به طور کلی میتوان گفت که کیفپول سختافزاری لجر نانو ایکس در بازار فعلی و نسبت به سایر محصولات مشابه یک قدم جلوتر است. مواردی همچون افزایش ظرفیت برای رمزارزهای مختلف و اضافه شدن قابلیت بلوتوث به این محصول باعث شده تا به یک پایگاه قدرتمند مدیریت داراییهای رمزارزی تبدیل شود. البته باید این را هم گفت که تجربهی کاربری این محصول هنوز هم جای کار دارد.
کیفپولهای سختافزاری
کیفپول سختافزاری یک دستگاه کوچک است که وظیفهی ذخیرهسازی کلید خصوصی رمزارزهای شما را برعهده دارد. نکتهی مهم در رابطه با کیفپولهای سختافزاری این است که این محصولات غالبا به صورت آفلاین عمل کرده و برای نگهداری داراییهای شما نیازی به اینترنت ندارند؛ این روش ذخیرهسازی اصطلاحا «ذخیرهسازی سرد» یا «Cold Storage» نامیده میشود. حتی زمانیکه شما قصد انجام یک تراکنش رمزارزی را داشته باشد، این تراکنش روی خود دستگاه امضاء میشود و نه رایانهی شخصی متصل شده به آن.
بنابراین شما میتوانید بدون به خطر انداختن داراییهای رمزارزی خودتان، کیفپولهای سختافزاری را به هر رایانه یا دستگاه سازگار دیگری متصل کرده و با آسودگی خاطر به مبادلهی رمزارز بپردازید.
این امر باعث شده تا کیفپولهای سختافزاری در مقایسه با کیفپولهای نرمافزاری که نیازمند اتصال دائم به اینترنت هستند(کیفپولهای گرم)، به یک انتخاب ایدهآل برای کاربران صنعت رمزارزها و کسانی که قصد ذخیرهسازی بلندمدت داراییهایشان را دارند، تبدیل شود.
لجر و کیفپولهای نانو ایکس
در حال حاضر دو شرکت بزرگ در زمینهی تولید کیفپولهای سختافزاری شناخته شده هستند، لجر(Ledger) و ساتوشی لبز(Satoshi Labs) که سازندهی کیفپولهای ترزور(TREZOR) میباشد.
شرکت لجر در سال ۲۰۱۴ تاسیس شد و پس از مدت کوتاهی توانست به یک شرکت پیشرو در زمینهی ارائهی راهحلهای امنیتی و زیرساختی برای رمزارزها و کاربردهای فناوری بلاکچین تبدیل شود.
شرکت لجر از یک تیم ۱۳۰ نفره متشکل از متخصصین حوزههای مختلف تشکیل شده است. این تیم در زمینهی تولید انواع محصولات و خدمات امنیتی برای داراییهای رمزارزی تخصص دارند، محصولاتی که آخرین مورد آن همان کیفپول لجر نانو ایکس میباشد.
اصلیترین تفاوت میان نانو ایکس و مدلهای پیشین، اضافه شدن فناوری بلوتوث به این محصول میباشد که باعث شده کاربران بتوانند علاوه بر رایانههای شخصی، از طریق تلفنهای هوشمند نیز به مدیریت و کنترل کیفپول خود بپردازند.
شاید بتوان گفت که پشتیبانی از اتصال تلفنهای همراه یکی از ویژگیهای بسیار مورد نیاز کیفپولهای سختافزاری کوچک است که بالاخره در این محصول شاهد اضافه شدن آن بودیم.
محتویات جعبهی نانو ایکس
کیفپولهای نانو ایکس به همراه یک بستهبندی زیبا عرضه میشوند که در آن علاوه بر خود دستگاه یک کابل یواسبی، مجموعهای از برگههای مربوط به دستورالعمل کار با این محصول و کارتهای بازیابی حساب نیز گنجانده شده است.
با نگاهی به نانو ایکس متوجه میشوید که دکمههای برآمدهی محصولات پیشین که در قسمتهای بالایی وجود داشتند، در این محصول حذف شده و اکنون به شکل یکپارچه بر روی قسمت جلویی آن تعبیه شده است، بگونهای که مشاهدهی آن در مرحلهی اول کمی دشوار میباشد. به طور کلی میتوان گفت که طراحی این محصول نسبت به گذشته پیشرفت چشمگیری داشته است.
رمزارزهای قابل پشتیبانی توسط نانو ایکس
کیفپولهای سختافزاری نانو ایکس میتوانند بیش از هزار نوع رمزارز و توکن مختلف را پشتیبانی کنند. رمزارزهای اصلی را میتوان از طریق رابط نرمافزاری لجر لایو(Ledger Live) ارسال و یا دریافت کرد. رمزارزهای نامآشنایی که میتوان بر روی این محصول ذخیره کرد عبارتند از بیت کوین(BTC)، بیت کوینکش(BCH)، بیت کوین گلد(BTG)، اتریوم(ETH)، اتریوم کلاسیک(ETC)، استلار(XLM)، ریپل(XRP)، لایت کوین(LTC)، داژ کوین(DOGE)، زیکش(ZEC) و رمزارز دش(DASH).
سایر رمزارزهای موجود و توکنهای ERC-20 که از محبوبیت کمتری برخوردارند، برای ارسال و دریافت نیازمند نصب نرمافزارهای جانبی خواهند بود.
قیمت این محصول چقدر است
کیفپول نانو ایکس در حال حاضر با برچسب قیمت ۱۱۹ دلار(بدون در نظر گرفتن مالیات) در وبسایت رسمی شرکت لجر به فروش میرسد. این رقم دوبرابر قیمت مدلهای پیشین یعنی لجر نانو اس(با قیمت ۵۹ دلار) میباشد.
اساسا کاربران برای اضافه شدن «فناوری بلوتوث» و «قابلیت پشتیبانی از ۱۰۰ رمزارز به طور همزمان» باید دوبرابر قیمت یک کیفپول نانو اس را پرداخت کنند.
گرچه این مورد یک جهش قیمت بسیار بزرگ برای نانو ایکس محسوب میشود، اما با در نظر گرفتن سادهتر شدن ارتباط و قابلیت مدیریت با استفاده از تلفنهای همراه، ارزش آن را دارد.
مقایسهی لجر نانو ایکس با محصولات مشابه
با مقایسهی نانو ایکس و سایر رقبای موجود در بازار، به سادگی میتوان گفت که این محصولات برتری نسبی دارد. در مقایسه با کیفپولهای ترزور تی(TREZOR T) که قیمتی حدود ۱۷۹ دلار دارند، تنها فاقد صفحه نمایش لمسی میباشد. البته با در نظر گفتن اندازهی بسیار کوچک این کیفپولهای رمزارزی، وجود صفحه نمایش لمسی یک مزیت بالقوه محسوب نمیشود.
در مقایسه با مدلهای پیشین یعنی کیفپولهای ترزور وان(TREZOR ONE) و نانو اس(Nano S)، قطعا کیفپول نانو ایکس برندهی میدان خواهد بود. کیفپولهای سختافزاری دیگری همچون کیپ کی(Keep Key) نیز در فهرست ما جای نخواهند گرفت، زیرا از لحاظ امنیت و تعداد رمزارزهای قابل پشتیبانی با موارد ذکر شده قابله مقایسه نیستند.
مقایسهی نانو ایکس و نانو اس
چهار ویژگی اصلی کیفپولهای نانو ایکس که نسبت به کیفپولهای نانو اس یک مزیت بالقوه محسوب میشوند، عبارتند از:
- یک صفحهی نمایش بزرگ از نوع OLED: با وجود این صفحهی بزرگتر دیگر نیازی به پیمایش آدرس نخواهد بود.
- تغییر در اندازه و جایگاه دکمهها: دکمههای تعبیه شده بر روی دستگاه کمی بزرگتر شده و به جای بالای کیفپول، در طرفین آن قرار گرفتهاند.
- فضای ذخیرهسازی بیشتر برای نرمافزارها: برای ذخیرهسازی هرنوع رمزارز شما به یک فضای کاملا جداگانه بر روی کیفپولهای کمپانی لجر نیاز خواهید داشت تا بتوانید نرمافزار پشتیبان آن رمزارز یا توکن را نصب کنید. گرچه کمپانی لجر اعلام نموده که کیفپولهای سختافزاری Ledger Nano X قابلیت نصب بیش از ۱۰۰ نرمافزار را دارند(در مقایسه با کیفپولهای Ledger Nano S که تنها ۱۸ نرمافزار مختلف میتوان بر روی آنها نصب کرد) اما به صورت کلی تعداد واقعی نرمافزارهای قابل نصب بر روی دستگاه به نوع رمزارزهای مورد نظر شما بستگی دارد، زیرا برخی از این نرمافزارهای پشتیبانی رمزارز به فضای بیشتری برای ذخیرهسازی نیاز دارند. به عنوان مثال گرچه گفته شده که میتوان ۱۸ نرمافزار مختلف بر روی کیفپولهای Ledger Nano S نصب کرد، اما برخی کاربران گزارش دادهاند که تنها توانستهاند چهار یا پنج نرمافزار برای رمزارزهای مورد علاقهی خود در این کیفپولها نصب کنند.
- یک باتری داخلی قابل شارژ: این مورد به کیفپولهای جدید Ledger Nano X اجازه میدهد که برخلاف مدلهای پیشین بتوانند حتی بدون اتصال به یک رایانهی شخصی یا لپتاپ، باز هم به فعالیت خود ادامه دهند.
نتیجهگیری، آیا لجر نانو ایکس ارزش خرید دارد؟
هیچ شکی نیست که شرکت لجر در راستای بهبود محصولات خود و ارتقاء آنها به سطح بعدی تلاش زیادی داشته است. قطعا ترکیب این کیفپول رمزارزی براق در کنار نرمافزار لجر لایو میتواند یک سیستم مدیریت دارایی رمزارزی بسیار قوی و امن را در اختیار کاربران قرار دهد.
با تمام این تفاسیر همچنان مشکلات کوچک و بزرگی در این محصول وجود دارد. به عنوان مثال روند تنظیم و راهاندازی این دستگاه همچنان سخت و بسیار پیچیده است، درحالیکه اتصال بلوتوث دستگاه نیز آنگونه که انتظار میرود بدون اشکال و سریع نیست.
از نظر ابعاد و ظاهر نیز کیفپولهای لدجر نانو ایکس نسبت به مدلهایی همچون ترزور بهتر هستند. باید در نظر داشت که کیفپولهای سختافزاری یک محصول کوچک و قابل حمل هستند و اغلب سرمایهگذاران تمایل دارند تا آنها را در مکانی امن و دور از دسترس دیگران نگهداری کنند، بنابراین طراحی تاشو و کوچک نانو ایکس نسبت به محصولات بزرگی همچون ترزور تی و کیپکی یک مزیت محسوب میشود.
اضافه شدن باتری داخلی قابل شارژ هم به نانو ایکس اجازه میدهد که برخلاف مدلهای پیشین، بتواند حتی بدون اتصال به یک رایانهی شخصی یا لپتاپ، باز هم به فعالیت خود ادامه دهند.
با تمام این تفاسیر و علیرغم کمبودهایی که در نانو ایکس وجود دارد، باز هم این محصول در نبرد با سایر کیفپولهای سختافزاری موجود، پیروز میدان خواهد بود؛ بنابراین پاسخ به سوال فوق مثبت بوده و کیفپولهای نانو ایکس با صرف نظر از قیمت بالا، میتوانند بهترین گزینهی کاربران هنگام خرید کیفپول سختافزاری جدید باشد.
نظر شما در رابطه با کیفپولهای سختافزاری لجر نانو ایکس چیست؟ در صورتی که تا به امروز از این محصول استفاده کردهاید، تجربهی کاربری خود را با ما به اشتراک بگذارید.