اخبار و مقالاتمقالهپیشنهاد سردبیر

بررسی جامع پروژه‌ی پای نتورک؛ یک فرصت یا یک کلاه‌برداری؟!

پای نتورک(Pi Network) پروژه‌ی رمزارزی است که در حقیقت با شبیه‌سازی فرآیند ماینینگ در تلفن‌های همراه هوشمند، ایجاد پلتفرم امن قرارداد‌های هوشمند با استفاده از توکن پای(Pi) را در آینده به کاربران وعده می‌دهد

همانطور که می‌دانیم استخراج بیت کوین به تجهیزات سخت‌افزاری خاصی(اسیک‌ها) و دانش فنی نیاز دارد و هزینه‌ی برق مصرفی بالا برای استخراج بیت کوین فعالیت در این زمینه را پیچیده‌تر می‌سازد. پروژه‌ی پای‌ نتورک با ادعای امکان‌پذیر ساختن تجربه‌ی فعالیتی مشابه با استخراج رمزارز)شبیه‌سازی ماینینگ) بدون پیچیدگی‌های مرسوم و تنها با گوشی تلفن همراه هوشمند توسط محققان دانشگاه استنفورد ارائه شده است. در همین راستا، اپلیکیشن پای‌ نتورک(Pi Network) در چهاردهم مارس سال 2019 میلادی به‌صورت نسخه‌ی بتا در دسترس کاربران قرار گرفت و بر اساس ادعا‌های مطرح شده اهداف گسترده‌ای را در حوزه‌ی رمزارزها پیگیری می‌کند. برای بررسی کامل این پروژه تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

معرفی پای نتورک

در حقیقت پای‌ نتورک یکی از نخستین پروژه‌های رمزارزی است که امکان استخراج رمزارزها در تلفن‌های همراه هوشمند را امکان‌پذیر می‌کند. اگرچه پروژه‌ی رمزارزی الکتریوم(Electroneum) پیش از پای نتورک امکان تجربه‌ی شبیه‌سازی استخراج رمزارز و دریافت رمزارز واقعی را در تلفن‌های همراه فراهم کرده است.

بررسی نظرات کاربران نشان می‌دهد که بر خلاف تلاش‌های بی‌فایده برای استخراج رمزارزها به کمک تلفن‌های همراه و یا لپ‌تاپ‌ این اپلیکیشن منابع تلفن همراه را اشغال نمی‌کند و در نتیجه صدمات وارده به باطری و یا پردازنده‌ی تلفن همراه در نتیجه‌ی مصرف شدید منابع در زمان امتحان این برنامه تجربه نمی‌شود.

با این وجود اپلیکیشن طوری طراحی شده است که پس از بسته شدن نیز در پس زمینه فعالیت می‌کند و در نتیجه همواره بخشی از منابع تلفن همراه را مصرف می‌کند. مصرف منابع موجب افزایش مصرف باطری نیز می‌شود و در همین راستا برخی از کاربران کاهش محسوس دوام شارژ باطری را گزارش کرده‌اند.

با این وجود پای نتورک به شما پول مجانی نمی‌دهد، موفقیت این پروژه در حقیقت به مشارکت اعضاء بستگی دارد. اپلیکیشن پای‌ نتورک در گوگل‌پلی در دسترس کاربران قرار دارد و بر اساس گزارش منتشر شده تعداد اعضای جامعه‌ی کاربران این پلتفرم در فوریه‌ی 2020 به بیش از سه میلیون نفر رسیده است.

با این وجود امکان ارسال توکن‌های پای پیش از راه‌اندازی شبکه‌ی اصلی وجود ندارد و فعالان صنعت رمزارزها برای ارزیابی موفقیت این پروژه باید تا زمان راه‌اندازی آن صبر کنند.

پای نتورک

چگونه فعالیتمان را در پای نتورک آغاز کنیم؟

کاربران برای آغاز فعالیت در این برنامه به یک تلفن همراه هوشمند نیاز دارند. همچنین آن‌ها برای دریافت توکن پای باید به‌طور متناوب و در هر روز برنامه را اجرا کنند و استمرار شبیه‌سازی ماینینگ را(با انتخاب دگمه‌ی سبز رنگ سمت راست صفحه‌ی اصلی) تایید کنند.

استخراج پای با انتخاب دگمه‌ی سبز
استخراج پای با انتخاب دگمه‌ی سبز

با این وجود کاربران نیازی به باز نگاه داشتن برنامه ندارند و تایید استمرار ماینینگ تنها یکبار در هر روز کافی است. همچنین با توجه به الگوریتم اپلیکیشن ارجاع کاربران بیشتر سرعت استخراج را افزایش می‌دهد.

ثبت نام و تایید حساب کاربری

ثبت نام

ثبت نام با استفاده از شماره‌ی تلفن همراه و حساب کاربری فیسبوک امکان‌پذیر است. با این وجود، با توجه به سیستم احراز هویت پای نتورک ثبت نام با استفاده از شماره‌ی تلفن همراه برای کاربران ایرانی توصیه نمی‌شود.

در مرحله‌ی بعدی از کاربران درخواست می‌شود که کلمه‌ی عبور مورد نظرشان را انتخاب کنند. این کلمه‌ی عبور باید از حداقل 8 کاراکتر شامل حروف بزرگ، حروف کوچک تشکیل شود.

پس از ثبت موفق کلمه‌ی عبور اطلاعات کاربری که نام، نام‌خانوادگی و نام کاربری را شامل می‌شود، درخواست می‌شود. در پایان با وارد کردن نام کاربری فرد معرف عملیات ثبت نام تکمیل می‌گردد.

تایید حساب کاربری

در نسخه‌ی جدید اپلیکیشن پای نتورک گزینه‌ی انتقال(Transfer) تنها پس از تایید حساب کاربری نمایش داده می‌شود و کاربران پس از طی فرآیند احراز هویت قادر به انتقال رمزارزهای استخراج شده هستند. برای این منظور از داخل منوی اصلی گزینه‌ی پای اپز(Pie Apps) را انتخاب کنید. کاربران پیش از احراز هویت ملزم به وارد کردن اطلاعات مربوط به بیماری کرونا هستند در نتیجه انتخاب گزینه‌ی Fever IQ در مرحله‌ی بعدی اطلاعات مربوط به علائم بیماری کرونا از کاربر درخواست می‌شود. کاربران پس از وارد کردن اطلاعات مکانی و علائم بیماری کرونا که بر اساس ادعای سازندگان برای تحقیقات در رابطه با شیوع این بیماری در سطح جهان استفاده خواهد شد، قادر به احراز هویت هستند.

کاربران پس از طی مرحله‌ی اعلام علائم کرونا به بخش احراز هویت هدایت می‌شوند. در این بخش اطلاعات شخصی همانند کشور، پاسپورت، کارت ملی و سوالاتی در رابطه با حوزه‌های فعالیتشان در پای نتورک پرسش می‌گردد. پس از وارد کردن اطلاعات و بازگشت در صفحه‌ی اصلی ملزم به تایید قوانین نقل و انتقال ارز پای هستند. پس از تایید این قوانین و ری‌استارت اپلیکیشن گزینه‌ی انتقال(Transfer) در منوی اصلی ظاهر می‌گردد و کاربران قادر به ارسال پای به یکدیگر خواهند بود.

برای انتقال دارایی از منوی آبشاری برنامه گزینه‌ی Transfer را انتخاب کنید و در صفحه‌ی نمایش داده شده تعداد ارز پای و نام کاربری گیرنده درخواست می‌شود. توجه داشته باشید که امکان ارسال توکن‌های پای به محیط خارج از اپلیکیشن پیش از زمان راه‌اندازی شبکه‌ی اصلی وجود ندارد.

سیستم توزیع توکن‌ها و معرفی اعضای جدید

پای نتورک از سیستم هالوینگ(نصف شدن میزان تولید توکن‌ها) بر مبنای تعداد کاربران استفاده می‌کند. یعنی افزایش تعداد کاربران پای نتورک موجب کاهش تولید توکن‌ها خواهد شد. بر همین اساس کاربران هم‌اکنون 0.2π در هر ساعت دریافت می‌کنند.

هالوینگ پای نتورک
هالوینگ پای نتورک بر اساس تعداد کاربران

پای نتورک از سیستم زیر مجموعه‌گیری برای گسترش این پروژه در جوامع استفاده می‌کند. معرفی اعضای جدید به این پروژه موجب افزایش سرعت تولید توکن پای(افزایش تولید پای) برای ارجاع دهنده و ارجاع شونده را به همراه دارد. کاربران بدون وارد کردن کد معرف قادر به ثبت نام در این پلتفرم نیستند. در حقیقت کاربران در یک گراف به شبکه افزوده می‌شوند و ورود کاربران جدید شاخه‌های گراف را گسترش می‌دهد.

معرفی کاربران با وارد کردن نام کاربری آن‌ها در زمان ثبت نام صورت می‌گیرد. در زمان نگارش مقاله معرفی هر کاربر سرعت تولید توکن را 0.05π بر ثانیه افزایش می‌دهد.

محیط اپلیکیشن پای نتورک

اپلیکیشن پای‌نتورک در یک محیط ساده‌ و کاربر پسند طراحی شده است. با این وجود نقایصی نیز در طراحی اپلیکیشن به چشم می‌خورد. برخی از بخش‌های این برنامه به کٌندی نمایش داده می‌شود و بخش احراز هویت به طور عادی و به سادگی در دسترس کاربران قرار ندارد. همچنین فرآیند ارسال کد برای تایید شماره‌ی تلفن تنها برای شهروندان دو کشور امکان‌پذیر است و کاربران برای تایید شماره‌ی تلفن باید کُدی را به‌طور دستی به شماره‌ی نمایش داده شده در این اپلیکیشن ارسال کنند.

بخش چت در صفحه‌ی اصلی برنامه در دسترس کاربران قرار دارد و فعالیت کاربران فارسی زبان در این قسمت مشهود است. همچنین آیکون قوانین(Rules) در صفحه‌ی اصلی اپلیکیشن قابل مشاهده است.

بررسی نقشه‌ی اولیه(وایت‌پیپر) پای نتورک

هدف از ایجاد پروژه‌ی پای در وایت‌پیپر این پروژه ایجاد پلتفرم مبادلات رمزارز، بازار مبادلات فرد به فرد و قرارداد هوشمند به‌طور کارآمد و کمترین سطح مصرف انرژی اعلام شده است.

سه مرحله‌ی اصلی توسعه برای این پروژه اعلام شده است:

  • مرحله‌ی اول: ایجاد و توزیع توکن پای(در این مرحله کاربران می‌توانند با نصب اپلیکیشن در محیط شبیه‌سازی استخراج رمزارز همانند سایت فاست توکن‌ها را جمع‌آوری کنند، توکن‌ها در این مرحله قابل انتقال نیست).
  • مرحله‌ی دوم: آزمایش شبکه(پیش از راه‌اندازی شبکه‌ی اصلی، این پروژه در شبکه‌ی آزمایشی راه‌اندازی خواهد شد).
  • مرحله‌ی سوم: راه‌اندازی شبکه‌ی اصلی(پس از راه‌اندازی آزمایشی شبکه‌ی پای و اطمینان کاربران از نتیجه‌ی نهایی شبکه‌ی اصلی راه‌اندازی خواهد شد).

پروژه‌ی پای از یک الگوریتم اجماع بر پایه‌ی الگوریتم اجماع استلار(SCP) و الگوریتم دیگری با عنوان فِدِریتِد بیزانتاین اِگری‌منت(FBA) استفاده می‌کند.

کاربران پای نتورک چهار نقش اصلی را در شبکه‌ی پای ایفاء می‌کنند:

  • پیشگامان: کاربرانی که در روزهای آغازین راه‌اندازی در این پروژه مشارکت می‌کنند و در هر روز حضورشان را در برنامه تایید می‌کنند.
  • شرکت کنندگان: کاربرانی که فهرستی از افرادی که می‌شناسند را به شبکه‌ی پای دعوت می‌کنند. در حقیقت گرافی از افراد شناخته شده و مورد اعتماد ایجاد می‌شود.
  • سفیر: کاربر اپلیکیشن موبایل پای که کاربران دیگر را به شبکه‌ی پای دعوت می‌کند.
  • گره: کاربرانی که نرم افزار ایجاد گره را که بر اساس الگوریتم SCP اجرا می‌شود، راه‌اندازی می‌کنند.

لوگوی پای نتورک

مزایا و معایب پروژه‌ی پای‌نتورک

نقاط قوت

  • سادگی: افرادی که با فرآیند استخراج بیت کوین و دیگر رمزارزها آشنایی ندارند می‌توانند به‌سادگی توکن‌های پای را در یک محیط شبیه‌سازی ماینینگ دریافت کنند.
  • توزیع منصفانه: تعداد رمزارزهای استخراج شده به قدرت پردازشی کاربران بستگی ندارد و در حقیقت به میزان فعالیت کاربران بستگی دارد.
  • برنامه به‌طور رایگان طراحی شده است و منابع تلفن همراه را اشغال نمی‌کند. همچنین اپلیکیشن پای نتورک طوری طراحی شده است که در زمان بسته بودن نیز فرآیند استخراج استمرار یابد.

نقاط ضعف

  • ضرورت بازگشت کاربران به محیط اپلیکیشن در هر 24 ساعت برای اطمینان از فعالیت صحیح کاربران.
  • ضرورت احراز هویت و پیچیدگی فرآیند تایید شماره‌ی تلفن در اپلیکیشن ارائه شده.

آیا پای نتورک را امتحان کنیم؟

همانطور که می‌دانید افراد و شرکت‌های ریسک‌پذیر در صنعت رمزارزها فعالیت می‌کنند. از طرفی موفقیت بیت کوین به عنوان یک پروژه‌ی رمزارزی بسیاری از کاربران را به فعالیت در این حوزه و یا امتحان استارت آپ‌ها و یا حتی پروژه‌های اسکم و کلاهبرداری ترغیب می‌کند. در نتیجه بسیاری از کاربران به امید کسب سود‌ و بازدهی بسیار گسترده فعالیتشان را در این پلتفرم آغاز می‌کنند. با این وجود، بهتر است کاربران برای درک بهتر شرایط حاکم بر صنعت رمزارزها پروژه‌های رمزارزی موفق و شکست خورده را به دقت بررسی کنند.

پس از تولد بیت کوین، بسیاری از پروژه‌های رمزارزی با ادعاهای گوناگون متولد و پس از مدتی فعالیت به دلایل مختلفی متوقف شده‌اند. با این وجود امکان سوء استفاده از داده‌های کاربران از طریق اپلیکیشن و یا اتلاف زمانی که کاربران صرف فعالیت در این زمینه کرده‌اند نیز در صورت عدم موفقیت این پروژه وجود دارد.

از طرفی با توجه به درخواست احراز هویت کاربران در نسخه‌ی بتای اپلیکیشن پای نتورک، امکان اعمال ممنوعیت و یا محدودیت فعالیت برای کاربران ایرانی در آینده نیز وجود دارد. در نتیجه بهتر است کاربران در صورت تمایل به فعالیت ریسک‌های مرتبط را نیز در نظر بگیرند.

عوامل مختلفی بر موفقیت و یا شکست یک پروژه دخالت دارند که فعالیت تیم توسعه دهنده، تحقق وعده‌های ارائه شده، شرایط بازار رمزارزها، نرخ گسترش پروژه و … را شامل می‌گردد. در نهایت این پروژه نیز همانند دیگر نوآوری‌ها در صنعت رمزارزها اهدافی را پیگیری می‌کند که تنها گذشت زمان شکست و یا موفقیت آن را به ما ثابت خواهد کرد.

نظر شما نسبت به پروژه‌ی رمزارزی پای نتورک چیست؟ آیا این پروژه به یک پروژه‌ی موفق در صنعت رمزارزها تبدیل خواهد شد و یا پس از مدت کوتاهی شکست خواهد خورد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3.5]

منبع
Coinit
دکمه بازگشت به بالا