
- متی گریناسپن به عنوان تحلیلگر ارشد در eToro در جدیدترین مصاحبهی خود اعلام کرده است که حجم زیاد ICOها دلیل اصلی ریزش اخیر در بازار نیستند، بلکه اقدامات مرتبط با تقویت دلار آمریکا باعث ایجاد این چرخش در بازار رمزارزی شده است.
درحالی که اغلب بازارهای رمزارزی و سرمایهگذاران دخیل در آن به دنبال دلایل سقوط و رکود بازاری هستند که طی چند روز گذشته یک بهبود نسبتا کوچک داشته، یکی از تحلیلگران نظر جالبی در رابطه با این سقوط ارزش بیتکوین و دیگر رمزارزها ارائه کرده است: تقویت دلار ایالات متحده.
از ابتدای ماه آگوست، بازار رمزارزی از لحاظ میزان نوسانات به یک ترن هوایی شبیه شده و تغییرات بزرگی در آن به وجود آمده است. این درحالی است که در پایان ماه جولای شاهد یک بهبود ظاهری در بازار و احتمالا مقدار کمی بازده برای سرمایهگذاران بودهایم و حالا پس از آن نیز بازار باز هم ظاهر جدیدی به خود گرفته است. به دنبال باور عموم مبنی بر اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده(SEC) صندوق سرمایهگذاری قابل مبادلهی بیتکوین(ETF بیتکوین) را تصویب خواهد کرد، بازار یک بهبود نسبی به همراه داشت و بیتکوین توانست علاوه بر عبور از قیمت ۸ هزار دلاری، جایگاه خود را حفظ کند. با این حال یک سری از اتفاقات منجر به اعتماد به نفس سرمایهگذاران شد، که اولین آنها انحلال و رد شدن ETF پیشنهادی از سوی برادران وینکلوس توسط SEC بود.
کمپانی VanEck که مقر آن در نیویورک واقع شده، کاندید پیشرو برای تایید ایجاد اولین ETFبیتکوین جهان بوده است اما از همان ابتدای ماه آگوست تا پایان ماه سپتامبر به دلیل به تاخیر انداختن تصمیمگیری در رابطه با ETFبیتکوین از سمت SEC، با موانع متعددی روبرو بوده است. به دنبال اخبار مربوط به این تاخیرات و همچنین پتانسیل رد شدن یک ETF قانونگذاری شده، قیمت رمزارز بیتکوین باز هم به کمتر از ۶ هزار دلار رسید و رمزارزهای ثانویه نیز با کاهش ارزشی دو رقمی روبرو شدند. پس رشد چشمگیر قیمتها در ماه ژانویه، بازار رمزارزی نزولی بوده و در این لحظه در بازار رمزارزهای ثانویه میتوان حتی تا میزان کاهش ارزش ۹۵ درصدی نسبت به تاریخ ذکر شده را نیز شاهد بود؛ این امر باعث شده که بازار رمزارزها از ابتدای سال ۲۰۱۸ روند کاهشی و رکود خود را حفظ کرده و احتمالا به همین شکل ادامه دهد.
علاوه بر کاهش اعتماد به نفس سرمایهگذاران به دلیل تاخیر در تصمیمگیری SEC در رابطه با ETFبیتکوین، تحلیلگران همچنین حدس میزند که توزیع حجم بالایی از ICO نیز به بازار رمزارزها آسیب رسانده است. به عنوان مثال رمزارز اتریوم طی هفتههای جاری به پایینترین قیمت ممکن رسید، تاجایی که در مقایسه با سال گذشته کمترین سطح قیمت را تجربه کرده است. احتمال میرود که ساخته شدن تقریبا تمامی ICOها بر روی پلتفرم ERC-20 مرتبط با رمزارز اتریوم و خروج سرمایهی عظیم کاربران به دلیل ترس از ریزش بازار از آن، دلیل اصلی این امر بوده باشد. آرتور هایس(Arthur Hayes) مدیر اجرایی و بنیانگذار BitMEX ادعا کرد که سرمایهگذاران ICO همچنان به فروش داراییهای خود ادامه خواهند داد، در نتیجه قیمت اتریوم به کمتر از ۱۰۰ دلار نیز خواهد رسید. با این حال، متی گریناسپن(Mati Greenspan) تحلیلگر ارشد بازار در eToro با این موضوع مخالفت کرده است. وی ادعا میکند که برخلاف گفتههای هایش در رابطه با فروش زیاد ICO و در نتیجه کاهش ارزش رمزارزهای ثانویه، تقویت دلار ایالات متحده دلیل اصلی این چرخش ناگهانی بازار بوده است.
وی در مصاحبهای با خبرگزاری CCN اظهار داشت:
همانطور که ایالات متحده سعی در منبسط سازی اقتصاد خود و همچنین جلوگیری از تورم دارد، آنها اقداماتی انجام میدهند که باعث تقویت ارزش دلار نیز میشود. از آنجایی که دلار آمریکا به عنوان ارز ذخیرهی جهانی مورد استفاده قرار میگیرد، بسیاری از اقتصادهای کوچک به شدت نسبت به تغییرات و نرخ پایدار این ارزش وابسته هستند. به همین دلیل در حال حاضر دلار به عنوان یک ذخیرهی پایدار ارزش و دارایی محسوب میشود، از سوی دیگر واقعا انگیزهی زیادی برای مردم وجود ندارد که داراییهای خود را به شکل دارایی دیجیتال ذخیره کنند.
Mati Greenspan
وی در ادامه توضیح داد:
در طول هفتهی جاری، به نظر میرسد که رمزارزها نسبت به افزایش ارزش دلار واکنش منفی نشان دادهاند. این مورد بدان معناست که رمزارزها همانند کالاهای سنتی رفتار میکنند.
Mati Greenspan
از آنجایی که برخی از فعالان صنعت رمزارزی ادعا میکنند که ارزهای دیجیتال در جنگی علیه ارزهای فیات قرار دارند، شاید دلار آمریکا واقعا دلیل اصلی این کاهش ارزش بازار محسوب شود. در حالی مقابله با کاهش ارزش دارایی یکی از اصلیترین دلیل وجود رمزارزها محسوب میشود، گریناسپن معتقد است که تقویت دلار آمریکا علاوه بر کاهش ترس در رابطه با این مورد، باعث تامین امنیت در برابر نوسان قیمت نیز میشود.
نظر شما در رابطه با گفتههای تحلیلگر متی گریناسپن چیست؟ چگونه تغییرات اعمالی بر روی یک ارز فیات میتواند در صنعت رمزارزی تاثیرگذار باشد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.