اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

تنها ۱۰ درصد از بانک‌های مرکزی به دنبال صدور رمزارز بانکی هستند

نظرسنجی اخیر بانک (تسویه حساب‌های بین‌المللی-BIS) نشان می‌دهد که تنها ۱۰ درصد بانک‌های مرکزی سراسر جهان به دنبال صدور رمزارز بانکی در کوتاه مدت هستند

نکات برگزیده مطلب
  • بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی به تازگی یک نظرسنجی برگزار نموده که در آن ۶۶ بانک مرکزی از سراسر جهان شرکت کرده‌اند. نتایج بدست آمده از این نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها ۱۰ درصد از بانک‌های مرکزی تمایل دارند در کوتاه مدت رمزارز بانکی(CBDC) ایجاد کرده و در دسترس عموم مردم قرار دهند.

نظرسنجی بانک BIS

نظرسنجی اخیر بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی(BIS) نشان می‌دهد که احتمالا تنها ۱۰ درصد از بانک‌های مرکزی جهان قصد دارند تا در کوتاه مدت رمزارز بانکی(CBDC) برای عموم مردم صادر کنند.

BIS

براساس گزارشاتی که روز ۲۳ام ژانویه توسط بانک BIS به اشتراک گذاشته شده است، ۶۶ بانک مرکزی از سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفته است تا میزان تمایل و اشتیاق آن‌ها برای توسعه و صدور یک رمزارز بانکی مشخص شود. در میان این ۶۶ بانک مرکزی، ۲۱ بانک مربوط به کشور‌های توسعه یافته و ۴۵ مورد دیگر نیز مربوط به اقتصاد‌های در حال ظهور(EMEs) بوده‌اند، بنابراین نظرسنجی BIS چیزی حدود ۷۵ درصد از جمعیت و ۹۰ درصد بازده اقتصادی جهان را پوشش می‌دهد.

اقتصاد نوظهور در مقابل اقتصاد پیشرفته

نتایج بدست آمده از این نظرسنجی نشان می‌دهد که تنها ۱۰ درصد از بانک‌ها مورد بررسی تمایل دارند تا در کوتاه مدت یک رمزارز بانکی برای عموم مردم صادر کنند؛ که البته این رقم نسبت به سال گذشته دو برابر شده و حدود ۲۰ درصد از جمعیت کل جهان را شامل می‌شود. ۲۰ درصد از بانک‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی نیز تمایل دارند تا در میان مدل رمزارز بانکی صادر کنند، که از این تعداد نیز ۹۰ درصد بانک‌ها مرکزی مربوط به کشورهای در حال توسعه و اقتصاد‌های نوظهور بوده‌اند.

محققان در این گزارش اعلام کرده‌اند که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان بدهد روند تحقیق در رابطه با رمزارز بانکی پایان یافته و بانک‌های مذکور اکنون وارد مرحله‌ی توسعه و آزمایش شده‌اند. در بخش‌هایی از این گزارش آمده است:

کلید اصلی تداوم حرکت برنامه‌های بسیاری از بانک‌های مرکزی «استفاده از پول نقد» است، این درحالیست که بانک‌های مرکزی اقتصاد‌های در حال ظهور به دنبال کاهش سطح وابستگی به پول نقد هستند و اقتصاد‌های پیشرفته هم به دنبال جلوگیری از هرگونه مشکل هنگام دسترسی عموم مردم به پول بانک مرکزی هستند. BIS’s researchers

انگیزه‌ی صدور رمزارز بانکی

گزارشات حاکی از آن است که بانک مرکزی کشور‌های در حال توسعه نسبت به بانک مرکزی کشور‌های توسعه یافته انگیزه‌ی بیشتری برای ایجاد و صدور رمزارز بانکی برای عموم مردم دارند. این انگیزه‌ها عبارتند از بهره‌وری سیستم‌های پرداخت داخلی، ایمنی پرداخت و گنجایش مالی؛ درحالیکه تنها دلیل و انگیزه برای کشور‌های توسعه یافته جهت صدور رمزارز بانکی «امنیت پرداخت» است.

تلاش مشترک برای درک رمزارز بانکی

مجمع جهانی اقتصاد(WEF) با همکاری برخی از بزرگ‌ترین بانک‌های مرکزی جهان روز ۲۲ام ژانویه «مجموعه‌ی دستورالعمل‌های سیاست‌گذاری رمزارزهای بانکی» را معرفی کرد. این مجموعه دستورالعمل‌ها به عنوان یک ابزار کاربردی می‌تواند به سیاست‌گذاران کمک کرده تا مزایای احتمالی صدور یک رمزارز بانکی را شناخته و با راهنمایی کردن آن‌ها، روند طراحی را ساده‌تر کند.

برای توسعه‌ی چهارچوب این دستورالعمل، مجمع جهانی اقتصاد با قانون‌گذاران، محققان بانک‌های مرکزی، سازمان‌های بین‌المللی و کارشناسان بیش از ۴۰ موسسه‌ اقتصادی همکاری نزدیک داشته است. این چهارچوب نشان می‌دهد که رمزارز بانکی می‌تواند در کنار سایر موارد موجود باعث کاهش هزینه‌ها و افزایش چشم‌گیر راندمان و سرعت پرداخت‌های بین‌بانکی برون مرزی شود.

در همان روز رئیس پیشین بخش تسویه حساب و پرداخت بانک مرکزی ژاپن نیز اعلام کرد که پروژه‌ی رمزارزی شرکت فیس‌بوک، لیبرا(Libra) باعث شده تا بانک‌های مرکزی سراسر جهان به طور جدی‌تری به مسئله صدور رمزارز بانکی نگاه کنند.

نظر شما در رابطه با نتایج حاصل شده از این نظرسنجی چیست؟ چه چیز باعث شده تا بانک‌های مرکزی نسبت به صدور رمزارز بانکی بی‌میل باشند؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما به اشتراک بگذارید. 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

منبع
Cointelegraph

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا