- اکثر تراکنشهای بیتکوین چیز قابل توجهی ندارند و روزانه هزاران بار رخ میدهند اما کیفپولی که تمام صنعت رمزنگاری شبانهروز به آن چشم دوخته است متعلق به ساتوشی سازندهی بیتکوین است. در این کیف پول جمعا یک میلیون بیتکوین وجود دارد که هرگونه تغییر و عرضهی آنها باعث تغییرات چشمگیری در بازار رمزارزها خواهد شد. در این مقاله به بررسی بازگشت احتمالی ساتوشی و تغییرات پس از آن در بازار رمزارزها میپردازیم.
دولتها معمولا برای آماده شدن برای مقابله با خطرات پایان دنیا سناریوهای از پیش تعیین شدهای را تمرین میکنند. مثلا حملهی اتمی از سوی یک کشور سرکش، انفجار بمب توسط یک گروهک تروریستی و یا مقابله با حملات شیمیایی در خیابانهای شهرهای بزرگ؛ اینگونه سناریوها تا کنون هزاران مرتبه توسط افراد بالا ردهی ارتش هرکشوری تمرین و تکرار شدهاند. حال در نظر داشته باشید که چه اتفاقی رخ خواهد داد وقتی رمزارزها و کیفپولهای نسبت داده شده به ساتوشی ناکاموتو تراکنشی انجام دهند، قطعا تغییرات بزرگی در صنعت رمزارزها اتفاق خواهد افتاد.
این موضوع یک حدس و گمان و یا شوخی نیست؛ به عبارت دیگر، این موضوع نیز یکی از سناریوهای مهم جهان محسوب میشود که در صورت تحقق، قطعا پیامدهایی جدی در پی خواهد داشت. فرض کنید که فردا صبح وقتی از خواب بیدار شدید از طریق خبرگزاریها متوجه شویم که یک میلیون بیتکوین متعلق به ساتوشی به یک کیفپول بیتفینکس منتقل شده است.
حرکت بعدی شما چه خواهد بود؟ آیا همهی رمزارزهای خودتان را از روی ترس خواهید فروخت و پولهای حاصل را با تتر مبادله میکنید؟ آیا به خرید بیتکوین بیشتر ترغیب میشوید؟ یا فقط منتظر مانده و نظارهگر حرکت بعدی ساتوشی برای درک آیندهی بازار خواهید بود؟ شاید اینکه از حالا به فکر پاسخ این سوالات باشید ایدهی بسیار خوبی باشد، چونکه وقتی رمزارزهای ساتوشو کوچکترین حرکتی انجام دهند تنها چند دقیقه برای حرکت و تصمیمگیری فرصت خواهید داشت، زیرا بازار در همین چند دقیقه برای تعیین سرنوشت خودش تصمیم خواهد گرفت.
برای درک بهتر این موضوع که پس از تغییر در داراییهای ساتوشی چه اتفاقی برای بازار رخ خواهد داد(اکثر کارشناسان بر این باورند که در آن زمان بازار نزولی خواهد بود) لازم است که بدانیم این سازندهی مرموز بیتکوین واقعا چه کسی میتواند باشد؟ برای این سوال سه جواب احتمالی وجود دارد:
- ساتوشی تنها یک نفر(زن یا مرد) است که برای راحتی او را ساتوشی ناکاموتو مینامیم.
- ساتوشی یک گروه از افرادی است که راحت شدن بحث آنها را با اسامی هال فینی(Hal Finney)، نیک زابو(Nick Szabo) و گوین آندرسن(Gavin Andresen) مینامیم.
- ساتوشی یک سازمان دولتی است که با نام NSA(سازمان امنیت ملی آمریکا) آن را خطاب میکنیم.
از این سه سناریوی ارائه شده میتوان گفت که سناریوی شمارهی ۱ ناشناختهترین و عجیبترین آنهاست. از یک سو هرگونه تغییر انجام شده بر روی کیفپولهای ذکر شده میتواند باعث ایجاد ترس در بازار به دلیل وارد شدن و فروش ۱ میلیون بیتکوین نهفته باشد. از سوی دیگر شاید ساتوشی از عمق تاریک دنیای دیجیتال با داشتن تصمیمات تازهای برای ادامهی توسعهی بیتکوین یا ارائهی و اشتراکگذاری ایدهای که هشت سال بر روی آن کار کرده است، دوباره بازگشته و این مورد میتواند باعث ایجاد یک سیر صعودی برای قیمت بیتکوین و دیگر رمزارزها باشد. این مورد با در نظر گرفتن اینکه شاید ساتوشی پس از بازگشت برای نشان دادن عزم خودش در جهت توسعه و ادامهی راهش، تمامی ثروت خود را در جاهای مختلف بلوکه کند و نشان دهد که قصد فروش آنها را ندارد، میتواند سیر افزایش قیمت در بازار رمزارزها را به اوج خود برساند.
به آن دسته از افرادی که فکر میکنند میتوانند به قول ساتوشی مبنی بر عدم غرق کردن بازار در بیتکوین اعتماد کنند باید گفت هیچ تضمینی برای عدم انجام این کار توسط ساتوشی وجود ندارد؛ پس بیش از حد خوشبین نباشید!
البته همانطور که از ابتدا عدم حضور ساتوشی به رسمیت شناخته میشد، بیتکوین میتواند بدون داشتن یک مدیر قوی بهتر عمل کند. اما اگر روزی ساتوشی مجبور شود که به صحنه بازگردد، بازار رمزارزها همانند طوفانی در دریا به تلاطم و نوسان خواهد افتاد، و ممکن است زمانی که ما درگیر اینگونه مشکلات و بازیها هستیم، ساتوشی پس از بازگشت اعلام کند که بیتکوین کش(BCH) از این پس رمزارز مورد نظر اوست، واقعهی Flippening(جایگزین شدن یکی از رمزارزهای ثانویه به جای بیتکوین) زودتر از چیزی که فکرش را میکردید رخ خواهد داد.
اگر ساتوشی چند نفر باشد هرچیزی امکان پذیر خواهد بود
اگر ساتوشی حاصل دسترنج چند نفر باشد، هر تغییری در کیفپولهای یاد شده میتواند نشان از ایجاد نفاق میان این تیم باشد. این موضوع نیز میتواند باعث یک افت چشمگیر در دنیای رمزارزها شود، چونکه این موضوع نشان دهندهی این است که تیم سازنده و به عبارتی خانوادهی پشت پردهی بیتکوین از یکدیگر جدا شدهاند و حال تصمیم به فروش و یا گرفتن سهم خود دارند. اگر این چنین اتفاقی رخ دهد قاعدتا باید انتظار نوسانات بسیار شدید، ایجاد چندین فورک از بیتکوین و یا حتی دعوا بر سر اینکه چه کسی واقعا ساتوشی است، را داشته باشیم. تنها روزنهی امید این سناریو این است که شاید تنها یکی از این سه نفر ساتوشی واقعی باشد، در نتیجه تنها یکسوم از تمامی آن یک میلیون بیتکوین وارد بازار خواهد شد. البته همین ۳۳۰ هزار بیتکوین که به ناگهان وارد بازار شده است نیز موجب یک سیل عظیمی از نوسانات خواهد شد اما قطعا در مقایسه با ۱ میلیون بیتکوین بسیار کم خطرتر و قابل تحمل است.
اگر تمامی اینها یک فریب باشد، هیچکس در امان نخواهد بود
سومین احتمال یعنی اینکه بیتکوین توسط یک سازمان دولتی همانند NSA ساخته شده باشد، شاید جالبترین مورد باشد. بیتکوین از الگوریتم SHA256 که نوعی تابع هش است که تا حدی توسط NSA توسعه یافته است و به همین دلیل تعجب آور نخواهد بود که تعدادی کثیری از مردم به این موضوع معتقداند که صنعت رمزارزها ساختهی این سازمان باشد. اگر این موضوع صحت داشته باشد، دانستن این موضوع بیفایده و بسیار دیر خواهد بود؛ به یاد داشته باشید که بخشی پروژهی Tor(یک نرمافزار برای ناشناس ماندن در فضای مجازی و دسترسی به بخشهایی که برای عموم غیرفعال است) توسط DARPA(سازمان تحقیقات پروژههای دفاعی آمریکا) صورت گرفته است، اما این نکته باعث نشد که افراد مختلفی همچون خبرنگاران، مخالفان دولت و یا حتی هکرها به آن اعتماد نداشته باشند و از آن استفاده نکنند. شاید این زیبایی نرمافزارها و کدهای منبع باز(Open Source) باشد. هیچ Backdoor و یا به عبارتی روش دسترسی مخفیانه در بیتکوین وجود ندارد زیرا در صورت ایجاد اینگونه حفرهای، هرکسی میتواند همانند توسعه دهندگان به کدهای اصلی دسترسی پیدا کرده و تغییراتی در آنها ایجاد کند.
با این حال، اگر مشخص شود که این آژانس پشت توسعهی بیتکوین قرار دارد، در اختیار داشتن این ۵ درصد از کل بازار به عنوان یک سلاح نه چندان محرمانه در اختیار آنها خواهد بود. وقتی شما یک میلیون بیتکوین در اختیار داشته باشید دیگر نیازی به Backdoor و کدهایی اصلی نخواهید داشت؛ تنها باید صبر کنید تا سیستم مالی جهان توسط این صنعت تهدید شود، سپس رمزارزهای خود را از کیفپول ساتوشی جابجا کنید تا باعث ایجاد دلهره و ترس گستردهای شوید. تنها با یک حرکت شما بیتکوین سقوط خواهد کرد و به جز افرادی که در اوایل شروع فعالیت رمزارزها اقدام به خرید کرده بودند، تمام کسانی که در این صنعت فعالیت میکنند به نابودی کشیده خواهند شد و اعتماد نسبت رمزارزها غیرمتمرکز برای همیشه از بین خواهد رفت. اگر سازمانهایی همچون CIA و یا NSA اقدام به ساخت بیتکوین کرده باشند، دستکاری و یا هرگونه تحرکی در کیفپولهای ساتوشی باعث خواهد شد که به دست خودشان به سمت نابودی سوق داده شوند.
لپ کلام
صرف نظر از اینکه کدام یک از سناریوهای یاد شده به واقعیت خواهد پیوست، برای کسانی که بیتکوین دارند خبرهایی خوبی در راه است. در کوتاه مدت تا میان مدت، هرگونه تحرکی در داراییهای ساتوشی(حتی در صورت فروش در صرافیهای بزرگ) نتیجهی خوبی برای قیمت بیتکوین نخواهد داشت در نتیجه این بیتکوینها فعلا به بازار رمزارزها وارد نخواهند شد. اما از لحاظ بلند مدت اثرات اینگونه تحرکات و مانور محدود خواهد بود. مسلما این تغییرات باعث کاهش قیمتها خواهد شد اما این روند باعث از بین رفتن پیشرفتهایی که بیتکوین به ارمغان آورده است، نخواهد شد، مواردی همچون معرفی ارزهای غیرمتمرکز P2P که غیرقابل سانسور و غیرقابل کنترل هستند. اگر ساتوشی بازگردد، صرف نظر از اینکه یک شخص باشد یا چیز دیگری، شاید بتواند بیتکوین را سرکوب کند اما توانایی توقف کامل آن را نخواهد داشت. برای انجام چنین کاری بسیار دیر شده است و صنعت رمزارزها در سراسر جهان گسترش یافتهاند. هیچ راه برگشتی از این نقطه وجود نخواهد داشت.
نظر شما در رابطه با این فرضیات چیست؟ آیا ساتوشی باز خواهد گشت و آیا احتمال عرضهی ۱ میلیون بیتکوین موجود در کیفپولهای او به بازار وجود دارد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.