- در پی شیوع ویروس کرونا و تبعات اقتصادی آن بر اقتصاد آمریکا، کاخ سفید از کنگرهی ایالات متحدهی آمریکا بودجهی ۱.۳ تریلیون دلاری را درخواست کرده است. اگرچه اجرای اقدامات فوری برای مقابله با آثار اقتصادی این پدیده اجتناب ناپذیر بهنظر میرسد، برخی از کارشناسان معتقدند که افزایش نقدینگی موجب افزایش تورم خواهد شد و این اتفاق را به نفع بازار بیت کوین ارزیابی میکنند.
طرح دولت آمریکا برای مقابله با آثار اقتصادی شیوع ویروس کرونا
بر اساس گزارش منتشر شده، دولت آمریکا در طرح اخیر خود اختصاص 1.3 تریلیون دلار برای مقابله با تبعات شیوع ویروس کرونا(COVID-19) را پیشنهاد کرده است. 500 میلیارد دلار از مبلغ درخواست شده بهطور مستقیم به خانوادههای آمریکایی پرداخت خواهد شد. همچنین 50 میلیارد دلار بهصورت وام به خطوط هوایی ارائه خواهد شد و 150 میلیارد دلار به دیگر بخشهای آسیبدیده در اقتصاد این کشور اختصاص خواهد یافت.
دولت ایالات متحدهی آمریکا برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا پیشنهاد اعطای یارانه به خانوارهای آمریکایی را ارائه کرده است. دولت دونالد ترامپ قصد دارد برای کاهش اثرات شیوع ویروس کرونا یک هزار دلار به هر شهروند بزرگسال آمریکایی و 500 دلار به کودکان این کشور پرداخت کند.
رهبران احزاب دموکرات و جمهوریخواه ایالات متحدهی آمریکا در کنگره، هماکنون پیشنهاد مطرح شده را بررسی میکنند. استیون منوچین(Steven Mnuchin)؛ وزیر خزانهداری ایالات متحدهی آمریکا اظهار داشته است که در صورت تصویب این پیشنهاد در کنگرهی آمریکا، امکان اجرای آن در ظرف مدت سه هفته وجود دارد.
در حقیقت و بهطور کلی 500 میلیارد دلار برای پرداخت مستقیم به خانوادههای آمریکایی پیشنهاد شده است و دولت آمریکا قصد دارد آن را به چند بخش تقسیم کند. وزیر خزانهداری ایالات متحدهی آمریکا اظهار داشت:
ما بهطور واقعی بر موضوع تامین نقدینگی مورد نیاز برای کسب و کارهای آمریکایی و کارگران در این کشور متمرکز شدهایم. در این وضعیت پیشبینی نشده دولت آمریکا به دلایل صحیحی دستور توقف فعالیت بخشهایی از این کشور را صادر کرده است. Steven Mnuchin
مخالفت با طرح پیشنهادی دولت آمریکا برای مقابله با آثار ویروس کرونا
پیشنهاد مطرح شده با مخالفتهایی نیز مواجه شده است. چاک شومر(Chuck Schumer)؛ رهبر حزب اقلیت در مجلس سنای آمریکا در روز چهارشنبه اظهار داشت که اجرای یک یا دو مرحله پرداخت یارانهی نقدی به شهروندان آمریکایی برای مقابله با بحران اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا کافی نیست. بسیاری از مردم در این کشور شغلشان را از دست دادهاند و پرداخت میانگین 3,000 دلار به هر خانواده کافی نیست.
بر اساس گزارش کوینیت، مکسین واترز(Maxine Waters)؛ نمایندهی حزب دموکرات در مجلس نمایندگان ایالات متحدهی آمریکا نیز در یک متن غیر رسمی پیشنهاد ارائهی یارانه به شهروندان آمریکایی را در راستای مقابله با تبعات شیوع ویروس کرونا ارائه کرده است.
اقدامات فوری دیگر کشورهای برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا
شیوع ویروس کرونا اقتصاد تمامی کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار داده است. در همین راستا، دولتهای کشورهای آسیبپذیر مجبور هستند تا طرحهای مختلفی را برای مقابله با تبعات اقتصادی این پدیده پیشنهاد و در نهایت اجرا کنند.
برای مثال، کشور چین بودجهی 10 میلیارد دلاری را برای مقابله با تبعات شیوع ویروس کورنا تصویب کرده است. بعلاوه دولت چین طرحی را برای پشتیبانی از شرکتها راهاندازی کرده است که اصلاح اخذ مالیات و وامهای اعطایی را شامل میشود. شرکتهای حمل و نقل و صنعت توریسم در مرحلهی اول از مزایای طرح اضطراری دولت چین بهره مند میشوند. بعلاوه و بر اساس گزارش کوینیت، بانک مرکزی چین 79 میلیارد دلار برای پشتیبانی از فعالیت بانکهای این کشور ارائه میکند.
وزارت خزانهداری انگلیس قصد دارد 38.8 میلیارد دلار برای پشتیبانی از اقتصاد این کشور اختصاص دهد. دولت این کشور همچنین قصد دارد همزمان با کاهش مالیات یک طرح ارائهی اعتبار برای مقابله با تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا در این کشور را ارائه کند.
کشور ایتالیا نیز به ارزش 25 میلیارد یورور برای تسکین تاثیرات اقتصادی شیوع ویروس کرونا هزینه خواهد کرد.
مقامات امارات متحدهی عربی نیز به ارزش 816,800 اعتبار به بانکهای این کشور ارائه میکنند. بعلاوه، به ارزش 1.4 میلیارد دلار برای پرداخت هزینهی آب و برق شهروندان و صنایع این کشور هزینه خواهد شد.
تبعات اقتصادی طرحهای پیشنهادی دولتها برای مقابله با ویروس کرونا
اگرچه دولتها برای مقابله با اثرات شیوع ویروس کرونا مجبور به اعمال طرحهای فوری هستند، اما اجرای این طرحها اثرات اقتصادی نامطلوبی را ایجاد خواهد کرد ارائهی پول به صورت یارانه موجب افزایش نقدینگی در جامعه و کاهش ارزش پول و در نتیجه ایجاد تورم خواهد شد. این شرایط یقینا به سود بیت کوین و دیگر رمزارزها ارزیابی میشود.
دولتها قادر به انتشار پول به صورت نامحدود هستند اما انتشار بیت کوین به 21 میلیون واحد محدود شده است. در نتیجهی تشدید بحران اقتصادی امکان افزایش محبوبیت بیت کوین و شکوفایی بازار رمزارزها وجود دارد.
بر اساس گزارش کوینیت، متی گریناسپن(Mati Greenspan)، یکی از تحلیلگران بازار رمزارزها نیز دیدگاه مشابهی را مطرح کرده است. وی معتقد است که ارائهی یارانهی نقدی به شهروندان آمریکایی موجب ایجاد تورم گستردهای خواهد شد. این موضوع در نهایت تضعیف جایگاه دلار و افزایش استقبال از بیت کوین را به همراه خواهد داشت.
نظر شما نسبت به ارائهی یارانهی نقدی به شهروندان آمریکایی و تبعات اقتصادی آن بر بازار رمزارزها چیست؟ آیا مقیاس جهانی این پدیده موجب تشدید اثرات رکود اقتصادی خواهد شد؟ آیا تبعات اقتصادی شیوع ویروس کرونا در نهایت موجب پذیرش گستردهی رمزارزها و ایجاد بازار صعودی در این حوزه خواهد شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.