اخبار داخلیاخبار و مقالات

دستورالعمل تعیین تکلیف تجهیزات ماینینگ توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ابلاغ شد

ماینرهایی که پرونده‌ی آن‌ها توسط مراجع قانونی در حال بررسی است، قادر خواهند بود از فرصت ایجاد شده در این دستورالعمل برای رفع مشکل پرونده‌ی خود استفاده کنند

نکات برگزیده مطلب
  • ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در راستای مصوبه‌ی هیات دولت، دستورالعمل خوداظهاری تجهیزات ماینینگ قاچاق را منتشر کرده است. این دستورالعمل تجهیزاتی را شامل می‌شود که بدون طی مراحل تشریفات قانونی به کشور وارد شده‌اند. ماینرها قادر خواهند بود با استفاده از ضوابط تعیین شده در این دستورالعمل تجهیزات خود را در سامانه‌ی وزارت صمت ثبت کرده و سپس حقوق و عوارض گمرکی تعیین شده را پرداخت کنند.

دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای خوداظهاری تجهیزات ماینینگ 

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز سرانجام دستورالعمل «خود اظهاری تجهیزات ماینینگ» را ابلاغ کرده است. بر اساس گزارش کوینیت، وزارت صنعت، معدن و تجارت در روز بیست و پنجم مرداد و برای مدت یک ماه سامانه‌ی بهین یاب را برای دریافت اطلاعات خوداظهاری ماینر‌ها راه‌اندازی کرده است. با این وجود و بر اساس این دستور العمل امکان راه‌اندازی مجدد این سامانه وجود دارد. بر اساس ماده‌ی 3 این دستورالعمل وزارت صمت امکان ثبت نام در سامانه‌(بهین یاب) و دریافت رمز ورود جهت احراز هویت و ثبت مشخصات تجهیزات ماینینگ را برای مدت یک ماه فرآهم خواهد کرد.

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

مالکین این تجهیزات موظف خواهند بود مشخصات هویتی خود را به همراه تعداد، نوع، مشخصات فنی، مُدل و شماره سریال دستگاه در این سامانه ثبت کنند. همچنین آن‌ها متعهد خواهند شد که این تجهیزات تنها در فارم‌های مجاز مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

بر اساس ماده‌ی 7 این دستور العمل گمرک موظف خواهد بود حداکثر ظرف مدت یک ماه ارزش و حقوق عوارض گمرکی تجهیزات را تعیین کرده و به وزارت صمت اعلام کند، به‌طوری که مجموع ارزش و حقوق و عوارض دولتی در سطح کمتری از ارزش تمام شده‌ی واردات قانونی این تجهیزات قرار نگیرد. مالکین تجهیزات ماینینگ، پس از پرداخت عوارض دولتی یک گواهی با شماره‌ی شناسه‌ی مشخص را دریافت خواهند کرد که توسط سازمان‌های دولتی قابل استعلام است. در این گواهی که از سوی وزارت صمت صادر خواهد شد، مشخصات فنی، مُدل و شماره‌ی سریال تجهیزات ماینینگ قید خواهد شد.

انتخاب‌های پیش رو برای ماینرها

این دستورالعمل تنها سه انتخاب را به مالکین تجهیزات پیشنهاد می‌کند:

  • اخذ مجوز تاسیس فارم و استفاده از این تجهیزات در مزارع مجاز
  • واگذاری تجهیزات به سایر اشخاص دارای مجوز بهره‌برداری از مزارع ماینینگ
  • خارج کردن تجهیزات از کشور(صادرات تجهیزات)

همچنین اعلام شده است که در صورت تعیین استاندارد از سوی سازمان ملی استاندارد کشور، ماینرها باید از به‌کارگیری تجهیزات بدون مجوز خودداری کنند.

تعیین تکلیف پرونده‌های متهمین

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این دستورالعمل، مراحل تعیین تکلیف پرونده‌های ماینرها را شرح داده است. بر اساس ماده‌ی 17 این دستور العمل ماینرهایی که پرونده‌ی آن‌ها در مراحل اولیه و یا تجدید نظر قرار دارد، حداکثر ظرف مدت یک ماه پس از ابلاغ این دستورالعمل می‌توانند از فرصت ایجاد شده استفاده کنند.

متهم و یا نماینده‌ی قانونی وی برای مشاهده‌ی کالا به منظور ثبت اطلاعات فرآیند اظهار می‌توانند مجوز مورد نیاز را از مرجع رسیدگی دریافت کنند و سپس با مراجعه به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی کالای خود را بر اساس قبض انبار مشاهده کنند. همچنین درصورتی که کالا در اختیار دستگاه‌های کاشف قرار دارد، متهم می‌تواند مجوز بازدید از کالا را از شعبه‌ی رسیدگی اخذ کرده و دستگاه‌های کاشف ملزم به همکاری با متهمین هستند.

در همین راستا، وزارت صمت بستر مورد نیاز برای ارسال سیستماتیک گواهی اظهار به سازمان تعزیرات حکومتی را فراهم خواهد کرد و در نهایت شعبه‌ی رسیدگی در صورت انطباق گواهی با محتویات پرونده رای خود را به‌طور متناسب صادر خواهد کرد.

همچنین در پرونده‌های محکومیت قطعی که منجر به وصول جریمه‌ی نقدی نشده است، در صورت درخواست محکوم مجوز اظهار صادر خواهد شد و رای صادر شده تا پایان مهلت قانونی قابل اجراء نخواهد بود. در صورتی که متهم در پایان مهلت مقرر گواهی اظهار خود را ارائه نکند، حکم صادر شده مجدداً در مسیر اجراء قرار خواهد گرفت. ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

ضوابط دستورالعمل در پرونده‌های مختومه قابل اجراء نخواهد بود

بر اساس تبصره‌ی 1 این دستورالعمل، تجهیزات توقیف شده حتی پس از پرداخت حقوق و جرائم نیز قابل استرداد نخواهند بود. همچنین در پرونده‌های مختومه که در آن‌ها حکم به‌طور قطعی صادر شده است، امکان اعمال ضوابط دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود نخواهند داشت. در همین راستا، متهمینی که دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند، قادر خواهند بود با موافقت شعبه‌ی اجرای احکام، برای خود یک نماینده‌ی قانونی را تعیین کند.

نظر شما نسبت به دستورالعمل اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای تعیین تکلیف تجهیزات ماینینگ چیست؟ آیا این دستورالعمل مشکل ماینرها را مرتفع خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا