- در حالی که بانک مرکزی آمریکا سیاست چاپ گستردهی دلار را در پیش گرفته است و انتشار گستردهی این ارز کاهش قدرت خرید و تورم را در دلار به همراه داشته است، این رویکرد بانک فدرال رزرو آمریکا نگرانی سرمایهگذاران و بانکهای مرکزی سایر کشورهای جهان را موجب شده است. در همین راستا کشور چین که دومین کشور بزرگ دارندهی اوراق بانک مرکزی آمریکا محسوب میگردد، میزان مالکیت خود را از این دارایی بهطور پیوسته کاهش میدهد.
چین حجم نگهداری از اوراق بانک مرکزی آمریکا را کاهش میدهد
بر اساس گزارش خبرگزاری چینی گلوبال تامیز(Global Times)؛ چین احتمالاً میزان نگهداری از اوراق خزانهداری آمریکا را از سطح کنونی(بیش از یک تریلیون دلار) به کمتر از 800 میلیارد دلار کاهش میدهد.
چاپ گستردهی دلار توسط بانک مرکزی آمریکا که نگرانی سرمایهگذاران و بانکهای مرکزی را موجب شده است، مهمترین دلیل این تصمیمگیری محسوب میگردد. همچنین حملات مکرر دونالد ترامپ(Donald Trump)؛ رئیس جمهور آمریکا به دولت چین دلیل دیگر این تصمیمگیری عنوان شده است.
چین هماکنون دومین کشور بزرگ دارندهی اوراق بدهی آمریکا محسوب میگردد، اما در سالهای اخیر حجم نگهداری از اوراق بدهی این کشور را بهطور پیوسته کاهش داده است. چین در نیمهی نخست سال 2020 میلادی تقریباً به ارزش 106 میلیارد دلار اوراق قرضهی آمریکا را به فروش رسانده است و در نتیجه این دارایی در مقایسه با سال 2019 3.4 درصد کاهش یافته است.
شی جونیانگ(Xi Junyang)؛ استاد دانشگاه شانگهای(Shanghai University) به عنوان منبع خبر کاهش حجم اوراق قرضهی آمریکا از یک تریلیون دلار به 800 میلیارد دلار عنوان شده است. وی افزود: «چین ممکن است در زمان وقوع بدترین سناریو همانند درگیری نظامی تمامی اوراق قرضهی خود را به فروش بگذارد.»
پیتر شیف(Peter Schiff)؛ یکی از طرفداران سرمایهگذاری بر روی طلا در این رابطه توییت کرد: «من احساس میکنم که روند کاهش مالکیت اوراق قرضه در کشور چین همچنان ادامه یابد. همچنین احتمالا سایر کشورها نیز رویکرد مشابهی را اتخاذ خواهند کرد.»
وی افزود: «این روند نشان میدهد که بانک مرکزی آمریکا باید دلارهای بیشتری را چاپ کند و بهتر است آمریکاییها برای پرداخت این هزینهها آمادگی داشته باشند.»
یوان دیجیتالی در مقابل دلار آمریکا
این گزارش نتیجهگیری میکند که دیگر کشورهای جهان برای کاهش وابستگی به دلار آمریکا ممکن است ذخایر ارزی خود را متنوعتر کنند. این رویکرد ممکن است برای به حداقل رساندن خطرات احتمالی ایجاد شده توسط دلار آمریکا اتخاذ گردد.
یوان دیجیتالی بانک مرکزی چین نیز به رقیب اصلی دلار آمریکا تبدیل خواهد شد. این نوآوری که از آن با عنوان «سیستم پرداخت ارز دیجیتالی» یاد میشود، امکان دسترسی و بهکارگیری یوان را در مبادلات جهانی افزایش میدهد و احتمالا افزایش مبادلات بینالمللی را در این سیستم کاملا دیجیتالی شاهد خواهیم بود.
بر اساس گزارش کوینیت، کارشناسان ادعا کردهاند که یوان دیجیتالی ممکن است جایگاه دلار آمریکا را به عنوان ارز زخیرهی جهان تهدید کند. درحالی که به زمان راهاندازی یوان دیجیتالی نزدیکتر میشویم، احتمالا نیاز چین به دلار آمریکا برای انجام مبادلات کاهش خواهد یافت.
نظر شما نسبت به رویکرد چین در فروش اوراق بانک مرکزی آمریکا چیست؟ آیا نگرانی کشورها از کاهش ارزش دلار و کاهش ذخایر دلاری به کاهش بیشتر ارزش دلار منجر خواهد شد؟ در این زمان شرایط داراییهای امن همانند طلا و بیت کوین را چگونه ارزیابی میکنید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.