دارک وب چیست؟
معرفی دارک وب
دارک وب(Dark Web) که با عناوین «وب سیاه» یا «وب تاریک» نیز شناخته میشود، بخشی از اینترنت است که توسط موتورهای جستجو فهرست نمیشود. در حقیقت این بخش از وب اغلب با فعالیتهای مجرمانه و پنهان شناخته میشود. هکرها، افراد کلاهبردار، فروشندگان مواد مخدر، تروریستها، قاتلها و افراد سودجو بخشی از افراد فعال در این بخش وب را تشکیل میدهند.
دنیل مور(Daniel Moore) و توماس رید(Thomas Rid) در سال ۲۰۱۵ با بررسی ۲,۷۲۳ محتوای طبقهبندی شده از وبسایتهای دارک وب دریافتند که ۵۷ درصد از پیشنهادات این بخش را محتوای مجرمانه تشکیل میدهد.
اما تمامی محتوای دارک وب را محتوای مجرمانه تشکیل نمیدهد بلکه پیشنهاد ارائهی خدمات قانونی نیز در وب تاریک مشاهده میگردد. نسخهای از وبسایتهای Wikileaks، Pirate Bay و یا حتی فیسبوک در وب تاریک وجود دارند.
ویژگیها و خطرات
برخلاف وبسایتهای عادی که با پسوند .Com و .Net و غیره فعالیت میکنند، وبسایتهای دارک وب معمولا با پسوند .Onion ثبت شدهاند. همچنین برخلاف وبسایتهای عادی که با انتخاب آدرسهای کوتاه و معنیدار سعی میکنند به راحتی قابلیت به خاطر سپردن آدرس را داشته باشند، آدرسهای موجود در وب تاریک معمولا پیچیده و بی معنی هستند.
بسیاری از وبسایتهای موجود در دارک وب توسط افراد کلاهبردار ایجاد میشوند. آنها معمولا برای ادامهی فعالیتهای مجرمانه آدرسهای جدیدی ایجاد میکنند. همچنین ممکن است وبسایتهایی که سالها در وب تاریک فعالیت دارند بهطور ناگهانی ناپدید شوند؛ یعنی صاحبان این وبسایتها تصمیم میگیرند داراییهایی که از کاربران در اختیار دارند را برداشته و پنهان شوند.
وبسایتهای فعال در وب تاریک نیز تنها از طریق ابزارهای خاصی در دسترس هستند و بهطور عادی نمیتوان به آنها دسترسی داشت.
گشت و گذار در دارک وب برای رفع کنجکاوی نیز به هیچ عنوان توصیه نمیشود. این بخش از اینترنت معمولا محل فعالیت هکرها، کلاهبرداران و مجرمان است، آنها به سادگی میتوانند به رایانه قربانی نفوذ کرده و وی را طعمه قرار دهند.
بسیاری از رسانهها نیز سایتهای اطلاع رسانی موجود در وب تاریک را برای خبر رصد میکنند. همچنین بسیاری از سازمانها و مجریان قانون در سراسر جهان این حوزه را به منظور کشف دادههای سرقت شده حاصل از نقصهای امنیتی مورد بررسی قرار میدهند.
برگشت به صفحهی اصلی کریپتوپدیا