با ورود دولت ها به بازار رمزارزها، پیشرفت روز افزونی برای رمزارزها و همچنین کاربردی شدن روز افزون فناوری زنجیره بلوکی را میتوان انتظار داشت.
در گذشته ای نه چندان دور، عموماً دولت ها علاقه ای به رمزارزها، نحوه کار آنها و یا حتی تحقیق درباره این فن آوری نوپا نداشتند. رمزارزها یا نادیده گرفته میشدند و یا به شکل ارزهایی بدون ارزش و اعتبار با آنها برخورد می شد. اما در دنیای مدرن و پرسرعت کنونی، در ابتدا خوره های کامپیوتر ارزش این فن آوری را درک کردند و با ساخت زیر ساخت های اقتصادی برای این فن آوری و ایجاد بستری مناسب برای انجام معاملات آنلاین به آرامی پای کاربران دیگر به این تکنولوژی و بستر اقتصادی باز شد و با رشد بازار هکرها هم از راه رسیدند تا بتوانند در شرایطی که چهار چوب مناسبی از لحاظ امنیتی وجود ندارد، دست به هر شگردی بزنند تا سهمی از این بازار را به تاراج ببرند. در ادامه، رمزارزها کم کم توجه دولت ها را نیز به خود جلب کردند و دولت ها سعی کردند بسرعت با فناورری زنجیره بلوکی آشنا شده، و تصمیم به استفاده از مزایای این “رمزارزها” گرفتند. در ادامه به بررسی رمزارزهایی که امروزه در روزهای ابتدایی خود قرار دارند و از سوی دولت ها ایجاد شده اند میپردازیم:
ونزوئلا: تنها در دو روز “پترو” رمز ارز این کشور بیش از 1 میلیارد دلار فروش داشته است. پترو توانسته پیشنهادها و مذاکراتی تجاری فراتر از 1 میلیارد دلار برای ارائه این رمز ارز را بدست بیاورد. مبلغی بسیار فراتر از 1 میلیارد دلار در ونزوئلا و کاملاً بصورت وجه نقد
قانون گذاران کشور ترکیه طرحی برای ایجاد رمزارز ملی پیشنهاد کردند!
دنیا به سمت نظام دیجیتالی جدیدی در حرکت است. ترکیه باید نظام و ارز جدید خودش را بسازد، قبل از اینکه دیر شده باشد! احمد کنان تنریکولو
ایران تازه ترین کشوری که خود مختارانه شروع به ساخت رمزارز خود کرده است.
در جلسهای که با هیئت مدیره پست بانک در خصوص ارزهای دیجیتال مبتنی بر زنجیره بلوکی داشتم، مقرر شد این بانک اقدامات لازم برای پیاده سازی آزمایشی اولین ارز دیجیتالی کشور را با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور به عمل آورد. مدل آزمایشی برای بررسی و تایید به نظام بانکی کشور ارائه خواهد شد. محمدجواد آذری جهرمی
4. روسیه از ژانویه 2018 برای جلوگیری از تحریم ها، پروژه “کریپتو روبل” را آغاز کرده است.
5. چین اولین کشوری بود که در جولی 2017 شروع به تست یک رمزارز ملی کرده است.
6. سنگاپور حتی پایش را فراتر گذاشته و در فوریه 2018 موفق شده است که دلارش را بر روی بلاکچین اتریوم بصورت ژتون (Tokenized) در 2 فاز متفاوت اجرایی کند.
7. استونی هم در آگوست 2017 قصد ایجاد رمزارزی ملی بنام “Estcoin” را اعلام کرده است.
ونزوئلا با شروع موفقیت آمیزی که “پترو” داشته، به فکر رمزارزی دیگر بنام ارو “oro” است و این بار بر خلاف پترو این رمزارز با پشتوانه طلا به بازار عرضه می شود.
کشور های گوناگون دیگری هم در فکر ایجاد رمزارزهای ملی بوده اند و حتی انگلستان هم بفکر ایجاد پروژه ای مشابه بوده است.
اما پیش بینی میشود که رمزارزها برای کشورهایی همچون ونزوئلا، روسیه و ایران که با تحریم های اقتصادی درگیر هستند بتواند بسیار تاثیرگذار و گشایشی برای اقتصاد این کشور ها باشد.