- شرکت انویدیا برای جلوگیری از بهکارگیری کارتهای گرافیکی گیمینگ خود در حوزهی استخراج رمزارز، سیستم محدود کنندهی ماینینگ را به همراه محصولات جدیدش همانند کارت گرافیکی آر.تی.ایکس ۳۰۶۰ (GeForce RTX 3060) ارائه کرده است. اما ماینرها با استفاده از یک روش ابتکاری این محدودیت را به سادگی دور زدند.
شبیهساز خروجی پورت اچ.دی.ام.آی برای دور زدن قفل ماینینگ انویدیا
گاهی سادهترین روشها راه حل پیچیدهترین موانع محسوب میشوند و این اصل در زمان تلاش ماینرها برای دور زدن قفل ضد ماینینگ شرکت انویدیا صادق است. بر اساس گزارش کوینیت، انویدیا در مواجهه با هجوم ماینرها و گیمرها برای خرید محصولات جدید این شرکت تصمیم گرفت تا به کمک سیستم ضد ماینینگ، توان محاسباتی(هشریت) کارتهای گرافیکی جدید خود را برای ماینرها محدود سازد.
کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060(GeForce RTX 3060) با استفاده از معماری آمپر(Ampere) طراحی شده و یک محصول میان رده محسوب میشود. شرکت انویدیا برای نخستین مرتبه سیستم محدودساز استخراج رمزارز را در این محصول تعبیه کرده است.
اگرچه انویدیا ادعا کرده است که سیستم ضد ماینینگ کارتهای گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 با ارتباط هماهنگ سختافزار، فریمویر و درایور کارت گرافیکی اجرا شده و بهطور هک نشدنی از بهکارگیری این محصولات در صنعت استخراج رمزارز جلوگیری میکند، اما بهنظر میرسد که ادعای مطرح شده به سادگی نقض شده است.
روش دور زدن محدودیت استخراج رمزارز
بر اساس گزارش کوینیت، انویدیا اخیراً بهطور تصادفی نسخهای از درایور کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 را با استفاده از کُد توسعهدهندگان منتشر کرده است که امکان حذف محدودیت هشریت برای استخراج رمزارز را فراهم میکند. با این وجود، این درایور تنها امکان حذف محدودیت برای یک کارت گرافیکی را ایجاد میکند و در نتیجه این روش گزینهی مطلوبی برای ماینرها محسوب نمیشود.
با این وجود، فرآهم کردن شرایط لازم برای دور زدن قفل ماینینگ شرکت انویدیا امکان پذیر است. محدودیت اتصال کارت گرافیکی به مادربرد به معنای آن است که باید مادربردی انتخاب شود که تعداد کافی از اسلاتهای پی.سی.آی.ای 8 ایکس بر روی آن تعبیه شده است. اما به دلیل نیاز به اتصال یک مانیتور به خروجی هر کارت گرافیکی آر.تی.ایکس 3060 این روش مقرون بهصرفه بنظر نمیرسد. با این وجود، درایور ارائه شده قادر به تمایز قرار دادن میان مانیتور واقعی و یک شبیهساز خروجی اچ.دی.ام.آی نیست. شبیهساز خروجی اچ.دی.ام.آی به سادگی و با قیمت 6 دلار در دسترس درخواست کنندگان قرار دارد.
ساخت ریگ ماینینگ 4 کارته با استفاده از کارتهای گرافیکی آر.تی.ایکس3060
یکی از کاربران وبسایت کواسارزون(Quasar Zone) با انتشار تصاویری از ریگ ماینینگ ساخته شده با استفاده از این روش عملی بودن استفاده از این روش را ثابت کرده است. در این تصویر وی چهار کارت گرافیکی آر.تی.ایکس3060 را منتشر کرده است که هر کدام تقریباً 48 مگاهش بر ثانیه توان محاسباتی برای استخراج رمزارز را ارائه میکنند. در نتیجه ریگ ماینینگ ساخته شده به کمک این روش متوسط هشریت 192 مگاهش بر ثانیه را ارائه کرده است.
وی برای ساخت این ریگ از پردازندهی قدیمی اینتل(Intel Pentium G3220) و مادربرد گیگابایت جی1 اسنایپر5(Gigabyte G1.Sniper 5) استفاده کرده است که با چهار اسلات پی.سی.آی.ای 3.0 ایکس 16 ساخته شده است.
با این وجود، در این روش کارتهای گرافیکی در نزدیکی یکدیگر قرار گرفتهاند اما امکان استفاده از تبدیل رایزر ایکس 16(PCIe 3.0 x16) برای ایجاد فاصله در میان کارتهای گرافیکی وجود دارد. با این وجود، یافتن مادربرد مناسب که با تعداد زیادی از شکافهای پی.سی.آی 8 ایکس و 16 ایکس ساخته شده یکی از مهمترین چالشهای استفاده از این روش را برای دور زدن محدودیت هشریت شرکت انویدیا تشکیل میدهد.
نظر شما نسبت به استفاده از شبیهساز خروجی اچ.دی.ام.آی برای دور زدن قفل ماینینگ شرکت انویدیا چیست؟ با توجه به محدودیت اسلاتهای پی.سی.آی 8 و 16 ایکس آیا این روش مورد استقبال ماینرها قرار خواهد گرفت؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما درمیان بگذارید.