
- سقوط اخیر بازار خرید و فروش سهام و رونق یافتن بازارهای موازی همانند خرید و فروش خودرو، طلا و مسکن موجب شده است تا نمایندگان مجلس کلیات طرح مالیات بر عایدی سهام را برای هدایت مردم به سرمایهگذاری در بازارهای مولد تصویب کنند. با این وجود اعمال این طرح دیگر بازارهای مالی غیرهدف را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در نتیجه، بنظر میرسد که طرح اخذ مالیات از عایدی سهام موجب رونق هرچه بیشتر بازار مبادلات رمزارز شود.
طرح مالیات بر عایدی سرمایه
نمایندگان مجلس اخیراً کلیات طرح مالیات بر عایدی سرمایه را تصویب کردند و بر اساس این طرح اگر فردی طلا، ارز، مسکن و خودرو خریداری کرده و پس از مدتی به فروش آن اقدام کند باید بخشی از سود بدست آمده را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کند.
املاک، انواع وسایل نقلیهی موتوری، طلا و انواع جواهرات و انواع ارزهای خارجی مشمول طرح مالیات بر عایدی سرمایه هستند. این طرح که با هدف تضعیف سرمایهگذاریهای غیرمولد ارائه شده است میتواند دیگر بازارهای مالی را که از این طرح مستثنی هستند و یا امکان اعمال مالیات در آنها وجود ندارد را تحت تاثیر قرار دهد.
بر همین اساس مالیات بر عایدی سرمایه املاک بطور پلهای محاسبه و اعمال خواهد شد بطوری که املاک در صورتی که کمتر از یکسال نگهداری شوند مشمول 40 درصد مالیات بر عایدی سرمایه هستند و با طولانی شدن زمان نگهداری نرخ مالیات نیز کاهش مییابد. بعلاوه اراضی بایر، خودرو و طلا و جواهرات نیز مشمول 40-30 درصدی نرخ مالیات بر عایدی سرمایه هستند.
رونق هرچه بیشتر بازار خرید و فروش رمزارز
رمزارزها ساختار مالی جدیدی را برای دسترسی امن، آسان و برابر کاربران به یک سیستم مالی را ایجاد کردهاند. در این ساختار جدیدی مالی که انتظار میرود در عصر فناوری به ابزار اصلی مبادلات مالی تبدیل شود، امکان محاسبه و اخذ مستقیم مالیات وجود ندارد و کنترل شبکههای بلاکچینی غیرمتمرکز نیز بجای کنترل شخص و یا سازمان متمرکز به خود کاربران واگذار شده است.
از آنجایی که منافع کاربران بطور مستقیم با منافع شبکه گره خورده است، شبکههای بلاکچینی غیرمتمرکز با بهرهگیری از خِرد جمعی بطور کارآمدتری میتوانند نسبت به تغییرات و مسیر حرکت شبکه تصمیمگیری کنند.
در طول ماههای اخیر و همزمان با گسترش حضور مردم جهان در بازار رمزارزها، فعالیت مردم ایران نیز در بازار رمزارزها افزایش یافته است. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس حجم روزانهی مبادلات رمزارز کشور را ۳-۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرده است. در حقیقت بازار خرید و فروش رمزارز کشور امروزه به یکی از بازارهای مهم در اقتصاد تبدیل شده است و از آنجایی که بر اساس تجربهی سایر کشورها مقابله با رمزارزها موجب هدایت کاربران این بازار به سوی استفاده از سایر روشها و یا پلتفرمهای خارجی میشود، ضرورت ایجاد چهارچوب قانونی مناسب برای حفاظت از کاربران این بازار نوظهور برای حفظ شفافیت فعالیت آنها ضروری بنظر میرسد.
نظر شما نسبت به تاثیر اعمال طرح مالیات بر عایدی سرمایه در رونق هرچه بیشتر دیگر بازارهای مالی همانند بازار مبادلات رمزارز چیست؟ جایگاه آتی رمزارزها را در اقتصاد جهانی و ایران چگونه ارزیابی میکنید؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.