- در پی گسترش هرچه بیشتر رمزارزها در سطح جهان سختگیری دولت چین بر این صنعت نیز افزایش یافته است. در حالی که دولتمردان چینی سرگرم تنظیم قوانین سختگیرانه هستند، استفاده از میزهای معاملاتی(Over-The-Counter Trading Desks) در میان فعالان بازار رمزارز چینی با هدف دور زدن سازمانهای نظارتی افزایش یافته است.
افزایش فعالیت سرمایهگذاران چینی در میزهای معاملاتی
گزارش نشریهی بلومبرگ نشان میدهد که از زمان اعلام محدودیتهای بیشتر دولت چین برای فعالیت در صنعت رمزارزها استفاده از میزهای معاملاتی(OTC) به شدت افزایش یافته است. براساس گزارش کوینیت، سازمانهای نظارتی چین موسسات مالی این کشور را از فعالیت در بازار مبادلات رمزارز و همچنین ارائهی خدمات مرتبط با این داراییها منع کردهاند.
اگرچه تمیز دادن تراکنشهای میزهای معاملاتی به معاملات فرد به فرد(P2P) و معاملاتی که از طریق پلتفرمهای پرداخت واسطه انجام میشود دشوار است اما نرخ مبادلات یوان چین و رمزارز پایدار تتر(USDT) را میتوان به عنوان معیاری برای ارزیابی دیدگاه سرمایهگذاران نسبت به شرایط بازار مورد استفاده قرار داد. یعنی در زمان رکود بازار تقاضا برای رمزارز یو.اس.دی.تی افزایش مییابد.
بر اساس گزارش بلومبرگ از زمانی که دولت چین سختگیری بر مبادلات رمزارز را افزایش داد ارزش مبادلات رمزارز تتر به یوان چین(USDT/CNY) نیز تا 4/4 درصد کاهش یافت اما از این زمان تاکنون بخشی از این کاهش بازیابی شده است.
ترس دولت چین از خروج ارز دلیل اصلی سختگیری این کشور نسبت به بازار مبادلات رمزارز
ترس دولتمردان چینی نسبت به احتمال خروج ارز از چین با استفاده از رمزارزها یکی از مهم دلایل سختگیری دولت چین بر بازار مبادلات رمزارز محسوب میشود. از آنجایی که نهادهای نظارتی چین در مقابل فعالیت OTCها سختگیری کمتری دارند، بلومبرگ نتیجهگیری کرد که احتمالاً میزهای معاملاتی ریسک خروج سرمایهی کمتری در مقایسه با صرافیها دارند. بر اساس گزارش بلومبرگ:
از آنجایی که میزهای معاملاتی یوان کاملاً در سیستم مالی چین انجام میشود، ریسک کمی برای خروج گستردهی سرمایه از این کشور دارد. Bloomberg
هجوم سرمایهگذاران به او.تی.سیها شرایط مشابهی با اعمال ممنوعیت معاملات رمزارز چین در سال 2017 میلادی را بازتاب میکند. با وجود محدودیتهای فراوان احتمالاً سرمایهگذاران چینی همچنان سهم بزرگی در بازار معاملات رمزارزها دارند. مطالعات نشان میدهد که پیش از اعمال ممنوعیت رمزارزی چین در سال 2017، این کشور 7 درصد از کل بیت کوینهای منتشر شده و تقریباً 80 درصد از معاملات رمزارزها را تشکیل داده بود.
نظر شما نسبت به هجوم سرمایهگذاران چینی به میزهای معاملاتی برای خرید و فروش رمزارز چیست؟ آیا فعالیت سرمایهگذاران در او.تی.سیها نگرانی قانونگذاران چینی برای خروج ارز از این کشور را برطرف میسازد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.