- یکی از شهرهای چین که به قطب صنعت استخراج بیت کوین تبدیل شده است، بهطور رسمی فعالان صنعت استخراج رمزارزها را به مصرف برق اضافی نیروگاههای برقآبی تشویق میکند. افزایش بارش در فصول بهار و تابستان در این ناحیه موجب افزایش تولید انرژی الکتریکی برقآبی و هدر رفت انرژی تولید شده میگردد.
استفاده از مازاد توان الکتریکی تولید شده در نیروگاههای برقآبی برای استخراج رمزارزها
بر اساس برآوردها، 50 درصد از توان محاسباتی شبکهی بیت کوین در یکی از شهرهای استان کوهستانی سیچوان چین با نام یان(Ya’an) تولید میشود. مقامات محلی این منطقه برای حفظ «موقعیت استراتژیک یان در صنعت بلاکچین» دستور العمل عمومی صادر کردند. آنها اعلام کردند که فعالان صنعت استخراج رمزارزها میتوانند برق اضافی تولید شده توسط نیروگاههای برقآبی را مصرف کنند.
توان الکتریکی مصرفی یکی از عوامل کلیدی در صنعت استخراج بیت کوین محسوب میگردد. بر اساس اطلاعیهی وبسایت دولتی یان در روز بیستم آوریل، دولتمردان برای تبدیل کردن این شهر به مرکز صنعت بلاکچین در کشور چین و یک الگوی عالی از نظر مصرف بخش مازاد توان الکتریکی برقآبی تلاش میکنند.
در دستور العمل منتشر شده تاکیده شده است که برق مصرفی شرکتهای بلاکچینی(مزارع استخراج رمزارزها) باید از طریق توان تولید شده در شبکهی برق چین تامین گردد. بر همین اساس:
بهطور کلی فارمهای ماینینگ باید در نزدیکی نیروگاههای برق دارای ظرفیت مازادی که به شبکهی برق سراسری چین متصل شدهاند، احداث شوند. فارمهایی که توان مصرفیشان را از طریق نیروگاههای خصوصی که به شبکهی برق چین متصل نیستند تامین میکنند باید در فرصت ارائه شده اصلاح شوند. Ya’an City’s Guidance
بهکارگیری صنعت استخراج رمزارزها در راستای جلوگیری از هدر رفت انرژی
دستور العمل اشاره شده در راستای تغییر موضع دولت مرکزی چین در زمینهی استخراج بیت کوین در سال گذشتهی میلادی منتشر شده است.
کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین(China’s National Development and Reformation Commission)؛ یکی از 26 وزارتخانهی دولت چین در آوریل سال گذشته خواستار حذف صنعت استخراج بیت کوین از پیشنویس دستورالعمل شده بود. با این وجود این سازمان در دستور العمل نهایی که در نوامبر سال 2019 میلادی منتشر شده است، از این طرح چشمپوشی کرد.
بهطور کلی منطقهی سیچوان چین در طی فصول بارانی در تابستان توان الکتریکی برقآبی اضافی را تولید میکند که در هر سال به هدر میرود. به عنوان مثال، مقامات گارژه(Garze) در استان سیچوان چین اعلام کردهاند که تنها در سال 2017 نیروگاههای برق آبی 41.5 میلیارد کیلوات ساعت تولید کردهاند و از این میان 16.3 میلیارد کیلووات ساعت به هدر رفته است.
به دلیل تولید الکتریستهی ارزان در نیروگاههای برق آبی چین در فصول بارندگی(بهار و تابستان) این بازهی زمانی را به یک موقعیت مناسب برای فعالیت در صنعت استخراج بیت کوین تبدیل کرده است.
بر اساس گزارش کوینیت، پیام باقری، عضو هیات مدیرهی سندیکای برق ایران نیز در گذشته ماینرها را به عنوان راهکار استفاده از ظرفیت مازاد برق نیروگاهها در فصول سرد سال عنوان کرده است.
نظر شما نسبت به استفاده از مازاد توان الکتریکی تولید شده از منابع تجدیدپذیر برای استخراج رمزارزها چیست؟ آیا رقابت میان ماینرها موجب توسعهی نیروگاههای تجدیدپذیر و تسریع روند استفاده از انرژیهای پاک خواهد شد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.