اخبار بیت‌کوین - Bitcoinاخبار و مقالات

رمزگشایی کُدهای بیت کوین: آیا ساتوشی ناکاموتو ایرانی است؟!

رمزگشایی بخشی از کُد بیت کوین نشان می‌دهد که ساتوشی ناکاموتو در یک بازه‌ی زمانی خاص از یک پروکسی مرتبط با کشور‌های ایران یا روسیه استفاده می‌کرده است

نکات برگزیده مطلب
  • کد اصلی نرم‌افزار بیت کوین که در سال ۲۰۰۹ توسط ساتوشی ناکاموتو منتشر شده، نشان می‌دهد که ساتوشی ناکاموتو احتمالا از پراکسی روسی و یا ایرانی برای پنهان ساختن هویت خود استفاده می‌کرده است. هرچند برخی از صاحبنظران نسبت به نتیجه‌ی حاصل از رمزگشایی ابراز تردید کرده‌اند اما شواهد صحت نتیجه‌ی حاصله را نشان می‌دهد.

حقایق حاصل از رمزگشایی بخشی از کُد برنامه‌ی بیت کوین

باوجود تلاش‌های متعدد تاکنون هویت ساتوشی ناکاموتو خالق اسرار آمیز بیت کوین آشکار نشده است. اما رمزگشایی اخیر بخشی از برنامه‌ی اصلی بیت کوین اطلاعات جالبی را در رابطه با فعالیت وی ارائه کرده است. در حقیقت، ساتوشی ناکاموتو در زمان انتشار نخستین نسخه از نرم‌افزار هسته‌ی بیت کوین(ژانویه‌ی 2009) احتمالا از پروکسی روسی استفاده کرده است.

نشانه‌ها به وضوح نشان می‌دهند که خط 212 از فایل «irc.cpp» با استفاده از یک روش رمزنگاری ساده رمزگذاری شده است.

بخشی از فایل irc.cpp بیت کوین
فایل irc.cpp مربوط به نرم‌افزار نسخه‌ی 0.1.0 بیت کوین

به‌نظر می‌رسد که این روش رمزنگاری با حذف تمامی صفر‌ها و سپس تبدیل اعداد از واحد هگزادسیمال به دسیمال رمزگشایی می‌گردد. پس از رمزگشایی عبارت «87.251.146» حاصل می‌شود که به یک آدرس آی‌پی اشاره دارد. این پروکسی که در سال 2016 متوقف شده است، توسط شرکت روسی اندرس تلکام(Anders Telecom) ارائه شده است.

برخی از کارشناسان با ارائه‌ی چنین تفسیری مخالف هستند. دکتر جاویر استرلا(Dr. Javier Estrella)؛ مدیر ارشد تکنولوژی اظهار داشت:

از نظر من این روش تفسیر به من نشان می‌دهد که موضوعات مختلف را می‌توان با توجه به دیدگاه‌های مختلف به هر شکلی تفسیر کرد. من معتقدم که این عبارت تنها یک قالب و یا متغیر خاصی را نمایندگی می‌کند که (ساتوشی) برای یادآوری چگونگی پردازش و یا استفاده آن را در کُد برنامه قرار داده است. Javier Estrella

شواهد موجود صحت رمزگشایی را تایید می‌کنند

الکساندر چیپرنوی(Alexander Chepurnoy)؛ یکی از بنیان‌گذاران پلتفرم ارگوبلاکچین(Ergo Blockchain) دیدگاه متفاوتی را ارائه کرده است. وی معتقد است که این روش رمزگشایی نتیجه‌ی کاملا مشهود و غیرقابل انکاری را حاصل می‌کند.

 پروکسی‌ها به‌طور مشابه با شبکه‌ی خصوصی مجازی(VPN) به کاربران کمک می‌کنند تا از آدرس آی‌پی واقعیشان محافظت کنند. خط مورد نظر از کُد اشاره شده به اتصال اینترنتی IRC اشاره دارد که یک پروتکل برای تسهیل ارتباط‌های اینترنتی با فرمت متنی می‌باشد. ساتوشی در فروم بیت کوین تالک(Bitcointalk) در این زمینه صحبت کرده است. مطالب ارائه شده توسط ساتوشی ناکاموتو از فرضیه‌ای ارائه شده پشتیبانی می‌کند.

چیپرنوی معتقد است در صورتی که ساتوشی به یکی از کشور‌های استرالیا، کانادا، نیوزیلند، انگلستان و ایالات متحده‌ی آمریکا تعلق داشته باشد، استفاده از پروکسی روسی کاملا منطقی به‌نظر می‌رسد. زیرا همکاری آژانس‌های اطلاعاتی این کشور‌ها با سرویس‌های اطلاعاتی روسی بعید به‌نظر می‌رسد.

آی‌پی مورد استفاده توسط خالق بیت کوین پیش از سال 2009 میلادی به کشور ایران تعلق داشته است

با این وجود جستجوی این آدرس نتایج مرتبط با ایران را نیز حاصل می‌کند زیرا به دلیل تکمیل ظرفیت سیستم آدرس‌دهی پیشین اینترنت، سیستم آی‌پی جهانی در سال 2009 مجداد تعریف شده است.

بررسی آی‌پی ساتوشی ناکاموتو
محدوده‌ی آی‌پی مشخص شده به شرکت مخابراتی PJS تعلق دارد که در کشور ایران واقع شده است.
با توجه به این‌که داده‌ها به بیش از 11 سال پیش تعلق دارد، هم‌اکنون اطلاعاتی در رابطه با شرکت PJS و اینکه این برند کدام‌یک از شرکت‌های ارائه‌ی خدمات ارتباطی در ایران را نمایندگی می‌کند، در دسترس نیست.

یافته‌ها نشان می‌دهد که فردی با نام کاربری «Sergey» با استفاده از همین آدرس آی‌پی در دسامبر 2008 و ژانویه‌ی 2009 نقد‌هایی را در رابطه با هتل‌های ویتنامی منتشر کرده است.

لازم به یاد‌آوری است که با توجه به آب و هوای سخت کشور روسیه در زمستان، ویتنام مقصد توسعه‌دهندگان روسی در این زمان محسوب می‌گردد. با این وجود، ساتوشی ناکاموتو برای تکمیل این پروژه احتمالا ار کمک دیگران استفاده کرده است.

آیا ساتوشی ناکاموتو شهروند روسی است؟

این حقیقت که خالق بیت کوین از یک پروکسی روسی استفاده کرده است، لزوما نشان نمی‌دهد که وی یا یکی از اعضای تیم سازنده‌ی بیت کوین به کشور روسیه تعلق دارند. اگرچه شواهد نشان می‌دهند که تعدادی از فعالان روسی زبانی از آغاز پیدایش بیت کوین در توسعه‌ی این نوآوری مشارکت داشته‌اند. بخش زبان روسی، نخستین قسمتی است که پس از انگلیسی در فروم بیت کوین تالک ایجاد شده است.

جوزف واگن پرلینگ(Joseph Vaughn Perling) که در این فروم با نام کاربری NewLibertyStandard شناخته می‌شود، در گفتگو‌های روسی فعال بوده است. به‌نظر نمی‌رسد که وی ریشه‌ی روسی داشته باشد و زبانی روسی وی کامل نیست اما به‌طور کلی بر این زبان مسلط است. وی با شماره‌ی کاربری 26 در نوزدهم ژانویه‌ی 2010 در این فروم ثبت نام کرده است.

وی در بیست و هشتم جولای 2010 پیشنهاد کرد که املاء روسی بیت کوین نباید صرفا نسخه‌ی روسی شده‌ی این نام را شامل گردد. بلکه باید از ترجمه‌ی تحت الفظی بیت-کوین حاصل شود. با این وجود، پیشنهاد وی با استقبال کاربران مواجه نگردید.

با این وجود، چیپرنوی با استفاده از استدلال مشابه اظهار داشت درصورتی که ساتوشی یک فرد روسی باشد استفاده از پروکسی روسی منطقی به‌نظر نمی‌رسد و احتمالا وی برای پنهان ساختن هویتش از سرویس‌های اطلاعاتی روسی از یک پروکسی غربی استفاده می‌کرده است. وی توضیح داد:

این احتمال وجود دارد که ساتوشی در دفتر کار خود از پروکسی استفاده کرده و یا یک فرد روسی این پروکسی را با وی به اشتراک گذاشته است. Alexander Chepurnoy

نظر شما نسبت به نتیجه‌ی حاصل از رمزگشایی بخشی از کد بیت کوین چیست؟ آیا این پروکسی می‌تواند محل زندگی خالق بیت کوین را آشکار سازد؟ آیا راز بزرگ ساتوشی ناکاموتو برای همیشه پنهان باقی خواهد ماند؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا