اخبار داخلیاخبار و مقالات

رویکرد متناقض سازمان‌های دولتی در مقابل خرید و فروش رمزارز

مرکز ملی فضای مجازی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که تاکنون برای فعالیت پلتفرم‌های مبادلات رمزارز تصمیم‌گیری نشده است، اما معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی فعالیت صرافی‌ها را غیرمجاز می‌داند

نکات برگزیده مطلب
  • در حالی که پلتفرم‌های خارجی مبادلات رمزارز به دلیل تحریم‌های آمریکا از ارائه‌ی خدمات به کاربران ایرانی خودداری می‌کنند، پلتفرم‌های ایرانی مبادلات رمزارز برای پاسخ به نیاز کاربران ایرانی بستری را برای فعالیت ایرانیان در این حوزه‌ی نوظهور مالی فراهم کرده‌اند. با این وجود به‌نظر می‌رسد که بانک مرکزی به‌طور نادرست فعالیت این پلتفرم‌ها را با وجود رعایت قوانین احراز هویت مشتریان مجاز نمی‌داند.

خرید و فروش رمزارز مجاز نیست

بازار رمزارزها یک حوزه‌ی نوظهور مالی محسوب می‌شود که در آن تمامی مردم جهان به‌طور یکسان و برابر قادر به خرید و فروش این دارایی‌ها هستند. بر اساس گزارش کوینیت، رئیس بانک مرکزی اخیراً اعلام کرد که تنها ماینرهای دارای مجوز استخراج رمزارز قادر به فروش رمزارزهای خود به صرافی‌های مشخصی خواهند بود.

در پی اظهار نظر رئیس کل بانک مرکزی، مرکز ملی فضای مجازی در روز سه‌شنبه؛ دوازدهم اسفند 1399 اعلام کرد که تاکنون هیچ تصمیمی برای اعطای مجوز به درگاه‌ها و وب‌سایت‌های خرید و فروش رمزارز گرفته نشده است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهارات منتقدان رمزارزها را تکرار کرد

محمدرضا مانی یکتا؛ معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی نیز در همین راستا اظهار داشت که بر اساس قانون شورای عالی مبارزه با پولشویی و مصوبه‌ی هیات دولت در سال 98 مبادلات رمزارز در کشور ممنوع است. وی افزود:

مردم بدانند خطر رمزارزها بسیار زیاد است و پرونده‌های بسیاری در زمینه کلاهبرداری، سرقت از کیف پول و مسدود شدن کیف پول رمزارزها تشکیل شده است. رمزارزها پدیده‌ای محسوب می‌شود که اثرات یکسانی را در کشورهای جهان ندارد. هیچ پشتوانه دولتی و حاکمیتی در دنیا برای رمزارزها وجود ندارد و به این علت مبادلات جهانی آن از سال ۲۰۱۶ افزایش نیافته است. محمدرضا مانی یکتا

در حالی که رمزارزها یک سیستم مالی غیرمتمرکز و عادلانه را ایجاد کرده‌اند که در آن تمامی مردم جهان به‌طور برابر قادر به فعالیت هستند و به‌جای یک سیستم متمرکز کل کاربران شبکه برای بهبود ساختار مالی و اعمال تغییرات تصمیم‌گیری می‌کنند. در نتیجه این نو‌اوری مالی در طول ده سال گذشته به شدت مورد توجه قرار گرفته و حتی بانک‌های مرکزی نیز به تقلید از برخی ویژگی‌های رمزارزهای غیرمتمرکز تلاش می‌کنند تا نسخه‌ی متمرکزی از این نو‌آوری‌ها را بسازند.

بر اساس گزارش کوینیت، بازار مبادلات رمزارزها در طول چند سال گذشته رشد گسترده‌ای را تجربه کرده است به‌طوری که ارزش بازار بیت کوین از محدوده‌ی 11 میلیارد دلار در سال 2016 به نزدیکی 1 تریلیون دلار رسیده است.

معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با پیروی از رویکرد منتقدان بیت کوین نوسانات بازار رمزارزها را در نتیجه‌ی نبود پشتوانه برای این دارایی عنوان کرده است در حالی که وجود نوسان در بازارهای مالی در حال بلوغ کاملاً طبیعی است و انتظار می‌رود که همزمان با ورود سرمایه‌گذاران حقوقی به این حوزه سطح نوسانات در این بازار نوظهور نیز کاهش یابد.

موضع نامشخص در مقابل پلتفرم‌های مبادلات رمزارز

مرکز ملی فضای مجازی نیز به مردم توصیه کرده است تا برای فعالیت در بازار مبادلات رمزارز احتیاط کنند. در بیانیه‌ای این سازمان تاکید شده است که تاکنون در رابطه با اعطای مجوز به پلتفرم‌های ایرانی مبادلات رمزارز تصمیم‌گیری نشده است. در بیانیه‌ی منتشر شده می‌خوانیم:

این نوع شبه دارایی ها از هیچ گونه پشتوانه و تضمینی برخوردار نیستند و علاوه برآن بطور دائم دچار نوسانات قیمتی خارج از مناسبات اقتصادی متعارف شده و بیم ازدست رفتن ثروت و دارایی خریداران همواره وجود دارد. مرکز ملی فضای مجازی

نظر شما نسبت به اظهارات معاون اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی و رویکرد مرکز ملی فضای مجازی در مقابل خرید و فروش رمزارز چیست؟ آیا بانک مرکزی نیز به تدریج و پس از آشنایی با مزایای استفاده از رمزارزها رویکرد مناسب‌تری را در برابر این نو‌آوری اتخاذ خواهد کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 3]

دکمه بازگشت به بالا