با مهاجرت ماینرهای شبکهی بیت کوینکش به سمت شبکهی بیت کوین چیست؟ این تغییرات ناگهانی چه تاثیری بر بازار رمزارزها و شبکهی بیت کوین خواهد داشت؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.