- طی هفتههای گذشته به دلایل مشخصی همچون شیوع کرونا شاهد افت ناگهانی قیمت بیت کوین و خروج ماینرهای ضعیفتر از بازار رمزارزها به دلیل عدم سودآوری بودهایم. ادامهی این روند باعث شده تا هشریت شبکهی بیت کوین به طور محسوس کاهش یافته و از ۱۲۰ اگزاهش بر ثانیه به حدود ۹۶ اگزاهش رسیده است. طی روزهای آتی خودتنظیمی سختی شبکهی بیت کوین رخ خواهد داد و به نظر میرسد که کاهش هشریت شبکهی بیت کوین منجر به کاهش ۱۲ تا ۱۵ درصدی سختی این شبکهی رمزارزی خواهد شد.
کاهش هشریت شبکهی بیت کوین
بدون شک بازار رمزارزها طی دو هفتهی گذشته به شدت تحت فشار بوده است. قیمت بیت کوین با کاهش ناگهانی به پایینترین حد ممکن طی ماههای گذشته رسید و پس از یک روند خرسی(نزولی) محسوس، اکنون در وضعیت بهتری قرار داشته و کمی بهبود یافته است. درحالیکه بیت کوین در حال بازگشت به حالت پیش از این سقوط ناگهانی است، آمار و ارقامی منتشر شده که از تغییر وضعیت شبکهی بیت کوین خبر میدهند.
براساس دادههای تازه منتشر شده توسط پلتفرم تجزیه و تحلیل توکن آنالیز(TokenAnalyst)، تعداد بلاکهای استخراج شده بین ۱۰ام تا ۲۰ ماه مارس از رقم پیشبینی شدهی ۱۹۸۰۰ عددبسیار پایینتر است. این پلتفرم اعلام نموده که تعداد بلاکهای استخراج شده در این بازهی زمانی تنها ۱۶۵۵۰ بلاک بوده است.
این بدان معناست که در زمان کاهش قیمت و هشریت شبکهی بیت کوین طی روزهای گذشته، زمان تولید بلاک نیز تغییر یافته و با افزایش ۱/۹ دقیقهای به ۱۰ دقیقه رسیده است. در ادامهی گزارش منتشر شده توسط توکنآنالیز گفته شده که وضعیت فعلی بیت کوین حتی بدتر است. متوسط تغییرات ۷ روزهی هشریت بیت کوین از ۱۲۰/۶ اگزاهش بر ثانیه(EH/s) به ۹۴/۶ اگزاهش رسیده است.
قدرت محاسباتی برای بقاء شبکهی بیت کوین بسیار حیاتی است
از آنجا که قیمت بیت کوین با سودآوری و درآمد ماینرها رابطه مستقیم داشته و به طور غیرمستقیم یکی از عوامل تغییر هشریت شبکه محسوب میشود، این دادهها تایید میکنند که سقوط آزاد قیمت بیت کوین باعث شده تا درآمد ماینرها نیز کاهش یافته و باعث شده تا ماینرهای ضعیفتر و خرد از بازار خارج شوند.
هشریت یکی از معیارهای مهم برای شبکههای مجهز به الگوریتم اثبات کار(PoW) است. بیت کوین یک نمونهی بازر از این نوع شبکه محسوب میشود. هرچه هشریت یک شبکهی PoW بالاتر باشد، این شبکه امنتر بوده و در مقابل حملات ۵۱ استحکام بیشتری از خود نشان میدهد.
طی سالیان گذشته، چندین بلاکچین برجسته که از الگوریتم PoW برای تایید تراکنشهای خود استفاده میکردند، مورد حمله قرار گرفته و بخشی از داراییهای آن شبکه مورد سوءاستفاده قرار گرفته است. اتریوم کلاسیک(ETC) و بیت کوینگلد(BTG) از نمونههای بارز این حادثه بودهاند، این درحالیست که شبکههای زیادی قربانی اینگونه حملات شدهاند.
احتمال سقوط سختی شبکهی بیت کوین وجود دارد
از آنجا که بیت کوین یک ارز دیجیتال خودمختار و خود تنظیم به شمار میآید، به نظر میرسد که با کاهش ناگهانی هشریت این شبکهی رمزارزی طی روزهای آتی سختی شبکه نیز کاسته خواهد شد. تنظیم سختی شبکهی بیت کوین در کمتر از چهار روز دیگر به صورت خودکار انجام خواهد شد و کارشناسان پیشبینی میکنند که سختی شبکهی بیت کوین چیزی بین ۱۳ تا ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت.
از آنجا که شبکهی بیت کوین یک شبکهی غیرمتمرکز بوده و هرکس که تمایل داشته باشد میتواند به صورت همزمان چندین گره راهاندازی کرده و به تایید و تامین امنیت تراکنشهای این شبکهی رمزارزی کمک کند، سختی شبکه بیت کوین به گونهای طراحی شده که بتواند به صورت خودکار زمان تولید بلاکهای جدید را حدود ۱۰ دقیقه نگه دارد.
خودتنظیمی سختی شبکه بیت کوین از آن جهت طراحی شده که از افزایش زمان پردازش تراکنشها جلوگیری به عمل آورد، زیرا احتمال افزایش ناخواستهی سختی شبکه و یا کاهش هشریت همواره وجود دارد.
نظر شما در رابطه با کاهش احتمالی سختی شبکهی بیت کوین چیست؟ آیا کاهش سختی باعث افزایش سودآوری و بازگشت ماینرها به این شبکهی رمزارزی خواهد شد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.