- روز گذشته، 22 کشور اروپایی تفاهم نامهای برای ایجاد یک همکاری مشترک در زمینهی بلاکچین امضا کردند. این همکاری مشترک میتواند راهی برای استفاده از تواناییهای تمامی کشورهای عضو تفاهم نامه و فرصتی برای ایجاد یک چهارچوپ قانونی بینالمللی در زمینهی تکنولوژی بلاکچین باشد.
در حالی که بسیاری از بازیگران دنیای اقتصاد سرگرم مبحث قانونگذاری هستند، اتحادیهی اروپا با راهاندازی یک مشارکت بینالمللی در حال برداشتن گامی بزرگ است. علاوه بر این همکاری مشترک، اتحادیهی اروپا 2 ماه پیش رصدخانه و انجمن بلاکچین را با سرمایهگذاری 80 میلیون یورویی نیز راهاندازی کرد تا تحقیقات در این زمینه را سرعت ببخشد. در اطلاعیهی این همکاری مشترک اعلام شده است که تا سال 2020 حدود 300 میلیون یورو در پروژههای مختلف بلاکچینی سرمایهگذاری خواهد شد.
این تلاش مشترک میتواند بسیار سودمند باشد. در حقیق طبیعیت غیرمتمرکز بلاکچین اغلب تلاشهای مرتبط با قانونگذاری را سخت و پیچیده میکند. بنابراین یک همکاری مشترک با حضور حداکثر تعداد کشورهایی که امکانپذیر است، میتواند در زمینهی وضع قوانینی یکپارچه و سازگار نیز بسیار مفید باشد.
در بخشی از این اطلاعیهی رسمی آمده است: “همکاری نزدیک بین کشورهای عضو میتواند از رویکردهای متفاوت جلوگیری کند و تضمینی برای همکاری پایاپای و گسترش سرویسهای بلاکچینی باشد. این همکاری باعث ایجاد یک فضای مطلوب و منطبق بر قوانین اتحادیهی اروپا با مدلهای حکومتی شفاف میشود، که به شکوفایی خدمات بلاکچین در سراسر اروپا کمک میکند. “
گفتههای ماریا گابریل، مامور ارشد امور اقتصاد و جامعهی دیجیتال اتحادیهی اروپا در اطلاعیهی رسمی نقل قول شده است که حاوی لحنی بسیار مشتاق در مورد این همکاری و حتی فراتر از آن، آیندهی تکنولوژی بلاکچین است.
در آینده، تمامی سرویسها از تکنولوژی بلاکچین استفاده خواهند کرد. بلاکچین فرصت بسیار خوبی برای اروپا و کشورهای عضو است تا سیستمهای اطلاعاتی خود را بازسازی کرده، تا اطمینان کاربران و حفظ حریم خصوصی را برای کمک به ایجاد فرصتهای کسب و کار جدید و فراهم ساختن زمینههای جدید در جهت منافع شهروندان، خدمات عمومی و کسب و کارها، پرورش دهند. همکاری مشترکی که امروز شروع شد، به کشورهای عضو اجازه میدهد تا با اتحادیهی اروپا کار کنند و توان بالقوهی تکنولوژی بلاکچین را به خدماتی بهتر برای شهروندان تبدیل کنند.
کشورهای عضو این تفاهم نامهی مشترک عبارتند از:
- آلمان
- اتریش
- بلژیک
- بلغارستان
- اسپانیا
- استونی
- فنلاند
- فرانسه
- ایرلند
- لتونی
- لیتوانی
- لوکزامبورگ
- مالت
- نروژ
- هلند
- لهستان
- کشور پرتغال
- جمهوری چک
- انگلستان
- اسلواکی
- اسلوونی
- سوئد
نظر شما در خصوص این تفاهمنامه چیست؟ آیا سرانجام شاهد بوجود آمدن مرجعی مناسب برای قانونگذاری دنیای کریپتو خواهیم بود؟