- شرکت انویدیا که یکی از بزرگترین تولید کنندگان تراشههای گرافیکی جهان محصوب میگردد، اخیراً تاریخ عرضه و مشخصات اسمی سری جدید کارتهای گرافیکی آرتیایکس با نامهای RTX 3070 و RTX 3080 و RTX 3090 را منتشر کرده است. با این وجود، بهرهوری این کارتهای گرافیکی در مقایسه با دیگر رقیب این شرکت احتمالاً برای بهکارگیری این محصولات در صنعت استخراج رمزارزها مناسب نخواهد بود.
عملکرد نسل جدید کارتهای گرافیکی آرتیایکس شرکت انودیا در صنعت استخراج رمزارز
شرکت انودیا(Nvidia)؛ در روز هفدهم سپتامبر نسل بعدی سری کارتهای گرافیکی آرتیایکس(RTX) را عرضه خواهد کرد. در این میان کارت گرافیکی RTX 3090 نسخهی رده بالا، RTX 3080 نسخهی میانرده و RTX 3070 نسخهی ردهپایین این سری از کارتها محسوب میگردد.
با این وجود، عملکرد این کارت گرافیکی، توجه علاقهمندان به حوزهی فنآوری را بر روی پرچمدار نسل قبلی یعنی آرتیایکس 2080 تیآی(RTX 2080 Ti) تحت الشعاع قرار میدهد. بر اساس گزارش وبسایت تامزهاردور ادعا شده است که این کارت گرافیکی دو برابر نسل پیشین سریعتر است و مشخصات منتشر شده نشان میدهد که نسل جدید کارت گرافیکی انودیا ممکن است عملکرد بالاتری را نیز ارائه دهد. با این وجود افزایش عملکرد در صورتی مطلوب است که قیمت این کارت گرافیکی در سطح 700 دلاری پرچمدار نسل گذشته ثابت باقی بماند. بهنظر میرسد که RTX 3090 از نظر نسبت قیمت به عملکرد کمترین بهرهوری را دارا است. در حقیقت در حالی که عملکرد این کارت گرافیکی 20 درصد افزایش یافته است، قیمت آن به دو برابر آرتیایکس 2080 تیآی رسیده است.
اما این مقایسه در صنعت گیمینگ انجام شده است و لزوما برآورد انجام شده در صنعت استخراج رمزارز صادق نیست. کارتهای گرافیکی ایامدی(AMD) بهطور سنتی در زمینهی استخراج رمزارز برتری دارد و کارتهای گرافیکی این برند معمولا هشریت بالاتری را به ازای هر وات مصرفی و یا قیمت کارت ارائه میکنند. کوینیت در گذشته مقالهای را در رابطه با محاسبهی نسبت قیمت بر هشریت کارت گرافیکی و روش انتخاب کارتها با استفاده از این روش منتشر کرده است.
عدم امکان بهینهسازی بایوس کارت گرافیکی
بهطور کلی بنچمارک آرتیایکس 2080 تیآی در مقایسه با نسل پیشین این کارت گرافیکی یعنی 1080 تیآی پایینتر است. ویژگی خاص این کارت گرافیکی یکی از دلایل این پدیده را تشکیل میدهد. کارتهای گرافیکی سری آرتیایکس(RTX) بر ویژگی ری تریسینگ(Ray Tracing) متمرکز شده است که برای یک کارت گرافیکی رده بالا در صنعت گیمینگ ویژگی مطلوبی محسوب میگردد اما برای ماینرها کارایی ندارد.
فیلیپ سالتر(Philip Salter)؛ رئیس بخش عملیات شرکت جنسیس ماینینگ(Genesis Mining) اخیراً دیدگاه خود را نسبت به بهکارگیری کارتهای گرافیکی آرتیایسک 3080 در صنعت ماینینگ ارائه کرده است:
برای مشاهدهی هشریت کارتهای گرافیکی 3080 باید تا زمان عرضهی آن منتظر ماند. در تئوری، در صورتی که تنها افزایش پهنای باند حافظهی کارت گرافیکی را در نظر بگیرید، احتمالاً هشریت این محصول در اتریوم 60-70 درصد(نسبت به نسل گذشته) افزایش خواهد یافت. پهنای باند یک ترابایت بر ثانیهای این کارت قبلا توسط کارت وگا 7(Vega VII) شرکت ایامدی ارائه شده است و با این کارت گرافیکی میتوانید به توان 100 مگاهش بر ثانیه دست یابید. Philip Salter
وی توضیح داد: «برای دستیابی به چنین سطح توان محاسباتی باید تایمینگ مموری(Memory Timings) برای استخراج اتریوم بهینهسازی شود، این کار تنها با تغییر تنظیمات بایوس کارت گرافیکی(فریمویر داخل کارت گرافیکی) امکانپذیر است. با این وجود، انودیا امکان استفاده از بایوس سفارشی را برای کاربران فراهم نکرده است، در نتیجه کاربران تنها به استفاده از تایمینگ مموری که توسط شرکت سازنده تعیین شده است محدود هستند.»
شرکت انودیا میتواند به منظور افزایش بهرهوری در استخراج اتریوم نسخهی رسمی از بایوس سفارشی سازی شده را منتشر کند اما این سناریو تاکنون محقق نشده است.
ماینرها باید برای ویژگی ریتریسینگ هزینهی بیشتری را پرداخت کنند
همچنین ماینرهای علاقهمند به کارتهای گرافیکی انودیا علاوه بر مشکلات مربوط به عملکرد این کارتهای گرافیکی، با مشکل قیمتگذاری نیز مواجه هستند. کارتهای گرافیکی انودیا در صنعت گیمینگ جا افتاده هستند و موقعیت مستحکمی را در اختیار دارند و قیمت این کارتها عموما این موضوع را بازتاب میکند. با این وجود، ماینرا مجبور به پرداخت هزینهی بالاتری برای قابلیت ریتریسینگ هستند که برای آنها یک ویژگی کارآمد محسوب نمیشود.
سالتر نتیجهگیری کرد: «در نهایت، کارت گرافیکی 3080 انودیا احتمالا از دیدگاه ماینرها نسبت به محصولات شرکت ایامدی که امکان بهینهسازی برای استخراج رمزارزها را ارائه میدهد، دارای برتری نیست. » با این وجود، در صورت تداوم افزایش قیمت اتریوم تقاضا برای کارتهای گرافیکی افزایش خواهد یافت و در نتیجه این موضوع میتواند مشابه اتفاقی که در بازار صعودی سال 2017 تجربه شده است، افزایش جذابیت کارتهای گرافیکی شرکت انودیا برای ماینرها را به همراه داشته باشد.
نظر شما نسبت به بهکارگیری محصول جدید شرکت انودیا در صنعت استخراج رمزارز چیست؟ آیا شرکت انودیا نیز درآینده محصولات قابل تنظیم و سفارشیتری را برای ماینرها ارائه خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.