
- وزرای اقتصاد 28 کشور اروپایی 7 ستامبر در وین دیدار میکنند تا بر روی وضع قوانین جدید در بخش نو ظهور رمزارزها با یکدیگر مباحثه نمایند.
با توجه به پیشنویس متن این نشست غیر رسمی، بحث گستردهای پیرامون مسائل مربوط به سیاستگذاریهای کنونی در ارتباط با مسائل مالی و اقتصادی صورت خواهد پذیرفت.
بلومبرگ با ادعای آگاهی از متن این جلسه، گزارش میکند که وزرای اتحادیه اروپا، نگرانیهای خود را از «چالش» افزایش محبوبیت رمزارزهایی همانند بیتکوین اعلام کردند. آنها پتانسیل بهکارگیری رمزارزها در جرمهایی همانند قاچاق مواد مخدر، فرار مالیاتی، تامین مالی تروریست و پولشویی و نیز اصل پنهان بودن هویت در این حوزه را نیز به این نگرانیها اضافه کردند.
چه چیزی موجب قانونگذاری جدید رمزارزها در اروپا گردید؟
اضافه کردن اقدامات جدید به قوانین گذشته به این نکته دلالت دارد که قوانین قدیمی قادر به پوشش تغییرات تکنولوژیهای جدید نیستند. افرادی که از رمزارزها استفاده میکنند معمولا حق دارند در زمینهی قانونگذاری انتخاب کنند. درست همانند فردی که دارای پول نقد با منبع نامشخص است و میتواند تصمیم بگیرد میخواهد آن را در حیاط پشتی خانهاش نگهداری کند یا خیر. در این حالت هیچ بانک(جایی که باید منبع این پولها را در آنجا اثبات نماید) یا شخصی آن را ردگیری نمیکند. در زمینهی رمزارزها انتخاب عدم وضع قوانین به معنای انجام تراکنشها با استفاده از کیف پولهای شخصی خارج از صرافیهای تحت نظارت قانون و سرویسهای کیف پول است.
در این حالت تکنولوژی میتواند، انجام جرم را تسهیل نماید. به نظر میرسد این موضوع در گذشته وجود داشته است. گزارش یوروپل(Europol) که در ماه فوریه منتشر شد نشان میدهد که فعالیتهای تبهکاری در اروپا 5.5 میلیارد دلار پول با منبع نامشخص را از طریق رمزارزها پولشویی کرده است. راب وین رایت(Rob Wainwright) ادعا کرده است که 4 درصد از پولهای مربوط به فعالیتهای مجرمانه به بیتکوین و دیگر داراییهای دیجیتالی تبدیل شده است.
اتحادیه اروپا در پی وضع مقررات در بخش رمزارزها است
حمله 2015 در پاریس موجب شد تا اتحادیه اروپا در نظر بگیرد که رمزارزها میتوانند در تامین مالی فعالیتهای تروریستی نقش مهمی داشته باشند.
مقامات اروپایی در پیشنهاد اصلاح چهارمین دستور العمل ضد پولشویی نوشتند «هنوز شکاف نظارتی بر بسیاری از امکانات مالی که توسط تروریستها مورد استفاده قرار میگیرد از پول نقد و معاملهی کالا تا رمزارزها و کارتهای پیش پرداخت(pre-paid cards) ناشناس وجود دارد.» این دستور العمل اصلاح شده، هم اکنون پنجمین دستور العمل ضد پولشویی خوانده شده و صرافیهای رمزارزی و کیف پولها را نیز در برگرفته است. با این وجود سرویسهایی را که کلید خصوصی(private keys) کیف پول مشتریان را نگهداری نمیکنند از تنظیم مقررات معاف کرده است.
اتحادیه اروپا به طور کلی به تکنولوژی پایهی بیتکوین و بلاکچین دید خوش بینانهای داشته و به سختی تلاش میکند تا به عنوان پیشگام تکنولوژی دفتر کل غیر متمرکز(تکنولوژی استفاده شده در رمزارزهای غیر متمرکز همانند بیتکوین) شناخته شود. کشورهای شنگن بیش از 83 میلیون یورو در پروژههای بر پایهی بلاکچین و همچنین پرژههایی که در آنها از فنآوری بلاکچین استفاده شده است، سرمایه گذاری کردند. اتحادیه اروپا همچنین پروژهی #Blockchain4EU را به منظور کاربرد قدرتمند بلاکچین در صنعت و بخشهای غیر مالی آغاز کرده است.
آیا قوانین جدید میتواند تکنولوژی که اصول آن بر پایهی جلوگیری از دخالت دولتها است، کنترل نماید؟ برای پاسخ صحیح به این سوال باید منتظر تصمیم و اقدامات وزرای اتحادیه اروپا ماند.
به نظر شما عاملی که باعث شده قانونگذاری رمزارزها در اروپا تا این حد عقب بیافتد چیست؟ نظر خود را به صورت کامنت با ما در میان بگذارید.