اخبار بلاکچین و دنیای کریپتواخبار و مقالات

حق ثبت اختراع توکنیزه شده، محصول جدید شرکت آی.بی.ام

غول صنعت علوم رایانه‌ای آی.بی.ام(IBM) قصد دارد با کمک یک شرکت فعال در اکوسیستم حق ثبت اختراع به واسطه‌ی فناوری بلاک‌چین اولین توکن‌های منحصر به فرد(NFT) مربوط به حق مالکیت آثار و دارایی‌های مختلف را عرضه کنند

نکات برگزیده مطلب
  • شرکت بزرگ و شناخته شده‌ی آی.بی.ام(IBM) از مدت‌ها قبل به فناوری بلاک‌چین و مزایای بی‌شمار آن علاقه نشان داده و همواره به دنبال بهره‌گیری از آن بوده است. حال در تازه‌ترین مورد، این غول علوم رایانه‌ای قرار است در یک همکاری بلند مدت با شرکت آی.پی‌وی(IPwe)، حق مالکیت و حقوق ثبت اختراع را به توکن‌های منحصر به فرد(NFT) تبدیل کند. توکنیزه‌سازی حق مالکیت و ثبت اختراع به مالک آن اجازه می‌دهد تا به راحتی ایده‌ی خود را معامله و یا در صورت تمایل تجاری‌سازی کرده و در نهایت به درآمد و سودآوری برسد.

همه‌گیر توکنیزه می‌شود

شرکت آی.پی‌وی(IPwe) که در اکوسیستم حق ثبت اختراع فعالیت مستمر دارد، امروز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد فرآیند حق ثبت اختراع به شکل توکن‌های منحصر به فرد(NFT) را با کمک غول صنعت علوم رایانه‌ای آی.بی.ام(IBM) آغاز کند.

طبق این بیانیه، توکنیزه‌سازی حق مالکیت و ثبت اختراع به مالک آن اجازه می‌دهد تا به راحتی ایده‌ی خود را معامله و یا در صورت تمایل تجاری‌سازی کرده و در نهایت به درآمد و سودآوری برسد. به عبارت دیگر، تبدیل امتیاز‌نامه‌ی ایده‌های مختلف به توکن‌های NFT باعث خواهد شد که این ایده‌ها سریع‌تر به بازار مصرف‌کننده رسیده و درآمدزایی به همراه آورند.

 اریک اسپنگبرگ(Erich Spangenberg) مدیرعامل شرکت آی.پی‌وی در رابطه با تبدیل امتیازنامه‌ به توکن‌های NFT اعلام نموده که «استفاده از فناوری توکن‌های منحصر به فرد جهت نشان دادن حق مالکیت یک اختراع منجر به ایجاد روش‌های کاملاً جدیدی برای تعامل با مالکیت معنوی آثار، کمک خواهد کرد».

توکن‌های منحصر به فرد و یا غیرقابل انتقال نوعی دارایی دیجیتال رمزگذاری شده‌ی تکرار نشدنی هستند که می‌توانند با محتوای دیجیتال مانند تصاویر، ویدئو‌ها و حتی آیتم‌های درون بازی‌های رایانه‌ای مرتبط شده و حق مالکیت آن را در اختیار یک فرد خاص قرار دهند. در این مورد قرار است حق ثبت اختراع آثار به توکن NFT تبدیل شوند.

رفع بزرگ‌ترین مشکلات

به شکل سنتی ارزش‌گذاری، معامله و مدیریت مالکیت معنوی آثار بسیار دشوار بوده و به نظر می‌رسد که با شکل‌گیری و ورود توکن‌های NFT به این عرصه، همه‌چیز در حال تغییر و بهتر شدن است. به گفته‌ی اسپنگبرگ معرفی توکن‌های NFT به این فضا «نه تنها به نفع بنگاه‌های اقتصادی بزرگ که تعداد قابل توجهی حق ثبت اختراع و اثر ثبت نشده در اختیار دارند، خواهد بود بلکه فرصت‌های جدید در برای شرکت‌های کوچک و متوسط و حتی مالک آثار فردی به ارمغان می‌آورد».

گزارشات منتشر شده نشان می‌دهد که این توکن‌های NFT قرار است بر روی پلت‌فرم  IPwe که توسط زیرساخت‌های آی.بی.ام کلاد(IBM Cloud بستر ابری شرکت آی‌بی‌ام و بخشی از اکوسیستم بلاک‌چینی این شرکت) میزبانی می‌شوند، ذخیره گردند.

همکاری آی.بی.ام و IPwe

این اولین بار نیست که دو شرکت آی.پی‌وی و آی‌بی‌ام با یکدیگر همکاری می‌کنند. متخصصان این دو شرکت طی سه سال گذشته در حال همکاری با یکدیگر بوده‌اند تا تجربه‌ی بهره‌برداری از بلاک‌چین آی.بی‌.ام را به پلت‌فرم IPwe انتقال دهند.

IBM آی.بی.ام آی‌بی‌ام توکن‌های NFT

جیسون کلی(Jason Kelley) مدیرکل مشارکت‌های استراتژی جهان در خدمات آی.بی.ام نسبت به همکاری‌های پیشین این دو شرکت اظهار نموده که «شرکت آی.بی.ام دارای سابقه‌ی طولانی در زمینه‌ی مالکیت معنوی آثار و همچنین هوش مصنوعی و استفاده از فناوری بلاک‌چین در زمینه‌ی تجارت است».

کلی همچنین افزود که همکاری این شرکت شناخته شده‌ی حوزه‌ی علوم رایانه‌ای با پلت‌فرم آی.پی‌وی «نمونه‌ی دیگری از همکاری‌های ما با نوآوران و مبتکران برجسته دنیای تکنولوژی برای هدایت نتایج حاصل از بهره‌برداری از قابلیت‌های بلاک‌چین و دارایی‌های دیجیتال است، مواردی که پتانسیل دگرگون‌سازی تمام صنعت را دارند».

تجاری‌سازی هرچه سریع‌تر

شرکت آی.پی‌وی انتظار دارد که مالکیت معنوی توکنیزه شده در این پلت‌فرم حداکثر تا سه‌ماهه‌ی پایانی سال جاری به مرحله‌ی «دسترسی تجاری» برسد.

اریک اسپنگبرگ که خودش را «غول صنعت ثبت اختراع» توصیف می‌کند، تا به امروز از طریق گردآوری و پیگیری قانونی حق ثبت اختراعات مربوط به حوزه‌ی فناوری در شرکت قبلی خود یعنی آی.پی‌نو(IPNav)، توانسته درآمدی بالغ بر ۱۵۰ میلیون دلار کسب کند. وی در یک دوره‌ی کاری پنج ساله توانسته از بیش از ۱۵۰۰ شرکت به دلیل نقض حق ثبت اختراع شکایت کرده و جریمه‌ی نقدی دریافت کند.

وی پس از کشف فناوری بلاک‌چین از طریق بیت کوین، شرکت جدید آی.پی‌وی را تاسیس کرد تا در زمینه‌ی ثبت حق مالکیت معنوی آثار در شبکه‌ی بلاک‌چینی ورود کرده و از فناوری یادگیری ماشینی برای ارزش‌گذاری حق ثبت اختراعات استفاده کند.

نظر شما در رابطه با ایده‌ی توکنیزه‌سازی حق ثبت اختراع آثار چیست؟ آیا این طرح می‌تواند مشکلات مربوط به حق ثبت اختراع سنتی را رفع کرده و در نهایت به مالک آثار کمک کند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا