اخبار سایر کوین‌ها - Altcoinsاخبار و مقالات

ویتالیک بوترین از مزایای بیشمار پروتکل اثبات سهام در شبکه‌ی اتریوم۲ خبر داد

به گفته‌ی وی گرچه شبکه‌های مبتنی بر الگوریتم اثبات کار(PoW) مزایای خاص خود را دارند، اما استفاده از پروتکل اثبات سهام(PoS) باعث افزایش امنیت در برابر حملات مختلف می‌شود

نکات برگزیده مطلب
  • ویتالیک بوترین(Vitalik Buterin) یکی از بنیانگذاران شبکه‌ی محبوب اتریوم در تازه‌ترین پست توییتری خود به انتشار یک مقاله‌ی کوتاه پرداخته است. وی در این مقاله با اشاره به مزایای غیرقابل انکار پروتکل اثبات کار(PoW)، به مزایای چشم‌گیر بهره‌گیری از پروتکل اثبات سهام(PoS) در شبکه‌ی اتریوم۲ پرداخته است. به گفته‌ی وی استفاده از این پروتکل باعث خواهد شد که حمله به شبکه بسیار گران و پرهزینه شده و عملاً هیچ سودی به همراه نداشته باشد.

افزایش امنیت

آقای ویتالیک بوترین(Vitalik Buterin) یکی از بنیانگذاران شبکه‌ی اتریوم چندی قبل با انتشار یک پست وبلاگی به مزایای استفاده از پروتکل اثبات سهام(PoS) و افزایش چشم‌گیر هزینه‌ی احتمالی حمله به شبکه‌ی اتریوم۲ را توضیح داد. البته وی در بخش‌هایی از این مقاله‌ی کوتاه اعلام کرد که پروتکل اثبات کار(PoW) هم دارایی چندین مزیت غیرقابل انکار می‌باشد.

آقای بوترین در این پست به مقایسه‌ی هزینه‌ی حملات ۵۱ درصد علیه سیستم‌های مختلف اثبات کار و اثبات سهام پرداخته است و به این سوال پاسخ داده است که برای رسیدن به درآمد ۱ دلار از هر بلاک توسط مهاجم، چه میزان باید هزینه کرد.

به گفته‌ی وی، با استفاده از پروتکل اثبات کار مبتنی بر کارت‌های گرافیک، هزینه‌ی حمله‌ی ۶ ساعته به شبکه چیزی حدود ۰/۲۶ دلار تخمین زده می‌شود. علاوه بر این، اگر عامل مهاجم فرآیند دریافت پاداش بلاک‌ها را آغاز کند، این رقم به صفر نزدیک می‌شود. به طور خلاصه، یک مهاجم تنها می‌تواند با اجاره‌ی قدرت پردازشی کارت‌های گرافیک ارزان‌قیمت(البته در خارج از کشور ارزان قیمت محسوب می‌شوند) کنترل شبکه را به دست بگیرد.

تجهیزات اسیک گران‌تر هستند

از آنجا که تجهیزات مورد نیاز برای آغاز ماینینگ مبتنی بر دستگاه‌های اسیک(ASIC) بسیار گران‌قیمت‌تر می‌باشد، هزینه‌ی حمله به چنین سیستم بسیار بیشتر و حدود ۶۶ درصد مجموع سرمایه(خرید و استفاده از اسیک‌ها) خواهد بود. با توجه به این نکته که یک دستگاه اسیک به طور معمول تا دو سال قابلیت استفاده و درآمدزایی به همراه دارد و پس از آن باید با یک دستگاه جدید‌تر و قدرتمندتر جایگزین شود، هزینه‌ی سرقت ۱ دلار از پاداش ماینینگ این نوع شبکه چیزی حدود ۴۸۶/۷۵ دلار خواهد بود.

این درحالیست که سیستم‌های مبتنی بر پروتکل اثبات سهام، داستان متفاوتی دارد. با در نظر گرفتن متوسط پاداش ۱۵ درصد طی فرآیند سپرده‌گذاری و دریافت سود و همچنین هزینه‌ی متوسط ۱۰۰ دلار برای برق و اینترنت، مهاجم باید به مدت ۶/۷ ساعت فعالیت مستمر داشته باشد. بنابراین، برای سرقت ۱ دلار سود سپرده‌گذاری در شبکه‌ی اثبات سهام باید چیزی حدود ۲۱۸۹ دلار هزینه پرداخت نمود.

دو مزیت بالقوه‌ی الگوریتم اثبات کار که نباید فراموش کرد

آقای ویتالیک بوترین در ادامه‌ی صحبت‌های خود افزود که سیستم‌های مبتنی بر الگوریتم اثبات سهام به دلیل ماهیت بسیار غیرمتمرکز خود در برابر حملات مختلف کم‌تر آسیب‌پذیر هستند. به گفته‌ی وی، حتی در صورت وقوع حملات ۵۱ درصد در یک سیستم اثبات سهام، شبکه می‌تواند در مدت زمان کوتاهی دوباره به حالت اول بازگشته و وضعیت آن بهبود یابد.

اتریوم۲ ویتالیک بوترین ETH 2.0
پست توییتری ویتالیک بوترین

در عین حال، سیستم‌های اثبات سهام در بلند مدت مستعد جمع‌آوری سطح بالاتری از ثروت نیز می‌باشند. به آقای بوترین، با گذشت سال‌های متمادی، روند توزیع پاداش شبکه می‌تواند تحت سلطه‌ی نهنگ‌ها قرار بگیرد.

البته بوترین توضیح داد که سیستم‌های اثبات کار برای اولین مرتبه پس از آفلاین شدن دیگر نیازی به یک مرجع ثالث جهت همگام‌سازی و فعال کردن مجدد گره‌ها ندارند؛ از این رو اینگونه سیستم‌های بر روی صرافی‌های مبادله‌ی رمزارز، جستجوگرهای بلاک و مواردی از این دست متکی خواهند بود.

شایان ذکر است که تنها دو روز پس از راه‌اندازی قرارداد سپرده‌گذاری اولیه‌ی شبکه‌ی اتریوم۲، طرفداران این شبکه‌ی رمزارزی حدود ۳۸ هزار و ۶۹۳ واحد رمزارز اتر در شبکه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. در حال حاضر حداقل میزان سرمایه‌گذاری در شبکه‌ی اتریوم جهت دریافت پاداش ۳۲ اتر(معادل ۱۴۰۸۰ دلار) می‌باشد.

نظر شما در رابطه با صحبت‌های ویتالیک بوترین و استفاده از الگوریتم اثبات سهام در شبکه‌ی اتریوم۲ چیست؟ آیا بهره‌گیری از این پروتکل باعث خواهد شد تا حمله به شبکه اساساً بدون سودآوری و بی‌معنی باشد؟ نظرات و پیشنهادات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا