- در حالی که افزایش سختی شبکهی بیت کوین و رقابت شدید ماینرها در این شبکه حاشیهی سودآوری آنها را محدود ساخته است، ماینرهای شبکهی اتریوم هماکنون شرایط به مراتب بهتری را تجربه میکنند. ثابت ماندن سختی شبکهی اتریوم و افزایش قیمت اتر به همراه افزایش میزان کارمزدهای این شبکه، افزایش درآمد ماینرهای اتریوم را به همراه داشته است.
افزایش 60 درصدی درآمد ماینرهای شبکهی اتریوم در طول یک ماه
استخر ماینینگ اسپارکپول(Sparkpool) گزارش کرد که درآمد روزانهی ماینرهای شبکهی اتریوم در طول یک ماه بیش از 60 درصد افزایش یافته است.
در حقیقت، درآمد ماینرهای شبکهی اتریوم از افزایش قیمت اتر(بیش از 40 درصد) در طول همین مدت زمانی سبقت جسته است. در حقیقت افزایش کارمزد تراکنشها در شبکهی اتریوم و رشد نسبتا کُند سختی شبکه در مقایسه با دیگر شبکههای بلاکچینی دلیل افزایش سودآوری ماینرهای فعال بر روی شبکهی اتریوم محسوب میگردد.
دادههای اسپارکپول نشان میدهد که ماینرهای شبکهی اتریوم در روز بیست و هشتم جولای به ازای هر 100 مگاهش بر ثانیه توان محاسباتی تقریبا 1.9 دلار سود ناخالص به دست میآورند(هزینهی برق مصرفی، خرید تجهیزات، اجازهی فارم و دیگر هزینههای جانبی در نظر گرفته نشده است). درآمد ماینرها در طول یک ماه گذشته و به ویژه دو هفتهی اخیر 60 درصد افزایش یافته است. در طی همین مدت زمانی قیمت اتر نزدیک به 40 درصد افزایش یافته است و از سطح 229 دلار در بیست و هفتم جولای به 317 دلار در زمان نگارش مقاله رسیده است که بالاترین سطح قیمت در طول یک سال اخیر محسوب میگردد.
افزایش فعالیت در شبکهی اتریوم و افزایش قیمت اتر عوامل افزایش درآمد ماینرها
کارمزد تراکنشها در شبکهی اتریوم که بخشی از درآمد روزانهی ماینرها را تشکیل میدهد نیز به بالاترین سطح دو سال اخیر رسیده است زیرا بر اساس گزارش کوینیت، استقبال از سیستمهای اقتصادی غیرمتمرکز(DeFi) به شدت افزایش یافته است و برخی از رمزارزهای پایدار به شبکهی اتریوم منتقل شدهاند.
با این وجود، دادههای اتر اسکن؛ جستجوگر بلاک شبکهی اتریوم نشان میدهد که هشریت شبکهی اتریوم تقریباً در محدودهی 190 پتاهش برثانیه ثابت باقی مانده است.
با این وجود، دادههای بیتکوین فلو چارت نشان میدهد که ماینرهای شبکهی اتریوم در سهماههی اول سال جاری میلادی به ازای 100 مگاهش توان محاسباتی کمتر از 2 دلار درآمد به دست آوردهاند و این درآمد در زمان سقوط بازار رمزارزها در روز دوازدهم مارس به یک دلار به ازای هر 100 مگاهش برثانیه کاهش یافت. اما پس از این زمان با توجه به افزایش سطح کارمزد و افزایش قیمت اتر درآمد ماینرها نیز بهطور پیوسته افزایش یافته است.
درآمد تجهیزات استخراج اتریوم در سطح بالاتری از اسیکهای بیت کوین قرار گرفت
هماکنون، برخی از پیشرفتهترین تجهیزات ماینینگ اتریوم همانند اسیک A10 Pro ساخت شرکت اینوسیلیکون(InnoSilicon) با توان محاسباتی 485 مگاهش بر ثانیه با در نظر گرفتن قیمت کنونی اتریوم و سختی استخراج برای ماینرها 12.92 دلار درآمد حاصل میکند.
اگرچه قیمت بیت کوین نیز هماکنون پس از چند هفته ثبات و نوسان در محدودهی 9,000 تا 9,500 دلار سطح 10,000 دلار را پشت سرگذاشته است. با این وجود سختی استخراج شبکهی بیت کوین هماکنون در سطح بیشینهی تاریخی خود قرار گرفته است و در نتیجه درآمد روزانهی برخی از جدیدترین اسیکهای شبکهی بیت کوین همانند واتسماینر امسی پلاسپلاس(WhatsMiner M30S++) و اَنت ماینر اس 19 پرو(AntMiner S19 Pro) شرکت بیتمین در محدودهی 9 دلار قرار گرفته است.
با در نظر گرفتن هزینهی برق مصرفی این تجهیزات در سطح 0.03 دلار به ازای هر کیلووات ساعت سود روزانهی ماینرها 6.5 دلار محاسبه میگردد. با در نظر گرفتن قیمت دلار در محدودهی 24,000 تومان هزینهی برق مصرفی ماینرهای ایرانی که توسط وزارت نیرو تعیین شده است، در محدودهی 0.04 دلار به ازای هر کیلووات ساعت قرار میگیرد.
نظر شما نسبت به افزایش 60 درصدی در درآمد ماینرهای شبکهی اتریوم چیست؟ آیا اجرای بروزرسانی اتریوم 2 در آیندهی نزدیک مانع گسترش تعداد ماینرها و افزایش سختی شبکهی کنونی اتریوم شده است؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.