
- بر اساس گزارش منتشر شده در 8 ژوئن، نیک زابو(Nick Szabo) چهرهی شناخته شده در حوزهی رمزنگاری با شرکت در نشست بیتکوین در دانشگاه تل آویو توضیح داد که استفاده از رمزارزها در کشورهای مورد تحریم و اقتصادهایی که از سیاستهای اقتصادی شکست خوره رنج میبرند افزایش خواهد یافت. وی همچنین استدلال کرد که بانکهای مرکزی ممکن است در آینده به صورت مکمل ذخایر طلا به ذخایر رمزارزی روی آورند.
اقتصادهای متلاطم و کشورهای تحریم شده به رمزارزها روی خواهند آورد
نیک زابو یک چهرهی شناخته شده در حوزهی رمزنگاری و در میان جامعهی رمزارزی است. مدتها پیش از آنکه ناکاموتو بیتکوین را ارائه کند، زابو مفهوم Bitgold را در 1998 ارائه کرد. دو سال پیش از آن زابو استفاده از تکنولوژی قراردادهای هوشمند و سازمانهای مستقل را پیشبینی کرد. وی در 8 ژوئن در نشستی که در دانشگاه تل آویو در زمینهی بیتکوین برگزار شده بود، شرکت کرد و به حاظران اطلاعات تاریخی در زمینهی استفاده از ارز در جهان ارائه کرد. او در میان صحبتهای خود به شرکت کنندگان توضیح داد که معتقد است کشورهای تحریم شده در تجارت و مناطقی که دارای تورم فزاینده هستند به داراییهای دیجیتال روی میآورند. در طول دو سال گذشته استفاده از رمزارزهایی همانند بیتکوین(BTC) و بیتکوین کش(BCH) در مناطقی همانند ونزوئلا، زیمباوه و ایران در حال افزایش است.
سخنرانی زابو در این کنفرانس در پاسخ به نظرات اَوی سیمون(Avi Simhon) مشاور ارشد سیاست اقتصادی و رئیس شورای اقتصادی اسرائیل ارائه شد. سیمون در این نشست اعلام کرده بود که تکنولوژی بیتکوین «بهطور ذاتی ناکارآمد» است و «نابود» خواهد شد. بعلاوه، این مشاور اقتصادی برای نخست وزیر اسرائیل توضیح داده بود که استفاده از این تکنولوژی در مقیاس جهانی «تریلیونها دلار انرژی که صرف تولید الکتریسیته برای این صنعت میشود را از بین میبرد.»

بانکهای مرکزی بیش از طلا در ذخیرهی بیتکوین تلاش خواهند کرد
زابو در این کنفرانس بسیاری از فواید عصر دیجیتالی را توضیح داد. بعلاوه وی ادعا کرد، امکان دارد برخی از بانکهای مرکزی از رمزارزها همانند طلا استفاده کنند.
وی در سخنرانی خود تاکید کرد: «موقعیتهایی وجود دارد که برخی از بانکهای مرکزی نمیتوانند به بانکهای مرکزی دیگر و یا اوراق قرضهی دولتمردان اعتماد کنند. یکی از راه حلها این است که نگهدارای آن را به دولت سوئیس بسپارند. این راه حل صحیحی نیست. دولت سوئیس خود میتواند تحت فشار سیاسی قرار گیرد. بنابراین یک راه حل برای این موقعیت استفاده از رمزارزها است.»
زابو ادامه داد:
مشکل دیگر ذخایر طلا این است که آنها از نظر فیزیکی آسیب پذیر هستند. در زمان جنگ جهانی دوم، وقتی نازیها به کشورهای اروپایی حمله میکردند، اولین جایی که به سرقت میبردند ذخایر طلای بانکهای آن کشورها بود.Nick Szabo
در چند هفتهی گذشته تعدادی از اقتصاددانها و صاحبان بازار اعلام کردند که جهان با یک دورهی بیثباتی مواجه است. ابزارهای سرمایهگذاری سنتی همانند خرید سهام به شدت آسیب پذیر است اما اخیرا بازار فلزات گرانبها عملکرد قابل توجهی داشته است. با این وجود قیمت طلا در دوشنبهی گذشته به بالاترین سطح شش ماه گذشته یعنی 1288.03 دلار بر هر انس رسید، در این زمان قیمت قراردادهای آتی طلا نیز به قیمت 1289.90 دلار بر هر انس معامله شد. قیمت پالادیوم نیز به دلیل افزایش تقاضا و کمبود جهانی به بیشترین سطح قیمتی خود رسید.

با توجه به سخنرانی زابو در طی این کنفرانس به نظر میرسد وی در مورد آیندهی رمزارزها بیش از فلزات گرانبها مطمعن است. بسیاری از طرفداران رمزارزها پیشبینیهای زابو را جدی و مهم ارزیابی میکنند. وی در این کنفرانس اعلام کرده است که «بیتکوین میتواند پس از جنگ هستهای نیز ادامه داشته باشد.»
نظر شما در زمینهی اظهارات زابو در حوزهی رمزارزی چیست؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.