اخبار داخلیاخبار و مقالات

ماینرها دلیل اصلی قطعی برق در کشور نیستند!

سخنگوی صنعت برق سهم ماینرها از توان مصرفی را ناچیز ارزیابی کرده و محدودیت تامین سوخت نیروگاه‌ها را به عنوان دلیل اصلی خاموشی در سطح کشور گزارش کرده است

نکات برگزیده مطلب
  • در طول چند روز گذشته مردم ایران خاموشی‌های متعددی را در سطح کشور تجربه کرده‌اند. در همین زمان به دلیل بازار صعودی رمزارزها، فعالیت ماینرها نیز مورد توجه قرار گرفته است و برخی از منتقدان فعالیت ماینرها را یکی از عوامل تاثیرگذار بر قطعی برق ارزیابی می‌کنند. با این وجود، سخنگوی صنعت برق کشور سهم ماینرها از کل توان تولیدی نیروگاه‌ها را ناچیز ارزیابی کرده و اعلام کرد که محدودیت تامین سوخت نیروگاه‌ها موجب قطعی برق در مناطق مختلف کشور شده است.

نقش فعالیت ماینرها در قطعی برق

مصطفی رجبی مشهدی؛ سخنگوی صنعت برق کشور در گذشته ماینرها را یکی از عوامل افزایش مصرف و در نتیجه قطعی برق معرفی کرده بود، وی در آخرین اظهارات خود توضیحات جامع‌تری را در رابطه با مشکل صنعت برق کشور و جایگاه ماینرها در این زمینه اظهار داشته است.

سخنگوی صنعت برق کشور معتقد است که برق مصرفی ماینرهای دارای مجوز فعالیت همانند دیگر صنایع تامین می‌شود و این دسته از ماینرها را در خاموشی کشور بی‌تاثیر ارزیابی کرد. وی اظهار داشت:

ماینرهایی که مجوز فعالیت خود را از وزارت صمت دریافت کرده‌اند 300 مگاوات برق مصرف می‌کنند و همانند دیگر صنایع، شرکت برق موظف به تامین برق این دسته از ماینرها است. ماینرهای غیرمجاز نیز با استفاده از تعرفه‌های خانگی، کشاورزی و صنعتی 300 مگاوات انرژی الکتریکی را مصرف می‌کنند. در نتیجه ماینرها مجموعا 600 مگاوات از ظرفیت برق کشور را مصرف می‌کنند. در حقیقت ماینرها تنها بخش کوچکی از مجموع 40 هزار مگاوات؛ ظرفیت تولید برق کشور را مصرف می‌کنند. مصطفی رجبی مشهدی

مکان‌یابی ماینرهای مجاز بر اساس ظرفیت شبکه

وی در رابطه با تاثیر صنعت استخراج رمزارز بر قطعی برق کشور توضیح داد:

ماینرهای مجاز همانند سایر صنایع انرژی الکتریکی را مصرف می‌کنند و به دلیل سهم کم این ماینرها نمی‌توان آن‌ها را دلیل خاموشی ارزیابی کرد. اما ماینرهای غیرمجاز که از برق صنعتی، کشاورزی و خانگی استفاده می‌کنند، با توجه به مصرف بالای تجهیزات ماینینگ ممکن است موجب آسیب به دیگر تجهیزات الکتریکی ساختمان و یا شبکه‌ی برق و در نتیجه قطعی برق را شاهد باشیم. به همین دلیل شرکت برق با ماینرهای غیرقانونی به شدت برخورد می‌کند و علاوه بر توقیف تجهیزات ماینینگ و اخذ خسارت آن‌ها را به مراجع قضایی معرفی می‌کند. مصطفی رجبی مشهدی

وی افزود:

شرکت برق ماینرهای دارای مجوز فعالیت را بر اساس مطالعات و محاسبات شبکه به مکان‌هایی ارجاع می‌دهد که در آن ظرفیت کافی شبکه برای فعالیت آن‌ها وجود دارد و شرکت برق تنها در این نقاط مجوز فعالیت ماینرها را صادر می‌کند. مصطفی رجبی مشهدی

با این وجود، صنعت استخراج رمزارز فرصت مناسبی برای توسعه‌ی ظرفیت توان تولیدی برق کشور و ایجاد نیروگاه‌های مبتنی بر منابع تجدید‌پذیر محسوب می‌گردد که تاکنون از این فرصت استفاده نشده است و در حقیقت اعمال تعرفه‌ی صادراتی و تبعیض در تعیین تعرفه‌ی برق مصرفی صنعت استخراج رمزارز با دیگر صنایع کشور عامل تقسیم‌بندی ماینرها به دو بخش مجاز و غیرمجاز شده است.

محدودیت تامین گاز نیروگاه‌ها دلیل اصلی خاموشی است

سخنگوی صنعت برق کشور افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری را دلیل اصلی خاموشی عنوان کرده است. وی اظهار داشت که مصرف گاز نسبت به سال گذشته به‌طور چشمگیری افزایش یافته است و در صورت کاهش ده درصدی مصرف برق و گاز هیچ مشکلی در تامین برق کشور وجود نخواهد داشت.

در حقیقت افزایش مصرف گاز بخش خانگی به دلیل برودت هوا موجب شده است که سوخت نیروگاه‌ها با محدودیت مواجه گردد، این موضوع موجب بروز مشکل خاموشی نیروگاه‌ها شده است.

سخنگوی صنعت برق کشور همچنین اظهار داشت که مصرف برق کشور نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 4.5 درصد افزایش یافته است.

استفاده از روش‌های جدید برای شناسایی ماینرها

رجبی مشهدی با اشاره به ضرورت تامین برق مراکز حساس و مهم همانند بیمارستان‌ها بر ضرورت شناسایی فعالیت غیرمجاز ماینرها تاکید کرد. وی در رابطه با راه‌کارهای شناسایی ماینرهای غیرمجاز اظهار داشت:

حجم بالای مصرف اینترنت را می‌توان به‌عنوان یکی از فاکتورهای شناسایی ماینرهای غیرمجاز مورد استفاده قرار داد بعلاوه ماینرهای توان الکتریکی زیادی را به‌طور مستمر مورد استفاده قرار می‌دهند. همچنین افت ولتاژ در نقاط مختلف شبکه ممکن است فعالیت ماینرها در آن نقاط را آشکار می‌سازد. مصطفی رجبی مشهدی

نظر شما نسبت به اظهارات اخیر سخنگوی صنعت برق کشور نسبت به فعالیت غیرمجاز ماینرها چیست؟ آیا فعالیت ماینرها را می‌توان دلیل خاموشی و قطعی برق کشور ارزیابی کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دکمه بازگشت به بالا