اخبار و مقالاتاسکم و قانونگذاری - Scam & Regulation

کارگروه G20: اگر در کنترل رمزارزهای پایدار ناتوان هستید، ممنوعشان کنید

هیئت ثبات مالی گروه جی۲۰ با انتشار یک گزارش طولانی ۱۰ توصیه‌ی اساسی در رابطه با قانون‌گذاری و تنظیم رمزارزهای پایدار از جمله رمزارزهای بانکی در سراسر جهان را ارائه کرده است

نکات برگزیده مطلب
  • هیئت ثبات مالی(FSB) کارگروه G20، به تازگی با انتشار بیانیه‌ای برای ایجاد مقررات مشترک در رابطه با رمزارزهای پایدار ۱۰ توصیه‌ی مهم ارائه کرده است. به گفته‌ی مقامات کارگروه G20 اگر دولت‌های سراسر جهان قانون و مقررات لازم برای کنترل و نظارت بر رمزارزهای ثانویه را وضع نکنند، افزایش مداوم سطح استفاده و حجم فزاینده‌ی آن‌ها می‌تواند ثبات مالی را تضعیف کند.

توصیه‌های هیئت ثبات مالی

گزارشاتی اوایل امروز منتشر شده که نشان می‌دهد هیئت ثبات مالی(FSB) به دنبال قانون‌گذاری و تنظیم «متناسب» رمزارزهای پایدار در سراسر جهان است. این آژانس قانونی مقاله‌ای را تهیه نموده که قرار است فردا ۱۵ام آوریل طی گردهمایی مجازی مقامات کارگروه G20 به ریاست مالی این کارگروه تحویل داده شود. FSB خواستار استفاده از اصل «همان مشاغل، همان مخاطرات، همان قوانین» است.

برخی قوانین مالی فعلی، از جمله چک‌های مشتریان روند تایید پرداخت‌ها، در حال حاضر به طور جزئی یا کلی برای فضای رمزارزهای پایدار نیز اعمال خواهد شد. برخی دیگر از قوانین، مانند قوانین پوشش خسارت، که در کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت هستند، همچنان شکاف‌های قانونی گذاری ایجاد کرده و باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرند.

هماهنگی بین‌المللی

در توصیه‌نامه‌های FSB همکاری انعطاف‌پذیر و بین‌المللی پیشنهاد شده است. از این رو، صادرکنندگان رمزارزهای پایدار قادر نخواهند بود تا برای ادامه‌ی فعالیت خود یک حوزه‌ی قضائی آزاد یا بدون قانون مشخص را انتخاب کنند. در این گزارش آمده است که آن‌ها باید به طور موثر خطرات احتمالی را مدیریت کرده، از لحاظ عملیاتی مقاومت خود را افزایش داده، در مقابل حملات سایبری نیز مقاومت کرده و برای جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم سیستم‌های لازم اتخاذ شود.

در بخش‌هایی از این توصیه‌نامه آمده است:

مقامات ذیربط باید در صورت لزوم قدرت‌های نظارتی خود را شفاف‌سازی کرده و شکاف‌های احتمالی موجود در چهارچوب داخلی خود را برطرف کنند تا به طور مناسب خطرات ناشی از رمزارزهای پایدار جهانی برطرف شود. FSB’s Report

این توصیه‌های پیشنهادات خود را  برای رمزارزهای پایدار موجود از جمله تتر(USDT) و سایر موارد احتمالی از جمله رمزارزهای بانکی(CBDC) ارائه کرده است. طبق مطالعات بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی، بیش از ۸۰ درصد بانک‌های مرکزی جهان اکنون به دنبال راه‌اندازی رمزارز بانکی هستند.

مشاوره و ارائه‌ی نظر عمومی در رابطه با توصیه‌های ارائه شده در این گزارش تا اواسط ماه جولای ۲۰۲۰ برای عموم آزاد است. نسخه‌ی نهایی این گزارش، با در نظر گرفتن تمامی بازخورد‌ها، قرار است در ماه اکتبر سال جاری منتشر شود.

FSB در رابطه‌های رمزارزهای جهانی هشدار می‌دهد

تمرکز اصلی FSB بر روی خطرات احتمالی رمزارزهای پایدار برای ثبات اقتصاد جهان است، به ویژه خطراتی که سرمایه‌گذاران خرد را هدف قرار داده‌اند. در بخش‌هایی از گزارش FSB گفته شده که «این رمزارزهای وابسته به ارز فیات می‌توانند برای بازارهای مالی نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه مخاطراتی از جمله عدم ثبات را به همراه داشته باشند».

علاوه بر این، FSB استدلال می‌کند که رمزارزهای پایدار جهانی می‌توانند چالش‌های نظارتی قابل توجه‌ای را برای بانک‌های مرکزی ایجاد کنند. به نظر می‌رسد که این هیئت قانونی به شکل ویژه‌ای در رابطه با مشکلات کلان مالی نگران است، مشکلاتی که به مرور زمان و به واسطه‌ی حمایت شهروندان از اقتصاد بازارهای نوظهور و پیشرفته شکل خواهند گرفت؛ این رویه به نفع رمزارزهای پایدار و به ضرر ارزهای فیات فعلی تمام خواهد شد.

اعلام ممنوعیت در صورت عدم قانونگذاری

در بخش‌های پایانی گزارش FSB، این هیئت اجرایی به مقامات پیشنهاد می‌کند که در صورت عدم امکان کنترل و قانون‌گذاری کامل رمزارزهای پایدار غیرمتمرکز، باید استفاده از آن‌ها ممنوع اعلام شوند.

براساس اعلام FSB، یک مسئله‌ی بالقوه‌ی دیگر این است که تحت شرایط ناگوار در اقتصاد کلان پراکنده(چیزی شبیه به شیوع بیماری کرونا در جهان) رمزارزهای پایدار جهانی می‌توانند اساساً به نوعی بازار خرده فروشی ترکیبی برای دلار‌های آمریکا تبدیل شوند. در پایان، این هیئت قانونگذاری بین‌المللی استدلال می‌کند که اگر این موضوع بدون بررسی و پیگیری رها شود، رمزارزهای پایدار جهانی می‌توانند تاثیرات مخربی از جمله بی‌ثباتی در جریان و نرخ ارز فیات محلی ایجاد کنند؛ به ویژه در اقتصاد‌های نوظهور.

نظر شما در رابطه با توصیه‌نامه‌ی FSB چیست؟ آیا قانون‌گذاری جهانی رمزارزهای پایدار می‌تواند باعث کاهش مخاطرات احتمالی آن‌ها شود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا