بمب سختی شبکه(Difficulty bomb) چیست؟
آشنایی با مفهوم بمب سختی
افزایش شدید پیچیدگی در سطح معمای طرح شده در الگوریتم ماینینگ اتریوم، بمب سختی(Difficulty Bomb) خوانده میشود. در حقیقت بمب سختی در جهت حذف انگیزهی ادامهی فعالیت ماینرها در زمان تغییر الگوریتم اتریوم ایجاد شده است. همانطور که میدانیم در الگوریتم استخراج اثبات کار(POW) معمایی در میان ماینرها مطرح میشود و آنها تلاش میکنند پاسخ معما را بیابند. زمانی که پیچیدگی معمای مطرح شده افزایش یابد، با فرض ثابت ماندن توان پردازش، ماینرها به زمان بیشتری برای حل معما نیاز خواهند داشت. بنابراین ایجاد هر بلاک در بلاکچین با تاخیر مواجه خواهد شد و ادامهی فعالیت ماینینگ جذابیت کمتری برای ماینرها به همراه خواهد داشت.
آغاز این سناریو در اکوسیستم اتریوم به عنوان «عصر یخبندان اتریوم» شناخته میشود. در طی این مدت الگوریتم اتریوم از اثبات کار(PoW) که در آن ماینرها برای بهدست آوردن پاداش از طریق حل معما با یکدیگر رقابت میکنند، به اثبات سهام(PoS) که در آن پاداش بر اساس دریافت سهام و یا مالکیت رمزارزها توزیع میشود، تغییر میکند. بمب سختی با افزایش شدید سختی شبکه و در نتیجه کاهش انگیزهی ماینرها برای فعالیت در الگوریتم پیشین به عنوان مانعی برای فورک اتریوم در طی این مدت زمان عمل میکند.
جلوگیری از ایجاد فورک
بمب سختی اتریوم یک عامل بازدارنده برای ماینرهایی محسوب میگردد که ممکن است پس از تغییر الگوریتم اتریوم به اثبات سهام به ادامهی فعالیت بر الگوریتم پیشین ادامه دهند. چراکه با تغییر الگوریتم قدرت از دستان ماینرها خارج شده و به سهامداران(Stakers) و تاییدکنندهها(Validators) سپرده خواهد شد. درصورتی که تمامی ماینرها تغییر الگوریتم را نپذیرند، در این صورت خطر فورک در بلاکچین اتریوم وجود خواهد داشت. شرایط مشابهی در سال ۲۰۱۷ در بیت کوین مشاهده گردید، در این زمان تعدادی از ماینرها با فعالیت بر روی زنجیرهی جدید فورک بیت کوین کش را رقم زدند و تعدادی همچنان بر روی زنجیرهی پیشین به فعالیت خود ادامه دادند. بنیانگذاران اتریوم این سناریو را پیشبینی کردند و بلاکچین آن را طوری برنامهریزی کردند تا از وقوع این سناریو پیشگیری کنند.
برگشت به صفحهی اصلی کریپتوپدیا