اخبار داخلیاخبار و مقالات

سید مهدی میرمهدی: بروزترین دستگاه‌های ماینینگ جهان به صورت قاچاق در بازار ایران وجود دارند

رئیس اتحادیه‌ی فناوران یارانه‌ی تهران دلیل این امر را گردش مالی بالا در کنار دوره‌ی بازگشت سرمایه‌ی کوتاه عنوان کرد

نکات برگزیده مطلب
  • سید مهدی میرمهدی کمیجانی رئیس اتحادیه‌ی فناوران یارانه در جدید‌ترین صحبت‌های خود اظهار نموده که پس از معرفی جدید‌ترین دستگاه‌های ماینینگ جدید در جهان، سریعا این محصولات جدید به صورت قاچاق به بازار ایران وارد می‌شوند. وی توضیح داد که علت این امر گردش مالی بالا در کنار پایین بودن بازگشت سرمایه می‌باشد.

آقای سید مهدی میرمهدی کمیجانی رئیس اتحادیه‌ی فناوران یارانه درباره‌ی ورود قاچاق دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال و خرید و فروش اینگونه دستگاه‌ها به تازگی اعلام نموده که «هر روز مدل‌های جدیدی وارد بازار جهانی می‌شود که بلافاصله سر از بازارهای ایران هم سر درمی‌آورد. علتش این است که گردش مالی بسیار بالایی دارد و دوره بازگشت سرمایه در آن حدود چهارماه است.

آقای میرمهدی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران در جدید‌ترین صحبت‌های خود اظهار داشت «تا به حال کد تعرفه‌ای در رابطه با دستگاه‌های ماینینگ در گمرک یا در سازمان صنعت، معدن و تجارت ایجاد نشده یا اینکه به گمرک اعلام نشده است؛ بنابراین کالای مذکور ممنوع و قاچاق محسوب می‌شود.

میرمهدی در ادامه گفت:

هنوز در بسیاری از کشورهای دنیا ارز دیجیتال به رسمیت شناخته نشده یا دست‌کم به یک نتیجه‌گیری قطعی درخصوص پذیرش یا عدم پذیرش آنها به‌عنوان یک ارز رسمی نرسیده‌اند؛ به همین دلیل، ورود این دستگاه‌ها به کشورشان را ممنوع کرده‌اند. سید مهدی میرمهدی کمیجانی

وی با بیان اینکه این دستگاه‌ها مصرف برق بسیار بالایی دارد و از این طریق ممکن است ضربه‌ی بزرگی به زیرساخت‌های کشور وارد کنند، گفت که «این موضوع باعث شده واردات قطعات سخت‌افزاری استخراج ارزهای دیجیتال از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت ممنوع اعلام شود. بنابراین کالاهایی از این دست که در داخل کشور به وفور پیدا می‌شود، به‌صورت قاچاق وارد شده‌اند».

رئیس اتحادیه فناوران یارانه درباره‌ی اقدامات صنف خود در این زمینه گفت:

 حدود یک سال است که اتحادیه به بانک مرکزی نامه نوشته تا برای این موضوع برنامه‌ای تهیه کرده و شفاف‌سازی کند که اگر قرار است این‌گونه فعالیت‌ها قانونی شود، به مردم اطلاع‌رسانی شود. اما متأسفانه بانک مرکزی تاکنون پاسخ نداده و با اینکه مسئولیت بانک مرکزی نظارت و کنترل بازار ارز است، اقدامی در این خصوص انجام نگرفته است. سید مهدی میرمهدی کمیجانی

وی در ادامه تأکید کرد که باید یک ساماندهی در این زمینه صورت گیرد، به عبارتی به شکل دقیق مشخص شود که آیا استفاده از دستگاه‌ها و تجهیزات مذکور ممنوع است یا مانعی ندارد.

به گفته وی، در حالی ارز دیجیتال به‌سادگی در چهارراه استانبول به فروش می‌رود که در مقابل آن دستگاه‌های استخراج بیت‌کوین از نظر تعزیرات و قوه قضاییه قاچاق محسوب می‌شوند.

میرمهدی درباره مکان‌های خرید و فروش سخت‌افزارهای استخراج بیت‌کوین توضیح داد «هر جایی که اراده کنید، از فروشگاه‌های مجازی تا واقعی این دستگاه‌ها به فروش می‌رسد، زیرا سود آن برای همه بازیگران بازار مذکور بسیار بالاست. سود واردکننده، فروشنده و همین‌طور مصرف‌کننده به‌حدی بالاست که بازار آن در حال حاضر وارد فازهای عجیبی شده است».

آقای میرمهدی در ادامه‌ی صحبت‌های خود اظهار داشت:

 نبود متولی مشخص و قانونگذاری نکردن این صنعت باعث شده دولت نه ‌تنها هیچ سودی از این بازار به دست نیاورد، بلکه ضرر هنگفتی نیز به کشور و اقتصاد زده شود. یکی از متولیان اصلی صنعت ماینینگ، وزارت صنعت، معدن و تجارت است و باید موضوع واردات قطعات و استخراج را سامان کند. در حال حاضر شاید تعزیرات با کشف این قطعات، آنها را در قالب یک جنس قاچاق ضبط کند، ولی در مجموع در ایران هیچ قانونی در زمینه ماینینگ وجود ندارد تا از این طریق حکم آن مشخص شود. بنابراین اگر این صنعت قرار است قانونی باشد، باید نحوه مجوزدهی و فعالیت آن مشخص و اعلان عمومی شود، در صورت ممنوع بودن نیز باید حکم آن مشخص شود. سید مهدی میرمهدی کمیجانی

وی درباره این مسئله که چطور بدون وجود هیچ قانونی، واردات قطعات استخراج بیت‌کوین و دیگر ارزهای دیجیتال ممنوع است، گفت «در حال حاضر قانونی نداریم که بر اساس آن استفاده از این دستگاه‌ها ممنوع شده باشد، اما شنیده می‌شود که واردات قطعات آن به کشور ممنوع است. با این حال، به‌صورت کتبی و بخشنامه‌ای چیزی در این زمینه از سوی وزارتخانه دیده نشده است. اگر یک قانون مدون برای آن تدوین شود، چه اشکالی دارد وقتی که ایران در تحریم قرار دارد، از این فرصت استفاده کنیم؟ در این صورت افراد سرمایه‌گذار هم می‌توانند بدون دغدغه اقدام به فعالیت کنند، از سازمان‌های مختلف مجوزهای لازم گرفته شود. اگر هم دولت تشخیص داده که این صنعت برای اقتصاد کشور مضر است، باید محکم و شفاف، غیرقانونی بودن آن را اعلان کند»

گفته‌های آقای میرمهدی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ چه راهکاری برای قانون‌سازی و تقویت صنعت ماینینگ ایران وجود دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا