- طی روزهای گذشته، میلر ابِل معاون بنیاد گِیتس(Gates) با انتشار یک پست توییتری از همکاری این بنیاد با کمپانی ریپل و استارتآپ Coil خبر داد. این همکاری به منظور این همکاری سهجانبه جهت توسعه و گسترش پروتکل دفاترکل داخلی یا Interledger شکل گرفته است.
روز ۱۷ام اکتبر(چهارشنبهی گذشته) میلر ابِل(Miller Abel) معاون و تکنسین اصلی بنیاد Bill & Melinda Gates با انتشار یک پست توییتری از همکاری این بنیاد با کمپانی Ripple Labs و استارتآپ بلاکچینی Coil خبر داد. به نظر میرسد که این همکاری سهجانبه جهت توسعه و گسترش پروتکل دفاترکل داخلی یا Interledger به وقوع پیوسته است.
پروتکل دفاترکل داخلی در حقیقت یک دستور کار سازگاری(interoperability order) است که مقادیر زیادی کانالهای رمزنگاری(crypto channels) را در دسترس قرار میدهد. این فناوری در اصل با همکاری استفن توماس(Stefan Thomas) رئیس سابق بخش تکنولوژی کمپانی ریپل، در زمانی که او در این کمپانی حضور فعال داشت، توسعه یافته است. در حال حاضر همان پروتکل به عنوان اساس استارتآپ Coil مورد استفاده قرار میگیرد.
علاوه بر استفاده از این پروتکل Interledger که برای ترکیب دفاترکل نقدی(cash ledgers) مختلف ایجاد شده تا پردازش سریع پرداختهای برون مرزی را بر عهده بگیرد، شرکت مذکور تصمیم گرفته تا روشهای Mojaloop را مورد بررسی قرار دهد؛ روشی که میتواند از چنین سیستمهای پرداختی پشتیبانی نماید.
Mojaloop چیست؟
میتوان گفت که Mojaloop یک برنامهی پرداخت منبع باز قابل انتقال برای سیستمهای اقتصادی، قانونگذاران دولتی و سایر شرکتهای پیشرو در فناوریهای مالی است؛ اورگانهایی که آمادهی توسعهی روشهای پرداختی موبایلی در سراسر جهان هستند تا به واسطهی آن کمکهای اقتصادی از جمله سرویسهایی بانکی را در دسترس افرادی قرار دهنده که در محل سکونت خود به اینگونه سرویسها دسترسی ندارند. Mojaloop ابتدا در اکتبر ۲۰۱۷ توسط بنیاد Gates راهاندازی شد.
لازم به ذکر است که Mojaloop با همکاری کمپانی ریپل و چهار کمپانی فناوری مالی دیگر یعنی Dwolla، Software Group، ModusBox و Crosslake Technologies ساخته شد. Mojaloop میتواند توسط سازمانهای تجاری و موسسات ارائه دهندهی خدمات مالی در زمینهی تجزیه و تحلیل و کاهش هزینههای در حال افزایش پلتفرمهای جامع پرداختی، مورد استفاده قرار گیرد. این روش ایجاد شده تا نهایتا به عنوان یک استاندارد برای سیستمهای جابجایی پرداختهای ملی مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال، استفاده از این روش اجازه میدهد تا کیفپول رمزارزی یک شخص حقیقی به حساب بانکی کارفرما و همچنین حساب بانکی مدرسهی کودک این شخص متصل شده تا به صورت خودکار تراکنشهای ماهانه را انجام دهد(به صورت خودکار موارد دائمی همچون دریافت حقوق و پرداخت شهریه را انجام دهد). از این کد همچنین میتوان برای اصلاح و بهبود وظایف کنونی نیز استفاده نمود.
گفتههای پست توییتری آقای ابِل نیز پس از مدت کوتاهی توسط استارتآپ بلاکچینی Coil تایید شد.
بنیاد BILL & MELINDA GATES
بنیاد Bill & Melinda Gates Foundation(یا BMGF) که با نام بنیاد Gates نیز شناخته میشود، یک سازمان است که توسط بیل و ملیندا گیتس(Bill and Melinda Gates) ایجاد شده و در سال ۲۰۰۰ فعالیتهای خود را آغاز نمود. گفته میشود که این سازمان با در دست داشتن بیش از ۵۰/۷ میلیارد دلار دارایی، بزرگترین بنیاد خصوصی ایالات متحده محسوب میشود. اهداف اصلی این سازمان عبارتند از بهبود مراقبتهای بهداشتی و حذف فقر در جهان، و همچنین توسعهی امکانات آموزشی و معرفی فناوریهای اطلاعاتی جدید در ایالات متحده است.
بنیاد مذکور با پیگیری رویکرد «ارائهی خدمات مالی به افراد مستمند» در نظر دارد تا میزان دسترسی خدمات اقتصادی مقرون به صرفه و صادقانه را برای همهی افراد محروم جامعه افزایش دهد. شاید بتوان گفت که یکی از مهمترین دستاوردهای ارائه شده توسط این بنیاد «توسعهی سیستمهای پرداخت دیجیتال برای افراد فقیر» است، ابزارهایی که افراد و کسب و کارهای مختلف میتوانند واقعا خرید و فروش آنها را انجام دهند.
استفاده از فناوریهای کمپانی ریپل میتواند نشانهای از افزایش انتخاب راهحلهای بلاکچینی به عنوان واسطههای تعیین شده برای ساخت آیندهای مستحکم باشد. تنها چند روز قبل، یک صندوق سرمایهگذاری مشترک بین SBI Holdings و کمپانی ریپل با نام SBI Ripple Asia، توانست مجوز راهاندازی یک نرمافزار پرداختی جدید مبتنی بر بلاکچین را بدست آورد. صندوق سرمایهگذاری SBI Ripple Asia یک پلتفرم نسل بعدی است که براساس فناوری دفاتر کل توزیع شده(Distributed Ledger) فعالیت میکند تا به سازمانهای مختلف و ارائه دهندگان خدمات انتقال پرداخت در آسیا، خدمات مالی ارائه نماید.
این پلتفرم پرداخت همچنین برنامهریزیهایی برای ثبت یک صرافی الکترونیکی و دیگر موسسات اقتصادی انجام داده است تا به سرعت بتواند عملیات پرداختهای الکترونیکی و سایر کارهای جایگزین مربوط به پول را انجام دهد. برای رسیدن به این هدف، شرکت مذکور بر روی ارائهی اطلاعات مناسب به مشتریان تمرکز خواهد کرد. این امر همچنین شامل موارد دیگری مثل تطابق عقد قرارداد/نشر قرارداد به واسطهی بانکهای دخیل میباشد. در نهایت با استفاده از توسعهی غیرنقدی و ترقی شرکتهای جدید و همچنین بهبود میزان بهرهوری برای کاهش هزینههای اجتماعی، نتیجهی این فرایند ایجاد قراردادهای امن، آسان و بدون اصطحکاک خواهد بود.
نظر شما در رابطه با این همکاری سه جانبه چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.