- ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم در تاریخ 2 ژانویه 2018 اعلام کرد که بنیاد اتریوم دو طرح کمک مالی را برای کسانی که تمایل دارند زمان و منابع خود را برای پیدا کردن راه حلهایی جهت مسئله مقیاسپذیری که در حال حاضر بر اکوسیستم ارزهای رمزنگاری شده به شکلی منفی تاثیر میگذارد، ارائه دهد.
بوترین در یک پست وبلاگ اعلام کرد که این بنیاد هر تیم توسعهدهندهای را بدون در نظر گرفتن این نکته که این تیمها به یک شرکت خاص وابستهاند یا خیر میتوانند برای این کمک مالی که مبلغ آن بین 50 هزار تا یک میلیون دلار است تازمانی که به صورت کلی تحقیقات و عملکردشان به بهبود تکنولوژی بلاکچین کمک کند، ثبت نام نمایند.
بنیانگذار اتریوم با این موضوع که در حال حاضر مشکل مقیاسپذیری یک چالش فنی مهم برای برنامههای کاربردی بلاکچین بوده که باید در اسرع وقت برطرف شوند، موافق است. در پست یاد شده او دو روش که میتواند برای توسعه یک راه حل مورد استفاده قرار گیرد را توصیف کرد که این دو مورد Sharding و پروتکلهای لایه دوم هستند. همچنین شرح داد که از این دو مورد میتوان در رابطه با یکدیگر و به صورت پیوسته استفاده کرد. بوترین همچنین تمایل دارد از هر دو رویکرد برای حل مشکل تعداد زیاد درخواستها در زمینه پشتیبانی ارزهای دیجیتال حمایت کند.
اولین روشی که وی به آن اشاره کرد “Sharding” نامیده میشود، که شامل شکستن تراکم بلوکچین در چند “shard” (تکه) است، بنابراین از مقدار بار و مسئولیتی که بر دوش Nodeها انباشته شده، کاسته خواهد شد. بنیاد اتریوم امیدوار است که بتواند کمک هزینه و پشتیبانی از چندین گروه مستقل که مبتنی بر انجمن اتریوم هستند و دارای مهارتهای لازم برای کار بر روی توسعه یک نمونه اولیه باشند را بر عهده گیرد و متعاقبا آنها بتوانند در آزمایش تست شبکه Sharding اتریوم و شبکه اصلی، شرکت کنند.
اقای بوترین در مورد سیستمهای لایه دوم این گونه توضیح داد که این بنیاد حتی اگر پروژه افراد متقاضی یک مدل تجاری و مستقل داشته باشد نیز کمک مالی را ارائه میدهد ولی خارج از جامعه اتریوم باقی خواهند ماند.
بیتکوین در سال 2017 با بحثی روبرو شد که در آن بخش کوچکی از کاربرانش خواستار بلاکهای بزرگتری برای انجام عملیاتهای تراکنش بودند. در نهایت، یک فورک بیتکوین، به نام Bitcoin Cash، با بلاکهای 8 مگابایتی ایجاد شد. امروزه بیتکوین در پی راه اندازی راهکارهای لایه دوم، از جمله شبکه رعد و برق(Lightning) میباشد و مدت زیادی است که کاربران منتظر آن هستند.
بوترین در پستی که در وبلاگ خود منتشر کرده بود توضیح داد که این کمک مالی به عنوان “منابع سود برای سازمانهای دریافت کننده” طراحی نشده است، بلکه برای ” پوشش برخی از هزینههای مربوطه در نظر گرفته شده ” است.
به نظر شما در ایران کسانی هستند که بخواهند در توسعه سیستم اتریوم نقشی ایفا کنند؟ نطر خود را با ما در میان بگذارید.