- با ادامهی وضعیت قرنطینهی عمومی در انگلستان، تولید ناخالص داخلی این کشور شدیداً کاهش یافته و اقتصاد آن نزدیک به ۲۰ درصد کوچکتر شده است. آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با وضعیت کشور انگلیس در سهماههی دوم سال ۲۰۲۰ حاکی از آن است که تعداد افراد بیکار روز به روز در حال افزایش است و در آیندهی نزدیک هم این وضعیت بدتر خواهد شد
رکود اقتصادی انگلیس
شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان و آغاز قرنطینهی عمومی برای کاهش روند شیوع این بیماری در انگلستان خسارات زیادی به اقتصاد این کشور وارد کرده است و باعث شده تا اقتصاد انگلستان در سهماههی دوم سال ۲۰۲۰ چیزی حدود ۲۰/۴ درصد کوچکتر شود. طبق آمار و نمودارهای منتشر شده در روز چهارشنبه ۱۱ام آگوست، به نظر میرسد که با ادامهی این روند در سهماههی سوم و عدم مشاهدهی افقهای روشن برای وضعیت اقتصادی این کشور، انگلیس به صورت رسمی وارد رکود اقتصادی شده است.
انگلستان به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ چهان در سهماههی دوم ۲۰۲۰ از لحاظ اقتصادی وضعیت بسیار بدتری نسبت به قبل داشته است. این درحالیست که در سهماههی نخست سال جاری، تنها ۲/۲ درصد رکود اقتصادی در این کشور به وقوع پیوسته است.
بهبود نسبی، سپس سقوط
تولید ناخالص داخلی انگلیس(GDP) پس از یک بهبود نسبی ۱/۸ درصدی در ماه می، با سقوط ۲۰/۴ درصدی روبرو شد. با کاهش تدابیر امنیتی در ماه ژوئن و پایان قرنطینهی عمومی در برخی مناطق این کشور، تولید ناخالص داخلی حدود ۸/۷ درصد افزایش یافت.
طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط خبرگزاری رویتر، تحلیلگران حوزهی اقتصاد از مدتها قبل انتظار سقوط ۲۰/۵ درصدی اقتصاد انگلیس در سهماههی دوم سال ۲۰۲۰ را داشتهاند. جاناتان آتوو(Jonathan Athow) از دفتر آمار ملی انگلیس(ONS) در رابطه با این موضوع اعلام نموده که:
رکود اقتصادی ناشی از شیوع بیماری همهگیر کرونا باعث ایجاد بزرگترین سقوط تولید ناخالص داخلی به ثبت رسیده تا به امروز شده است. افتصاد در ماه ژوئن به سمت بهبود حرکت کرد، با این حال در این ماه سطح تولید داخلی همچنان پایینتر از سطوح ماه فوریه و پیش از همهگیری بیماری کرونا است. به طور کلی، بیشترین میزان سقوط بهرهوری در سهماههی دوم سال جاری به وقوع پیوسته است. به فعالیتهای مرتبط با حوزهی میهمانداری و گردشگری بزرگترین ضربهی ممکن وارد شده است. Jonathan Athow
بخشهایی از اقتصاد که در معرض محدودیتهای تعیین شده توسط دولت این کشور قرار داشتهاند هم شاهد سقوط سطح درآمد در سهماههی دوم سال جاری بودهاند. این بخشها شامل خدمات ساخت و ساز و همچنین خدمات تولیدی میباشد.
بانک انگلستان دربارهی افزایش بیکاری در این کشور هشدار داد
عدم اطمینان فعلی در بازارهای جهانی در حال حاضر به اوج خود رسیده است، زیرا موارد ابتلا به ویروس کرونا همچنان ادامه داشته و این در برخی مناطق حتی با جهش سرعت انتقال روبرو شده است. گرچه دولت روسیه مدعی تولید اولین واکسن موثر برای ایجاد ایمنی در برابر کووید۱۹ شده است، به نظر نمیرسد که به این زودی شاهد تغییر وضعیت باشیم. در این حالت به نظر میرسد که بهبود وضعیت اقتصادی انگلیس و سایر کشورهای جهان تنها یک رویای دور از دسترس میباشد.
هفتهی گذشته، بانک مرکزی انگلیس در رابطه با افزایش ناگهانی سطح بیکاری در این کشور هشدار داد. این بانک همچنین با استناد به مشکلات اقتصادی پیش آمده توضیح داد که تا اواخر سال ۲۰۲۱ این وضعیت ادامه داشته و امکان بازگشت وجود ندارد. ریشی سوناک(Rishi Sunak) وزیر دارایی انگلستان در رابطه با این موضوع اعلام نموده که:
آمار و منتشر شدی در حال حاضر نشان میدهد که در وضعیت نابسامانی قرار داریم. صدها هزار نفر شغل خود را از دست داده و متاسفانه در ماههای آینده نیز آمار مربوط به بیکاری افزایش خواهد یافت.
محدودیتهای بهداشت عمومی وضع شده در جامعه نیز باعث شده تا روند جمعآوری داهها در این مرحله بسیار سختتر شود. طبق اطلاعات منتشر شده توسط دفتر آمار ملی انگلیس در روز دوشنبه، تقریبا ۷۳ هزار نفر از ابتدای ماه مارس ۲۰۲۰ تا به امروز از لیست دریافت حقوق و دستمزد شرکتهای انگلیسی خارج شدهاند.
بانک مرکزی انگلیس نیز چندی قبل اعلام کرد که نرخ بیکاری در این کشور میتواند از رقم فعلی ۳/۹ درصد تا مرز ۷/۵ درصد نیز افزایش یابد.
نظر شما در رابطه با وضعیت اقتصادی انگلستان و سایر کشورهای درگیر بیماری کووید۱۹ چیست؟ آیا راهکاری برای برون رفت از این وضعیت وجود دارد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.