اخبار داخلیاخبار و مقالات

دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها پرونده‌های باز را شامل می‌شود

رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور مصوبه‌ی اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را اقدام مثبتی در جهت رفع مشکل ماینرها ارزیابی کرده و اظهار داشت که امکان استفاده از این مصوبه در پرونده‌های مختومه وجود ندارد

نکات برگزیده مطلب
  • درحالی که دستورالعمل اخبر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای تعیین تکلیف تجهیزات استخراج رمزارز با استقبال فعالان این صنعت مواجه شده است، برخی از حقوقدان‌هایی که با شرایط فعالیت صنعت رمزارزی کشور آشنایی ندارند نیز معتقدند که اعمال قوانین اشاره شده ممکن است سرنوشت تعدادی از پرونده‌ها را تغییر دهد. با این وجود، رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور از اجرای این مصوبه حمایت کرده است.

دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به رفع مشکل ماینرها کمک می‌کند

عباس آشتیانی، رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور در اظهارات اخیر خود از اجرای مصوبه‌ی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمایت کرده است. وی اظهار داشت: «در سال 97 دولت به‌طور رسمی صنعت استخراج رمزارز را به رسمیت شناخت در همین زمان توجه فعالان اقتصادی و علاقه‌مندان به این تکنولوژی به این صنعت جلب شده بود و در نتیجه ماینرها به‌طور گسترده در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. اما به دلیل روند آهسته و کُند تعیین کد‌های گمرکی این تجهیزات تحت کدهای دیگری به کشور وارد شده‌اند و در مکان‌های صنعتی مورد بهره‌برداری قرار گرفتند.

باید توجه داشته باشیم که تجهیزات استخراج رمزارز توسط شرکت‌های بزرگ خارجی تولید می‌شوند و در ایران تنها امکان مونتاژ این تجهیزات وجود دارد، در نتیجه تسهیل شرایط واردات قانونی بهترین روش برای مقابله با واردات غیرقانونی اسیک‌ها محسوب می‌گردد.

وی افزود که در مرداد 98 هیات وزیران مصوبه‌ای را برای فعالیت ماینر‌ها تصویب کرده است. در این مصوبه تاکید شده است که صنعت رمزارزی به رسمیت شناخته می‌شود اما به دلیل واردات نادرست این تجهیزات تحت دیگر ردیف کُدهای تعرفه و محدودیت شبکه‌ی برق رویکرد مقابله با فعالان این صنعت را شاهد بوده‌ایم.

تعلل قانون‌گذاری

آشتیانی تاکید کرد که پیش از تصویب مقررات و تعیین تعرفه‌ی برق بسیاری فعالیت خود را در این حوزه آغاز کرده بودند در نتیجه نمی‌توان فعالیت آن‌ها را غیرقانونی درنظر گرفت اما ادامه‌ی (فعالیت زیرزمینی) ماینرها پس از زمان تصویب قوانین از سوی هیچ شخص و یا نهادی حمایت نمی‌شود. با این وجود، پیش از تصویب قوانین حجم گسترده‌ای از تجهیزات ماینینگ به کشور وارد شده است که از تعلل نهاد‌های ناظر و قانون‌گذار ناشی می‌شود.

از طرفی ماینر‌ها مصرف کننده‌ی نهایی محسوب می‌شوند و در بسیاری از پرونده‌ها(بیش از هزار پرونده) ماینرها درگیر مشکلات تعزیراتی نیز شده‌اند، در حالی که آن‌ها در واردات این تجهیزات به کشور هیچ نقشی ندارند.

رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور اظهار داشت که در همین راستا هیات دولت مصوبه‌ای را برای تعیین تکلیف تجهیزات ماینینگ ارائه کرده است و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در همین راستا دستورالعمل تعیین تکلیف تجهیزات ماینینگ را منتشر کرده است.

وی اظهار داشت که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اجرای این مصوبه را آغاز کرده است. آشتیانی همچنین اظهار داشت که امکان اعمال این مصوبه به پرونده‌هایی که مرحله‌ی اجرای حکم را پشت سر گذاشته‌اند، وجود ندارد. در حقیقت دستورالعمل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تنها پرونده‌هایی را شامل خواهد شد که روند قانونی آن‌ها به پایان نرسیده است.

نظر شما نسبت به اظهارات اخیر رئیس کمیسیون بلاکچین و رمزارز نظام صنفی رایانه‌ای کشور در رابطه با دستورالعمل اخیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز چیست؟ آیا اجرای این دستورالعمل مشکل فعالان صنعت رمزارزی را برطرف خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 3]

یک نظر

  1. خدا از سرشون نگذره که تمام سرمایه زندگیم رو ضبط کردن و زندان رفتم و سابقه دار شدم و جریمه هم پرداخت کردم.

دکمه بازگشت به بالا