- توان پردازش بالای کارتهای گرافیکی سری 30 شرکت اینودیا در الگوریتمهای استخراج رمزارز هجوم ماینرها به بازار این قطعات کامپیوتری را موجب شده است. اما به دلیل کمبود کارتهای گرافیکی، ماینرها جایگزینهای دیگری را برای استخراج اتریوم جستجو میکنند. در همین راستا، یکی از ماینرهای چینی استفاده نوتبوکهای مبتنی بر کارت گرافیکی جیفورس آر.تی.ایکس 30(GeForce RTX 30) را به عنوان روش جایگزین خرید کارتهای گرافیکی مورد استفاده قرار داده است.
استفاده از لپتاپ برای استخراج رمزارز
به دلیل جهش شدید قیمت اتریوم از سال گذشتهی میلادی، تعداد ماینرهای شبکهی اتریوم نیز افزایش یافته است. اما از آنجایی که دسترسی به کارتهای گرافیکی جدید به شدت محدود شده است، تعدادی از ماینرها لپتاپهای جدیدی را خریداری میکنند که از جدیدترین پردازندههای گرافیکی در ساخت آنها استفاده شده است.
شرکت انویدیا در نمایشگاه سی.ای.اس 2021 از کارتهای گرافیکی آر.تی.ایکس 30 رونمایی کرد و هماکنون مُدلهای مختلفی از این محصولات در فروشگاههای مختلف خُرده فروشی جهان به فروش میرسد. با این وجود، در نتیجهی هجوم ماینرها ممکن است بازار فروش لپتاپها نیز با کمبود این دسته از محصولات مواجه گردد.
تصویر منتشر شده از ریگ ماینینگ یکی از ماینرهای چینی برخلاف ریگهای ماینینگ عادی بیش از 40 لپتاپ برند چینی هاسی(Hasee) را شامل میشود که در ساخت آن تراشهی گرافیکی آر.تی.اکس 3060(RTX 3060) مورد استفاده قرار گرفته است. لپتاپهایی که از تراشههای گرافیکی سری 3 هزار انویدیا استفاده میکنند، یقیناً دارای مشخصات یکسانی با مُدلها دسکتاپ نیستند و قیمت بالاتری دارند. بر اساس گزارش شرکت انویدیا لپتاپهای مبتنی بر این تراشهی گرافیکی حداقل 999 دلار قیمت دارند و اگرچه ماینرها میتوانند با خرید عمدهی این تجهیزات تخفیف جزئی دریافت کنند، اما آنها حداقل 600 دلار پول بیشتری را نسبت به کارتهای گرافیکی برای خرید لپتاپ پرداخت میکنند. بعلاوه، مُدلهای مختلف لپتاپ برای کاهش مصرف انرژی الکتریکی قدرت پردازش این محصولات را اندکی کاهش میدهند که برای ماینرها کاهش هشریت و برق مصرفی را به همراه خواهد داشت.
با توجه به اینکه لپتاپهای مورد استفاده در صنعت استخراج رمزارز در تمامی روزهای هفته روشن و در حال فعالیت هستند، برای خنکسازی بهتر این محصولات باید در حالت «نیمه تا شده» قرار بگیرند.
محاسبهی هشریت و درآمد
یکی از تولیدکنندگان محتوا در چین نشان داده است که استخراج رمزارز با استفاده از لپتاپها نیز به سادگی امکانپذیر است. وی با استفاده از تراشهی گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 در یک لپتاپ به هشریت 46 مگاهش بر ثانیه رسیده است.
بر اساس نتایج آزمایش وی یک لپتاپ معمولی مبتنی بر تراشهی گرافیکی 3060 و با فرض ثابت بودن سختی استخراج در سطوح کنونی قادر است:
- در هر ساعت 0.000265045 اتر را استخراج کند
- در هر روز 0.0063610 اتر را استخراج کند
- در هر ماه(دورهی 30 روزه) 0.1908324 اتر را استخراج کند
- در هر سال 2.3217942 اتر را استخراج کند
در نتیجه فارم ماینینگ متشکل از 20 لپتاپ مبتنی بر این تراشهی گرافیکی و با فرض ثابت ماندن قیمت و سختی استخراج شبکهی اتریوم قادر است تا مقادیر زیر را بر اساس دلار استخراج کند:
- 8/908 دلار در هر ساعت
- 213/80 در هر روز
- 6,413/87 در هر ماه
- 78,035 در هر سال
متوسط قیمت برق مصرفی چین در محدودهی 0/545 آر.ام.بی(RMB) یا به عبارت دیگر 0/084 دلار به ازای هر کیلووات ساعت قرار دارد. با فرض مصرف 250 وات توان مصرفی هر لپتاپ فارم 20 تایی از این محصولات برای ماینر 3,679/20 دلار هزینه در بر خواهد داشت.
بازگشت سرمایه
در نتیجه، این ماینر چینی از ریگ ماینینگ متشکل از 20 لپتاپ در هر سال 74,356 دلار درآمد خواهد داشت که ضریب بازگشت سرمایه بر همین اساس 30/8 درصد محاسبه میگردد و در نتیجه این ماینر در صورت ثبات شرایط در طول 3/5 ماه بازگشت سرمایهی اولیه را تجربه خواهد کرد.
روشهای غیرمعمول برای استخراج رمزارز همانند استفاده از سیپییو(CPU) برای استخراج بیت کوین و یا تلفن همراه برای استخراج مونرو به دلیل درآمد پایین و افزایش ریسک مواجهه با مشکلات فنی و خرابی تجهیزات معمولاً توسط متخصصات توصیه نمیشود.
نظر شما نسبت به استفاده از لپتاپ برای استخراج رمزارز چیست؟ آیا ماینرهایی که از لپتاپ برای ایجاد فارم استخراج رمزارز استفاده کردهاند، شرایط بازگشت سرمایهی اولیه را تجربه خواهند کرد؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.