- طبق گزارشات پیشین تیم کوینیت، چندی قبل رسانهی اجتماعی رددیت از سیستم پاداشدهی جدید خود رونمایی کرد که براساس توکنهای ERC-20 شبکهی اتریوم توسعه یافته بود. این شبکهی امتیاز دهی که با نام سیستم «امتیاز اجتماعی» در مراحل تحقیق توسعه قرار دارد، باعث خواهد شد که کاربران رددیت برای پستهای منتشر شدهی خود مقداری پاداش از سایر کاربران دریافت کنند. با این حال، به نظر میرسد که کندی شبکهی اتریوم و کوچک بودن سایز بلاکهای این شبکهی رمزارزی یک مانع اصلی برای اجرایی شدن این ایده میباشد.
اتریوم آماده نیست
اوایل سال جاری، پلتفرم رددیت(Reddit) هم به لیست استارتآپهایی که قصد ساخت نرمافزارهای کاربردی بر اساس شبکهی اتریوم را داشتند، اضافه شد. این تلاشهای در نهایت به ایدهی «امتیاز اجتماعی» تبدیل شد. این امتیازات اجتماعی که در واقع توکنهای ERC-20 بودند، به کاربران اجازه میدادند تا به موارد خاصی از جمله پستهای زیرمجموعه یا سابرددیت دسترسی داشته باشند.
تا به این لحظه پروژه همچنان در مرحلهی تحقیق و توسعه قرار داشته و نسخهی بتا آن مورد آزمایش قرار گرفته است. رددیت با استفاده از یک زنجیرهی جانبی اتریوم به نام رینکبی(Rinkeby) فرایند جابجایی و امتیازدهی کاربران را در سیستم جدید خود انجام میدهد.
این پلتفرم رسانههای اجتماعی اعلام نموده که در صورتی که روند بررسی و آزمایش نسخهی بتا با موفقیت و بدون هرگونه اشکالی ادامه یابد، این احتمال وجود دارد تا پایان تابستان سال جاری توکنهای رددیت به صورت بر روی بلاکچین اصلی منتشر شوند.
این درحالیست که هم اکنون بدون در نظر گرفتن امتیاز اجتماعی پلتفرم رددیت هم کارمزد تراکنشهای شبکهی اتریوم تقریباً زیاد است، بنابراین اضافه شدن صدها هزار کاربر جدید به این بلاکچین محبوب ایدهی مناسبی به نظر نمیرسد. مقامات رسانهی اجتماعی رددیت هم ایدهی مشابهی داشته و فکر میکنند اتریوم هنوز برای پذیرش این حجم از کاربر تازه وارد آمده نیست.
رددیت به دنبال تسریع راهحلهای مقیاسپذیری اتریوم است
دو نسخهی آزمایشی از امتیاز اجتماعی رددیت با نامهای «ماه» در سابرددیت کریپتوکارنسی و «آجر» در سابرددیت فورتنایت، تا به امروز به صورت محدودی پذیرفته شدهاند. یکی از منتقدان صنعت رمزارز در رابطه با شبکهی آزمایشی Rinkeby خاطر نشان کرده که تنها چند هزار نفر توکنهای ماه را پذیرفتهاند، درحالیکه تعداد پذیرندگان توکنهای آخر هم چیزی کمتر از ۲۰ هزار نفر است.
با این حال رددیت از این مسئله هراس دارد که با فراگیر شدن امتیازهای اجتماعی و پذیرش آن توسط کاربران، شبکهی اتریوم سنگین شده و صف انتظار برای تایید تراکنشهای رمزارزی نیز بیش از پیش طولانیتر شود.
گفتنی است که تنها در سابرددیت رمزارزها(r/cryptoCurrency) پلتفرم رددیت چیزی بیش از ۱ میلیون کاربر فعال وجود دارد. حال در نظر داشته باشید که تمام کاربران فعال رددیت به شبکهی اتریوم وارد شده و هرروز از آن استفاده کنند، این موضوع باعث به زانو در آمدن بلاکچین اتریوم خواهد شد.
یک راهحل مقیاسپذیری کارآمد
از این رو، شرکت رددیت و بنیاد توسعهی اتریوم با انتشار بیانیهای در روز ۱۸ام ژوئن اعلام کردند که به دنبال یک راهحل مقیاسپذیری کارآمد هستند.
به گفتهی آنها این راهحل مقیاسپذیری باید توانایی اجراییسازی امتیازهای اجتماعی پلتفرم رددیت را داشته باشد، یک ایدهی بزرگ که در آیندهای نه چندان دور برای ۴۳۰ میلیون کاربر ماهانهی رددیت فعال خواهد شد.
این راهحل مقیاسپذیری که قرار است روز ۳۱ام جولای به اشتراک گذاشته شود، باید توانایی شبیهسازی ۱۰۰ هزار کاربر استفاده کننده از امتیازهای اجتماعی رددیت بر روی شبکهی اتریوم را داشته باشد. به گفتهی مقامات شرکت رددیت:
طی یک دورهی پنج روزه این راهحل مقیاسپذیری باید توانایی ادارهی موارد ذیل را داشته باشد:
بیش از ۱۰۰ هزار واحد امتیاز(دریافت و توزیع امتیازها)
۲۵ هزار اشتراک و کاربر جدید
سوزاندن ۷۵ هزار امتیاز مازاد
۱۰۰ هزار تراکنش
چنین سیستم باید بتواند علاوه بر حفظ حق مالکیت کاربران بر روی توکنهای بدست آمده، باید به تراکنشها اجازه دهد که به خارج اتریوم منتقل شوند. این فرایند خارج زنجیره باعث ارزانتر شدن و افزایش سرعت تراکنشها در کنار تسهیل فرایند استفاده از امتیازات رددیت خواهد شد.
اکنون بیش از گذشته به چنین چیزی نیاز است
راهحلهای مقیاسپذیری شبکهی اتریوم اکنون به دلیل فراگیر شدن نرمافزارهای مالی غیرمتمرکز(DeFi) بیش از پیش مورد نیاز هستند.
به گفتهی کایل سامانی(Kyle Samani) از صندوق مدیریت مالی مولتیکوین(Multicoin Capital) با توجه به افزایش شدشد تاخیر در شبکهی اتریوم ناشی از کندی روند پردازش بلاکها و توان نسبتاً پایین مبادلات این شبکهی رمزارزی، نرمافزارهای مالی غیرمتمرکز یا همان DeFi هنوز آمادهی پذیرش عمومی و گستردگی هرچه بیشتر در جامعه نیستند.
به نظر میرسد که با اجرایی شدن راهحلهای مقیاسپذیری کارآمدی همچون نسخهی دوم شبکهی اتریوم(ETH 2.0) و یا فناوریهایی همچون «Optimistic Rollup» یا «پلاسما»، این مشکلات از بین رفته و رددیت هم میتواند با خیال راحت سیستم امتیازدهی جدید خود را بر اساس بلاکچین اتریوم راهاندازی و عرضه کند.
نظر شما در رابطه با حضور کاربران پلتفرم رددیت در شبکهی اتریوم و افزایش تعداد تراکنشهای لحظهای این شبکهی رمزارزی چیست؟ آیا راهحلهای مقیاسپذیری اعلام شده در این مقاله میتوانند پاسخگوی کاربران رددیت باشند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.