- پس از مشکلات به وجود آمده برای مشعل شبکهی صاعقه(Lightning Network) و سانسورهای فرواران، این پروژه که در واقع یک تراکنش بیتکوین(با نماد BTC) در شبکهی صاعقه است، توانست وارد ایران شود. این مشعل ابتدا به دست آقای ضیا صدر(مدیر اجرایی صرافی Coinex) رسید و او با انتشار یک پست توییتری پیشنهاد داد که نفرات بعدی دریافت کننده، توسعهدهندگان مرورگر ثور(Tor پروژهی مبارزه با سانسور) باشند.
ساتوشی برتر از هرگونه سانسور
مشعل شبکهی صاعقه(یا Lightning Torch) در واقع یک تراکنش بیتکوین در شبکهی صاعقه یا Lightning Network است که مانند مشعل المپیک، هر کاربر با دریافت و افزودن مقداری رمزارز به آن، مشعل را به شخص دیگری ارسال میکند. این پروژهی جالب از زمان آغاز سفر خود در ماه ژانویه، تا کنون توانسته توجه زیادی را به خودش جلب کند.
پروژهی مذکور توسط یک کاربر پلتفرم توییتر که با نام مستعار hodlonaut شناخته میشود، راهاندازی شده و گفته میشود که تا به امروز بیش از ۲۳۰ کاربر مشعل را دریافت کردهاند.
با وجود اینکه پروژهی مشعل به منظور اثبات خصوصیت «غیرمتمرکز» و «بدون مرز بودن» بیتکوین(با نماد BTC) و شبکهی صاعقه توسعه یافته است، اما در هفتهی گذشته پس از اینکه یک شرکتکننده از ارسال تراکنش به یک گیرنده در ایران خودداری کرد، با انتقاد و نکوهش روبرو شد.
گیرندهی این تراکنش آقای ضیا صدر(Ziya Sadr) مدیر اجرایی Coinex بود که ظاهرا پس از ادعای یکی از مهندسین ارشد کمپانی Peach Inc به نام ویجای بویاپاتی(Vijay Boyapati) مبنی بر اینکه عوامل سیاسی از شرکت کردن آقای صدر در این پروژه جلوگیری به عمل آوردهاند، از طرف جامعهی رمزارزی حمایت شد.
آقای بویاپاتی در آن زمان اعلام کرد که:
بسیار ناراحتکننده است که بخاطر ایالات متحده[به دلیل تحریمهای آمریکا]، دو شخص کاملا صلح طلب نمیتوانند از آن سوی جهان با یکدیگر مبادله[تراکنش] داشته باشند Vijay Boyapati
یک کاربر در انگلستان تسهیل کنندهی روند دریافت مشعل در ایران بود
با این حال از آن زمان تا به امروز، بقیهی نگهدارندگان مشعل برخلاف این رویه عمل کردهاند و آقای صدر نیز این فرصت را داشته تا تراکنش مذکور را دریافت کند.
براساس گزارشات منتشر شده توسط وبسایت ناظر بر این پروژه، این حرکت توسط یک کاربر مستقر در انگلستان تسهیل شده و پس از دریافت از یک منبع خبری به نام Bitcoin Magazine، مشعل شبکهی صاعقه به دست آقای صدر رسیده است.
آقای صدر نیز پس از دریافت مشعل با ارسال یک پست توییتری پیشنهاد داد که توسعهدهندگان مرورگر اینترنتی Tor(پروژهای برای مبارزه با سانسور) نفرات بعدی دریافت کنندهی مشعل باشند. وی در این پست توییتری نوشت: «بیایید روند مقاومت در برابر سانسور را ادامه دهیم».
میتوان گفت که به غیر از پروژهی مشعل، خود شبکهی صاعقه نیز گسترش و توسعهی چشمگیری داشته است. آمار و دادههای بدست آمده از پلتفرم نظارت بر منابع 1ML.com تایید میکنند که ظرفیت کلی شبکهی صاعقه در ماه فوریه بیش از ۲۰ درصد افزایش داشته است، در حالی که تعداد گرهها و کانالها به ترتیب شاهد ۱۹ و ۳۹ درصد افزایش بودهاند.
نظر شما در رابطه با ورود مشعل شبکهی صاعقه به ایران چیست؟ اگر شما این مشعل را در اختیار داشتید، آن را به چه کسی ارسال میکردید؟ جواب این سوالات را با ما به اشتراک بگذارید.