
- محمد نجار صادقی یکی از نویسندگان روزنامهی «وطن امروز» با انتشار سندی مدعی شده که اولین مجوز تأسیس فارم استخراج رمزارز بیتکوین(BTC) در آذر ماه سال ۱۳۹۶ توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در فرودگاه پیام کرج صادر شده است.
ادعای روزنامهی «وطن امروز»
روزنامه «وطن امروز» با انتشار سندی مدعی شد که اولین مجوز تأسیس فارم استخراج رمزارز بیتکوین(BTC) در سال ۱۳۹۶ توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در فرودگاه پیام کرج صادر شده است.
محمد نجار صادقی در روزنامه وطنامروز نوشت «وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پاییز سال ۹۶ و پیش از رسانهای شدن پذیرش صنعت ماینینگ توسط ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، جواز تأسیس یک فارم با ظرفیت ۱۳ میلیون کیلووات در سال را به نام یک شرکت خصوصی مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر کرده بود».
در ادامه گفته شده:
بررسیها نشان میدهد این تنها یکی از دهها مجوزی است که وزارت ارتباطات در این باره صادر کرده و موارد بسیار زیاد دیگری نیز وجود دارد. جالب اینجاست که در حال حاضر دولت در حال برخورد با صنعت ماینینگ است. این صنعت بیش از ۵ سال است در ایران وجود دارد اما دولت هیچ سیاستگذاری درباره آن انجام نداده است. محمد نجار صادقی، روزنامهی وطن امروز
آقای نجار صادقی در ادامهی مقالهی خود اظهار نموده که «برخورد اولیه با این صنعت تعطیلی بود. تا حدی این برخوردها جدی است که هر روز شاهد کشف و انهدام چند فارم در کشور هستیم که در آخرین نمونه ۴۰۰۰ دستگاه در استان تهران کشف و ضبط شد».
سخنان جنجالی مجید حسینینژاد
اخیرا مجید حسینینژاد از کارآفرینان برتر کشور در همایشی با حضور وزیر ارتباطات و معاون اول رئیسجمهور درباره برخورد دولت با این صنعت گفت که «نیروگاه برقی را احداث کردیم که دولت با یک دوم هزینه تولید برق از ما برق میخرید که منفعتی برای ما نداشت. با مصوبه دولت و اظهار نظر آقای فیروزآبادی به سمت ماینینگ رفتیم؛ با زحمت دستگاههای ماینر را وارد کردیم و برقی را که خودمان تولید میکردیم، تبدیل به بیتکوین کردیم اما حالا تبدیل به قاچاقچی ارز و انرژی شدهایم! حالا ۳ سال دیگر هر شخصی ماین کند، قهرمان ملی میشود».
وقتی فارمها مجوز میگیرند
در ادامهی این مقاله گفته شده «در حالی که دولت در ادامه کار ماینینگ تردید دارد، برخی وزارتخانهها برای ماینینگ مجوز دادهاند. بر این اساس یک شرکت که جزو شرکتهای مورد تأیید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و سال ۹۵ در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غیرتجاری ثبت شده، مجوز ایجاد فارم در منطقه ویژه پیام را دریافت کرده است. جالب اینجاست که این مجوز آذرماه سال ۹۶ و پیش از اجازه شورای عالی فضای مجازی برای این صنعت صادر شده است.
طبق مجوز ایجاد این فارم، توان برقی معادل ۱۳ میلیون کیلووات برای یک سال این فارم در نظر گرفته شده است. از آنجا که میزان ارزش دستگاههای موجود در این فارم هم ۲۵۰۰ دلار (یا شاید ۲۵۰۰ هزار دلار معادل ۲.۵ میلیون دلار) با مبنای محاسبه دلار ۴۰۰۰ تومانی ثبت شده با در نظر گرفتن اینکه هر دستگاه ماینر در ساعت به طور میانگین ۱٫۵ کیلووات برق مصرف میکند، میتوان به این نتیجه رسید که این شرکت مجوز ایجاد یک فارم با ۱۰۰۰ دستگاه ماینر را دریافت کرده است. البته شنیده شده در سالهای بعد همین شرکت بیش از ۵۰۰۰ دستگاه ماینر دیگر به کشور وارد کرده است».
نظر شما در رابطه با ادعای روزنامهی وطن امروز چیست؟ اگر مجوزهای لازم برای تاسیس مزارع ماینینگ در سال ۹۶ صادر شدهاند، پس چرا هم اکنون فارمهای ماینینگ یکی پس از دیگری در حال بسته شدن و پلمپ شدن از طرف دولت هستند؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.