- با نگاهی به نمودارهای تغییر قیمت بیتکوین میتوان مشاهده کرد که این رمزارز در روزهای منتهی به نشستهای دولت ایالات متحده که در رابطه با صنعت رمزارزی برگزار میشوند، معمولا واکنش نشان داده و دچار تغییر قیمت عمدتا منفی میشود. از سوی دیگر میتوان دید که در صورت مثبت بودن نتایج حاصل از این جلسات، قیمت بیتکوین در یک روند صعودی شدید قرار گرفته و ارزش آن دوباره به سطوح قبلی و حتی بالاتر باز میگردد.
واکنش بیتکوین به جلسات دولت آمریکا
به نظر میرسد با نزدیک شدن به تاریخ ۱۶ام و ۱۷ام جولای یعنی پیش از آغاز جلسات دولت ایالات متحده پیرامون پروژهی رمزارزی شرکت فیسبوک با نام لیبرا(Libra)، رمزارز بیتکوین نیز تحت فشار شدیدی قرار گرفته است.
پنج روز قبل قیمت هر واحد رمزارز بیتکوین(BTC) نزدیک به ۱۳ هزار دلار بود، اما طی روزهای گذشته شاخص تحرکات متوسط ۵۰ روزهی بیتکوین برای اولین بار پس از ۱۸ام فوریه تا به امروز به مرز ۹۹۰۰ دلار رسید. البته هم اکنون این رمزارز در رنج قیمت ۱۰ هزار دلاری مبادله میشود.
گفته میشود که آقای دیوید مارکوس(David Marcus) رئیس کالیبرا(Calibra) یکی از موسساتی که در راستای مدیریت و توسعهی پروژههای رمزارزی شرکت فیسبوک فعالیت میکند، قرار است روز سهشنبه به کمیتهی بانکداری مجلس سنا و روز چهارشنبه به کمیتهی خدمات مالی داخلی توضیحاتی پیرامون این پروژهی رمزارزی ارائه دهد.
به نظر میرسد که این بررسیهای دقیقتر بر روی پروژهی رمزارزی لیبرا میتواند تاثیرات چشمگیری بر روی بیتکوین نیز داشته باشد. دادههای بدست آمده نشان میدهد که رمزارز بیتکوین تمایل دارد پیش از جلسات مرتبط با صنعت رمزارزی در کنگرهی ایالات متحده، یک روند نزولی در پیش گرفته و نسبت به نتایج مثبت حاصل از این جلسات نیز جهش ارزش داشته باشد.
به عنوان مثال سال گذشته BTC روز ۱۸ام جولای و زمانی که کمیتهی خدمات مالی داخلی ایالات متحده جلسهی دادرسی در مورد «تعیین رمزارزها به عنوان یک نوع جدید پول» برگزار کرد، قیمت بیتکوین تا مرز ۷۴۰۰ دلار بالا رفت، درحالی که چند روز قبل از این رویداد یعنی تا روز ۱۲ام جولای، قیمت بیتکوین در عرض پنج روز از ۶۸۲۰ دلار تا ۶۰۷۰ دلار کاهش یافته بود.
نکتهی مهمتر این است که بازار رمزارز طی روزهای بعد از این رویداد همچنان روند صعودی خود را ادامه داد و تا روز ۲۴ام جولای به مرز ۸۵۰۰ دلار رسید، زیرا این جلسهی دادرسی نتایج نامناسبی در پی نداشت.
به همین ترتیب، روز ۶ام فوریه ۲۰۱۸، زمانی که رئیس کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) و همچنین رئیس کمیسیون مبادلات آتی کالا جهت پارهای از توضیحات در کمیتهی بانکداری سنا حاضر شدند، قیمت بیتکوین در عرض تنها ۱۰ روز از ۱۲ هزار دلار تا مرز ۶ هزار دلار سقوط کرد. نتایج حاصل از این جلسه نیز به شکل شگفتآوری مثبت بود و باعث شد که بیتکوین تا روز ۲۰ام فوریه به سطوح قیمت ۱۱۷۰۰ دلار و بالاتر از آن بازگردد.
البته تغییرات قیمت بیتکوین پیش از برگزاری اولین نشست کنگرهی ایالات متحده پیرامون صنعت رمزارزی در روز ۱۸ام نوامبر ۲۰۱۳ کمی متفاوت بود. رمزارز بیتکوین در دورهی ۶ هفتهای پیش از آغاز این رویداد در یک روند صعودی قرار گرفت و قیمت آن از ۸۵ دلار تا مرز ۶۵۰ دلار افزایش یافت.
نتایج حاصل از این دادرسی نیز مخالف صنعت رمزارزی نبود و همین امر باعث شد تا قیمت BTC در روز ۳۰ام نوامبر تا ۱۱۵۰ دلار نیز افزایش یابد.
در نتیجه به طور کلی میتوان گفت که نشستهای کنگرهی ایالات متحده پیرامون صنعت رمزارزی و نتایج حاصل از آنها، تاثیر مستقیم بر روی تغییرات قیمت بیتکوین و وضعیت کلی بازار خواهند داشت.
آیا بیتکوین اینبار هم اوج خواهد گرفت؟
رمزارز لیبرا که قرار است با پشتوانهی ارز فیات و اوراق قرضهی دولتی عرضه شود، عموما به عنوان یک سکوی پرش برای بیتکوین و یک دارایی ضد سازمانی در نظر گرفته میشود.
این موضوع نشان از این واقعیت است که بیتکوین پس از رونمایی شرکت فیسبوک از نقشهی راه(White Paper) رمزارز لیبرا در روز ۱۸ام ژوئن، طی هشت روز توانست از قیمت ۹ هزار دلار تا ۱۳۸۰۰ دلار افزایش قیمت داشته باشد.
بنابراین، جای تعجب ندارد که بیتکوین به عنوان بزرگترین رمزارز بازار پیش از آغار جلسات کنگره با محوریت رمزارز لیبرا، احساسات خود را نمایان کرده و در صورتی که قانونگذاران ایالات متحده در فعالیتهای فیسبوک تداخلی ایجاد کنند، نسبت به آن واکنش نشان دهد.
شایان ذکر است که جرومی پاول(Jerome Powell) رئیس فدرال رزور پیشتر خواهان توقف موقت پروژهی رمزارزی شرکت فیسبوک تا زمان رفع تمامی نگرانیهای مرتبط با این رمزارز، از جمله مسائلی همچون حریم خصوصی و یا موارد مرتبط با پولشویی، شده بود.
با این حال، در صورتی که نتایج حاصل از این نشستها مثبت باشد، بیتکوین میتواند از مرز ۱۳۸۰۰ دلار عبور کرده و احتمالا تا قبل از پایان سهماههی سوم سال جاری به رکوردهای قیمت جدیدی دست یابد.
تا آنجا که نمودارهای فنی نشان میدهند، تا زمانی که قیمت بیتکوین بالاتر از نقطهی ۹۶۱۴ دلار باقی بماند، روند کوتاه مدت نیز حالت صعودی خود را حفظ خواهد کرد.
اظهارات وزیر خزانهداری ایالات متحده پیرامون پروژهی رمزارزی فیسبوک
آقای استیون منوچین(Steven Mnuchin) وزیر خزانهداری ایالات متحده نیز در یک کنفرانس مطبوعاتی که روز دوشنبه برگزار شد، نسبت به بیتکوین و رمزارز لیبرا و همچنین سوءاستفاده از رمزارزها برای فعالیتهای غیرقانونی همچون پولشویی و یا تامین مالی تروریسم، ابراز نگرانی کرد.
منوچین در این کنفرانس اظهار داشت:
رمزارزهایی همچون بیتکوین به منظور حمایت از میلیاردها دلار فعالیت غیرقانونی همچون جرائم سایبری، فرار مالیاتی، اخاذی، نرمافزارهای مخرب، مواد مخدر و قاچاق انسان مورد سوءاستفاده قرار گرفتهاند. بسیاری از بازیگران این عرصه تلاش کردهاند تا از رمزارزها به عنوان وسیلهای جهت تامین مالی رفتارهای نامناسب و غیرقانونی خود استفاده کنند. Steven Mnuchin
وزیر خزانهداری ایالات متحده در ادامه مدعی شد که رمزارزها یک مسئلهی امنیت ملی هستند و او نیز نسبت به راهاندازی رمزارز لیبرا احساس خوشایندی ندارند.
نظرات آقای موچین تنها چند روز پس از پست توییتری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا منتشر شده است. آقای ترامپ با انتشار یک پست توییتری در روز ۱۲ جولای اظهار داشت که طرفدار رمزارزهایی همچون بیتکوین نیست. واکنشهای او نسبت به صنعت رمزارزی باعث شد که اصلاح قیمت بازار تسریع شده و بیتکوین نیز در روزهای پایانی هفته دچار یک سقوط ارزش ۱۰ درصدی شود.
به نظر شما نتایج جاصل از گردهمایی دولت ایالات متحده در روز ۱۶ام و ۱۷ام جولای چه تاثیری بر قیمت بیتکوین خواهد داشت؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.