
- دولت کرهی جنوبی از یک ماه قبل رویکرد ضد صنعت رمزارز را برگزیده و در این راستا دستورالعملهای بسیار سختگیرانهای را منتشر کرده است. در تازهترین مورد، آژانس پلیس ملی کره(KNPA) اعلام نموده که تمام افسران پلیس کره از جمله افسران دارای مسئولیتهای تحقیق و بازرسی خاص، از این پس حق خرید داراییهای رمزارز و فعالیت در این فضا را ندارند. به گفتهی مقامات دولتی کره، افزایش قیمت داراییهای رمزارزی باعث شده مخاطرات مربوط به فعالیتهای غیرقانونی به ویژه پولشویی و کلاهبرداری افزایش چشمگیر یابد.
رمزارز نه!
گزارشات منتشر شده توسط رسانههای داخلی کرهی جنوبی حاکی از آن است که افسران پلیس با مسئولیتهای تحقیق و بازرسی خاص، از هرگونه فعالیت در صنعت رمزارزها به ویژه خرید داراییهای رمزارزی منبع شدهاند. در این گزارشات همچنین آمده است که افسران آژانس پلیس ملی کره(KNPA)، از این پس موظف به افشای اطلاعات بیشتر در مورد داراییهای دیجیتال تحت مالکیت خود هستند.
آژانس اجرای قانون کشور کرهی جنوبی نیز در تایید این دستورالعملهای جدید اعلام نموده که در صورت عدم رعایت موارد فوقالذکر، به شدت با افسر خاطی برخورد خواهد شد. منابع داخلی اعلام کردهاند که این اقدام پس از اعلامیهی ماه گذشته دولت کرهی جنوبی مبنی بر سرکوب تراکنشهای رمزارزی غیرقانونی صورت گرفته و هدف آن افزایش سطح شفافیت به ویژه در بخشهای حساس KNPA میباشد.
دولت کرهی جنوبی ادعا میکند که افزایش قیمت داراییهای رمزارزی در بازار منجر به افزایش مخاطرات مربوط به فعالیتهای غیرقانونی به ویژه پولشویی و کلاهبداری شده است. این درحالیست که دولت قصد دارد بین ماههای آوریل تا ژوئن، تلاش برای جلوگیری از هرگونه فعالیت غیرقانونی مرتبط با صنعت رمزارزها را به حداکثر برساند.
نهادهای اجرای قانون و نظارت بر حوزهی مالی اخیراً در جلسهای که بین وزارتخانههای مختلف برگزار شده است، این مسئله را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند. در رابطه با تداوم این سیاستها در تابستان نیز هم چنان توضیحی ارائه نشده است.
دسترسی شهروندان کره به داراییهای رمزارزی بیشتر از مردم آمریکاست
درحالیکه آژانس پلیس ملی کره علیه افسران خود که دارایی دیجیتال در اختیار دارند یک موضع بسیار سختگیرانه اتخاذ نموده است؛ گزارشات دیگری منتشر شده که نشان میدهد سطح دسترسی به داراییهای دیجیتال در میان مردم کشور کره تا چه حد بالاست.
طبق گزارشات منتشر شده توسط پلتفرم چوسان(Chosun Ilbo daily)، تعداد صرافیهای مبادلهی رمزارز در کشور کرهی جنوبی بسیار بیشتر از دو کشور ژاپن و ایالات متحده میباشد.
کمیسیون خدمات مالی کره اخیراً نیز هشدار داده است تمام پلتفرمهای مبادلهی رمزارز کشور(که بالغ بر ۲۰۰ صرافی فعال هستند)، در صورت عدم ثبت نام و پذیرش دستورالعملهای موجود باید فعالیتهای خود را متوقف کنند. در میان این پلتفرمها، صرافیهای کوچکتر نیز به چشم میخورند که غالباً فعالیتهای بحث برانگیزی داشته و انواع رمزارزهای بیثبات را مبادله میکنند.
تمام صرافیهای کره اینگونهاند
البته این سطح از تنوع رمزارز و خدمات مبادلاتی مربوط به آنها تنها مختص به صرافیهای کوچکتر نیست. به عنوان مثال میتوان به صرافی آپبیت(Upbit بزرگترین صرافی فعال در کشور کرهی جنوبی) اشاره کرد که بالغ بر ۱۷۸ نوع رمزارز مختلف را در لیست مبادلاتی خود جای داده است. در جایگاه بعدی صرافی مبادلهی رمزارزی بیتهامب(Bithumb) قرار میگیرد که خدمات مربوط به مبادلهی ۱۷۰ نوع رمزارز مختلف را به کاربران خود ارائه میکند. این درحالیست که صرافی مبادلهی رمزارز کوینبیس(CoinBase) که بزرگترین پلتفرم مبادلهی رمزارز در ایالات متحده به شمار میآید، تنها خدمات مبادلاتی ۵۸ رمزارز را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد.
به گفتهی چو گونگپیل(Choi Gong-pil) عضوء ارشد موسسهی داراییهای کره(KIF) اغلب تراکنشهای مربوط به داراییهای رمزارزی در این کشور «صرفاً براساس توافقنامهی بین صادر کننده و صرافی صورت میگیرند». به گفتهی وی فقدان استانداردهای شفاف و قوانین فعلی در کره که باعث ایجاد شبهاتی در این زمینه شده است، اکنون شاهد ایجاد یک محیط پرخطر برای سرمایهگذاران هستیم.
نظر شما در رابطه با رویکرد ضد رمزارز دولت کرهی جنوبی چیست؟ آیا این دولت میتواند فعالیت صنعت رمزارزها در کشور را به حداقل رسانده و از آن جلوگیری کند؟ نظرات خود را با تیم کوینیت به اشتراک بگذارید.