اخبار داخلیاخبار و مقالات

دولت پس از سال‌ها مقاومت، اکنون به دنبال بهره‌گیری از رمزارزهاست

یک مقام مسئول در نظام بانکی اعلام نموده که بانک مرکزی در حال بررسی و تدوین ضوابط و آئین‌نامه‌های مربوط به واردات به واسطه‌ی دارایی‌های رمزارزی می‌باشد

نکات برگزیده مطلب
  • عدم قانون‌گذاری شفاف در رابطه با دارایی‌های رمزارزی در کشور باعث شده تا نسبت به استفاده و بهره‌گیری از مزایای بی‌شمار آن‌ها در داخل کشور ابهام ایجاد شود. با این حال، به نظر می‌رسد که اوضاع در حال تغییر به نفع صنعت رمزارزهاست، زیرا به گفته‌ی یکی از مقامات بانکی قرار است به زودی آئین‌نامه‌ی واردات کالا با استفاده از رمزارزهای تولید داخل تصویب شود. گزارشات دیگری هم منتشر شده که نشان می‌دهد بانک مرکزی بزودی مجوز استفاده از رمزارزهای تولید داخل، برای واردات کالا را به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز آنها صادر خواهد کرد.

واردات رمزارزی

ایران هم به زودی به باشگاه دارندگان رمزارز ملی خواهد پیوست. آنگونه که مقامات بانک مرکزی می‌گویند، قرار است تا آخر فروردین ماه آئین‌نامه‌ی مرتبط با آن را در شورای عالی پولشویی به تصویب برساند.

ابهام در روند استفاده‌ی مردم از رمزارزها در ایران همچنان پابرجا است و دولت نیز هرگونه معامله و خرید و فروش با ارزهای دیجیتال را ممنوع اعلام کرده است؛ البته از مدت‌ها قبل، «تولید» رمزارز به رسمیت شناخته شده و ضوابط تولید آن تدوین و اعلام شده است و بر اساس هماهنگی‌های صورت گرفته میان وزارتخانه‌های متولی، هم اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزهای مرتبط با استخراج ارزهای دیجیتال را صادر کرده است؛ اما این ارزهای تولید شده، تاکنون به هیچ عنوان اجازه معامله نداشته‌اند.

به همین دلیل بانک مرکزی ظرف ماه‌های گذشته تمامی درگاه‌های پرداخت که عملیات مرتبط با معاملات رمزارز انجام می‌دادند را مسدود و با صرافی‌هایی که این عملیات را انجام می‌دادند برخورد کرده است؛ اما اکنون آنگونه که گزارش شده است، بانک مرکزی بزودی مجوز استفاده از رمزارزهای تولید داخل، برای واردات کالا را به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز آنها صادر خواهد کرد.

واردات کالا رمزارز گمرک ایران

یک رویکرد دوگانه!

یک مقام مسئول در نظام بانکی امروز اعلام نموده که «اگرچه بانک مرکزی به هیچ عنوان معاملات فعلی رمزارزها در داخل کشور را تائید نمی‌کند اما با ضوابط خاصی که تدوین می‌شود، مخالفتی با معاملات آن ندارد؛ چراکه بانک مرکزی معتقد است آینده‌ی اقتصاد دنیا با رمزارزها گره خورده و باید ایران هم به این خیل بپیوندد؛ اما ضوابط و شرایط آن باید دقیق مشخص گردد و این اطمینان حاصل شود که مخاطرات جدی برای اقتصاد نخواهد داشت.

وی در ادامه افزوده است:

در همین راستا، برای استخراج رمزارز در داخل کشور آئین نامه‌ای تصویب و تولید رمزارزها قانونی شد؛ اکنون بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال پیگیری تصویب آئین نامه‌ای برای مبادله رمزارزهایی هستند که در داخل کشور تولید می‌شود؛ قرار است این آئین نامه در شورای عالی مبارزه با پولشویی(وزارت اقتصاد) به تصویب برسد؛ بر اساس این آئین‌نامه، به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز اجازه واردات کالا از محل ارز دیجیتال تولید شده ارائه خواهد شد. یک مسئول بانکی کشور

به گفته این مقام مسئول، شورای عالی مبارزه با پولشویی تا آخر فروردین ماه آئین‌نامه را به تصویب خواهد رساند.

همچنین براساس اطلاعات کسب شده، رمزارزی بانکی ایران نیز مراحل انتهایی خود را سپری می‌کند؛ پشتوانه آن طلا و ارز خواهد بود و بانک‌ها می‌توانند در قبال ریال یا سایر دارایی‌هایی که به بانک مرکزی ارائه می‌دهند، این رمزپول را برای مبادلات خود استفاده کنند.

کارشناسان بر این باورند که این رمزپول باعث کاهش ضریب فزاینده نقدینگی هم خواهد شد.

نظر شما در رابطه با رویکرد مقامات بانکی ایران و امکان‌سنجی واردات کالا به واسطه‌ی دارایی‌های رمزارزی چیست؟ آیا ماینرهای ایرانی رمزارزها بدست آمده را به این کار تخصیص خواهند داد؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا