- اخیراً تحقیقاتی جالبی در رابطه با شبکهی بیت کوین صورت گرفته که نتایج حاصل از آن یک تغییر آشکار در ماهیت سرمایهگذاران بیت کوین را به نمایش گذاشته است. در مطالعات اخیر شرکت گلسنود مشخص شد که با افزایش درآمد و سودآوری بازار بیت کوین، تعداد رمزارزهای موجود در چرخهی بازار نیز افزایش مییابد، به عبارتی هر زمان که بازار وارد چرخهی سودآوری شده است سرمایهگذاران داراییهای دستنخورده و به اصطلاح خفتهی خود را مجدداً احیاء کرده و دوباره به مبادلهی آنها پرداختهاند.
تحقیقات اخیر گلسنود
در حال حاضر رمزارز بیت کوین در حال مبارزه است تا بتواند از سد نقطهی ۱۰ هزار دلاری عبور کند. پس از رویداد هالوینگ اخیر که منجر به نصف شدن پاداش بلاکهای شبکهی بیت کوین شد، تنها هدف این دارایی رمزارزی آغاز یک روند صعودی چشمگیر بوده است تا بتواند یک همبستگی قوی چند ساعته یا چند روزه را به ثبت برساند.
با تمام این تفاسیر، اخیراً تحقیقاتی جالبی در رابطه با شبکهی بیت کوین صورت گرفته که نتایج حاصل از آن یک تغییر آشکار در ماهیت سرمایهگذاران بیت کوین را به نمایش گذاشته است. در این تحقیقات معلوم شد که تعداد قابل توجهی از مبادلهگران شبکهی بیت کوین از یک نقطه به بعد دیگر براساس حدس و گمانهزنی به مبادلهی رمزارز نپرداختهاند، بلکه یک رویکرد بلند مدت را اتخاذ کردهاند.
تجزیه و تحلیل فوق نشان داد که احیا و فعالیت مجدد توکنهای دست نخورده جهت شناسایی تغییرات مربوط به جمعیت سرمایهگذاران یک عامل کلیدی بوده است. طی چند هفتهی گذشته، بیت کوینهای دست نخوردهی سرمایهگذاران که بیش از یک سال از آخرین تراکنشهای آنها میگذرد، دوباره احیا و فعال شدهاند. این روند تغییرات خاص با احساسات سرمایهگذاران بلند مدت شبکهی بیت کوین به نوعی منطبق و یکسان است. با این حال، این تنها عامل و نشانهی تطبیق نبود.
با بررسی و مقایسهی نمودارهای ارائه شده توسط شرکت تجزیه و تحلیل دادههای بلاکچینی گلسنود(Glassnode) میتوان مشاهده کرد که هر زمان بخش زیادی از ذخیرهی بیت کوین به سمت سودآوری حرکت کرده و عملاً درآمد چشمگیر به همراه داشته، ذخایر دست نخوردهی سرمایهگذاران نیز دوباره فعال شده و به چرخهی بازار وارد شدهاند.
تاریخچهی تحرکات بیت کوین
بیش سالهای ۲۰۱۸ و پایان ۲۰۱۹، حدود ۸۵ درصد مجموع زخیرهی بیت کوین همراه با سودآوری بوده و نمودار مربوط به رمزارزهای فعال شبکهی بیت کوین نیز شاهد یک جهش ناگهانی بوده است؛ به عبارتی هر زمان که شبکهی بیت کوین به مرحلهی سودآوری وارد شده، تحرکات بازار نیز بیشتر شده است. با تمام این تفاسیر، در بخشی از گزارشات مربوط به تجزیه و تحلیل نمودارهای فوق آمده است:
یک دیدگاه و بینش قابل توجه نسبت به این موضوع این است که تعداد واحدهای بیت کوین «احیاء شده» پس از سقوط ناگهانی بازار در ماه مارس روند نزولی قابل ملاحظه به خود گرفته است. به طور متوسط، در این دورهی زمانی بیت کوینهای فعال بازار تقریباً به نصف رسید؛ این نشان میدهد که مالکان بیت کوین اکنون میتوانند به میزان قابل توجهی ریسک بازار بیت کوین را تحمل کرده و به سمت یک رویکرد بلند مدت برای این دارایی دیجیتال قدم بردارند.
آیا افزایش قیمت کالاها به احیاء بیت کوینهای دستنخورده کمک میکند؟
چندی قبل گزارشاتی منتشر شده که نشان میداد بازار کالاهایی همچون طلا، نقره و نفت روند صعودی به خود گرفتهاند و همین موضوع باعث شده که بیت کوین پس از رویداد هالوینگ روند صعودی خود را تثبیت کند.
با توجه به اینکه صنعت مالی سنتی به تدریج با عواقب اقتصادی گسترش کووید۱۹ در جهان روبرو خواهد شد، میتوان حدس زد که ایدهی توصیف بیت کوین به عنوان «یک دارایی جهت جایگزینی بازار سنتی» ممکن است در احیای بیت کوینهای خفتهی بازار نقش اساسی داشته باشد.
به دلیل رشد بازار مبادلاتی آتی نیز ویژگی سرمایهگذاری بیت کوین هم رواج بیشتری پیدا کرده است؛ این درحالیست که افزایش تعداد سرمایهگذاران بازار و استفادهی بیش از پیش از بیت کوینهای تازه فعال شده میتواند خود باعث ایجاد موقعیتهای کوتاه مدت و بلند مدت چشمگیری شود.
نظر شما در رابطه با همبستگی سودآوری بازار و افزایش تعداد رمزارزهای در حال گردش چیست؟ چه عواملی باعث افزایش تحرک سرمایهگذاران و احیاء مجدد داراییهای خفته در کیفپولهای سرمایهگذاری میشود؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.