اخبار و مقالاتمقاله

استفاده از بلاک‌چین در استارت‌آپ‌ها

بررسی مزایا و معایب استفاده از بلاک‌چین برای جمع‌آوری سرمایه در استارت‌آپ‌ها

نکات برگزیده مطلب
  • در این مقاله سعی شده تا معایب و مزایای استفاده از فناوری بلا‌ک‌چین در مرحله‌ی جمع‌آوری سرمایه‌ برای شروع فعالیت استارت‌آپ‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

اکثر استارت‌آپ‌های سرمایه‌گذاری در طی دو تا پنج سال اول راه‌اندازی خود همیشه با مشکل پذیرش از سمت مشتریان و درآمد کافی روبرو می‌شوند. چندین دلیل برای این امر وجود دارد. مثلا تعدادی زیادی از این استارت‌آپ‌های سرمایه‌گذاری، یک نسخه‌ی کپی‌برداری شده از کسب و کار‌های تجاری موفق هستند و هیچگونه نوآوری در خود ندارند.

از این رو، مشتریان ترجیه می‌دهد که در شرکت‌های تجاری و برند‌های مشهور و عالی رتبه سرمایه‌گذاری کنند. به همین رو دیگر شرکت‌های تازه‌کار معمولا نمی‌توانند برای ادامه‌ی فعالیت‌های خود پس از سال اول، درآمدی کسب کنند. حقوق و دستمز، صورت‌حساب‌های بلند مدت و سایر هزینه‌های جاری، ادامه‌ی فعالیت‌ این شرکت‌های جدید را تهدید می‌کند و غالبا شکست در آن‌ها به دلیل عدم سرمایه‌گذاری است.

برای چیره شدن بر این مشکلات، در حال حاضر چندین کارآفرین نظاره‌گر تکنولوژی بلاک‌چین هستند. برخی از استارت‌آپ‌ها سرمایه‌گذاری مبتنی بر بلاک‌چین راه‌اندازی کرده‌اند و در مقابل آن خدمات رمزارزی به صرافی‌ها و سرمایه‌گذاران ارائه می‌کنند.

برخی دیگر نیز محصولات و خدماتی در مقابل پرداخت سرمایه به مشتریان ارائه می‌کنند، مثلا به آن‌ها مقداری رمزارز بیت‌کوین می‌دهند. استفاده از بلاک‌چین به عنوان یک محل جمع‌آوری پول، سرمایه‌ اولیه و حفظ سود‌آوری کسب و کار می‌تواند مزایا و اشکالات خود را به همراه داشته باشد.

درک بهتر بلاک‌چین

قبل از بررسی مزایا و معایب استفاده از بلاک‌چین برای استارت‌آپ‌های تازه‌کار، ما باید ابتدا درک درستی از اصطلاح بلاک‌چین داشته باشیم. به عبارت ساده، بلاک‌چین یک فرایند مبتنی بر اینترنت است که عبور جریانی از اطلاعات و داده را ممکن می‌سازد. می‌توان گفت که بلاک‌چین نسبتا امن است زیرا از کپی شدن و دستکاری اطلاعات درون خود جلوگیری به عمل می‌آورد.

از بلاک‌چین برای انجام فرایند نگهداری حسابرسی‌های دفاترکل و جابجایی راحت بیت‌کوین و دیگر رمزارزهایی که در حال افزایش محبوبیت جهانی هستند، استفاده می‌شود. بلاک‌چین یک تکنولوژی در حال ظهور است، از این رو طرفداران و مخالفین زیادی دارد. با صرف نظر از این مورد، می‌توان گفت که بلاک‌چین برای استارت‌آپ‌هایی که به دنبال جذب سرمایه‌ و سودآوری هستند، می‌تواند مفید باشد.

مزایای استفاده از بلاک‌چین برای استارت‌آپ‌ها

از بلاک‌چین می‌توان برای مقاصد مختلفی در استارت‌آپ‌ها استفاده نمود. در ادامه‌ی مقاله به برخی ویژگی‌های بلاک‌چین نگاهی می‌اندازیم.

استارت‌آپ‌های مبتنی بر بلاک‌چین

از آنجایی که بلاک‌چین یک فناوری نسبتا جدید است، تعداد کمی استارت‌آپ وجود دارد که خدمات خود را به طور مستقیم با این فرایند الکترونیکی جریان اطلاعات و نگه‌داری حساب‌های دفاترکل برای تراکنش‌های رمزارزی، ارائه دهند.

به همین جهت،‌ استارت‌آپ‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند از طریق طرفداران صنعت رمزارزی مقداری سرمایه‌ جمع‌آوری کنند تا بتوانند خدمات مختلفی در ارتباط با فناوری بلاک‌چین به کاربران ارائه دهند. منحصرا می‌تواند گفت که رمزارزها یکی از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری برای برای بازپرداخت و سود بالا می‌باشد.

از این رو، استارت‌آپ‌ها بیشتر افرادی با بودجه‌ی متوسط را به سمت خود جذب می‌کند، زیرا آن‌ها سعی می‌کنند که با استفاده از بیت‌کوین و دیگر رمزارزها، سریعا به مقداری پول و سود خالص برسند. این مورد به خوبی برای استارت‌آپ‌های بلاک‌چینی مناسب است زیرا آن‌ها می‌توانند با وعده‌ی محصولات و سرویس‌های مختلف باعث افزایش تعداد سرمایه‌گذاران صنعت رمزارزی شوند.

جذب منابع مالی

استارت‌آپ‌ها برای شروع به کار کسب و کار خود خود به پول نیاز دارند. جمع‌آوری این سرمایه می‌تواند کار دشواری باشد، چراکه صندوق‌های سرمایه‌گذاری(VCs) معمولا زمانی که حرف از سرمایه‌گذاری یک کسب و کار جدید باشد، واقعا ضعیف عمل می‌کنند. جمع‌آوری سرمایه‌ از طریق پروژه‌های سرمایه‌گذاری یا crowdfunding

می‌تواند بسیار سخت باشد، مگر اینکه آن استارت‌آپ بتواند بازده و محصولات عالی به سرمایه‌گذاران ارائه دهد. استفاده از بلاک‌چین می‌تواند به غلبه بر این مشکلات کمک شایانی کند. بسیاری از صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اعضای عموم آن، بیت‌کوین و دیگر رمزارزها نگهداری می‌کنند.

استارت‌آپ‌ها به جای اینکه در ارزها رایج به دنبال جمع‌آوری سرمایه‌ی مورد نیاز خود باشند، می‌توانند بیت‌کوین و دیگر رمزارزها را به عنوان پول قبول کنند. پرداخت سرمایه اولیه‌ی یک استارت‌آپ به وسیله‌ی بیت‌کوین و دیگر رمزارزها به صندوق‌های سرمایه‌گذاری و دیگر موسسات مالی اجازه می‌دهد که به حساب‌های بانکی خود کاری نداشته باشند و تغییری در آن‌ها ایجاد نکنند؛ در عوض، آن‌ها می‌توانند از رمزارزها استفاده کنند و درآمد بالایی از سرمایه‌گذاری خود بدست آورند.

جمع‌آوری سرمایه از سراسر جهان

بلاک‌چین یک تکنولوژی جهانی که توسط یک شخص، یک سازمان، کنگره یا دولت، قانون‌گذاری نشده است. از اینرو، این تکنولوژی توسط هرکسی از هرجای جهان که به اینترنت متصل باشد، قابل دسترسی است.

این ویژگی بلاک‌چین مزایای زیادی را برای استارت‌آپ‌های جدید به ارمغان می‌آورد. استارت‌آپ‌ها می‌توانند با استفاده از این ویژگی، از سراسر جهان سرمایه‌ دریافت کنند، حتی از افرادی که از سرمایه در صنعت رمزارزی نیز منع شده‌اند.

علاوه بر مورد ذکر شده، استارت‌آپ‌ها می‌توانند می‌توانند محصولات و خدمات خود را در ازای بیت‌کوین و دیگر رمزارزها به فروش برسانند. استارت‌آپ‌ها می‌توانند بدون مواجه با مشکلاتی همچون نرخ ارز و پول، برای محصولات و خدمات خود قیمت مشخصی را به صورت رمزارز در نظر بگیرند.

معایب استفاده از بلاک‌چین برای استارت‌آپ‌ها

در حالی که بلاک‌چین می‌تواند مزایای زیادی برای استارت‌آپ‌های تازه‌کار به ارمغان بیاورد تا بتوانند سرمایه‌ی مورد نیاز خود را جمع‌آوری کرده و کسب و کار خود را شروع کنند، برخی مشکلات و معایب عمده‌ای نیز به همراه خواهد داشت.

کمبود مقررات

همانطور که قبلا هم به آن اشاره شده، تکنولوژی بلاک‌چین توسط هیچ نهادی تا کنون کاملا قانون‌گذاری نشده است. از این رو، همیشه خطرات مختلفی وجود دارد که استارت‌آپ‌ها باید با آن سروکله بزنند. به عنوان مثال همیشه تعدادی زیادی هکر وجود دارد که قصد دسترسی به کیف‌پول‌های رمزارزی را دارند؛ مگر اینکه بنیانگذار این استارت‌آپ‌ها با بلاک‌چین و خطرات آن آشنا باشد، در غیر این صورت ممکن است تمامی سرمایه‌‌ی جمع‌آوری شده‌ی خود را به سادگی از دست بدهند.

هک شدن همچنین می‌تواند مانع دسترسی استارت‌آپ‌ها به سرمایه و پول جمع‌آوری شده برای انجام عملیات‌های خود باشند. هیچ تضمینی از هیچ منبعی ارائه نشده که نشان بدهد که تکنولوژی بلاک‌چین طی سال‌های آینده نیز وجود خواهد داشت. برخی دولت‌ها نیز به بهانه‌ی افزایش استفاده از رمزارزها در کارهای غیرقانونی از جمله فرار مالیاتی یا تروریسم، اقدام به ممنوعیت بلاک‌چین و رمزارزها کرده‌اند. برخی دولت‌ها نیز از رمزارزها بر علیه کشور‌های دیگر استفاده می‌کنند.

نوسانات شدید بازار رمزارزی

جمع‌آوری سرمایه‌ به شکل رمزارز می‌تواند یک راه ساده و مناسب باشد. با این حال،‌ بنیانگذاران استارت‌آپ‌ها باید آگاه باشند که نرخ ارزش رمزارزها می‌تواند شدیدا دچار نوسان شود. بر خلاف ارزها فیات، نرخ ارزش بیت‌کوین و دیگر رمزارز شدیدا بر اساس میزان تقاضا و عرضه‌ی بازار تعیین می‌شود.

 یک صندوق سرمایه‌گذاری ممکن است با استفاده از مقدار مشخصی رمزارز که معادل ارزی دلار، یورو، ین و دیگر ارزهای بزرگ‌ را دارد، در یک استارت‌آپ سرمایه‌گذاری کند. میزان سود و سرمایه‌ی برگشتی از این سرمایه‌گذاری، شدیدا بر نرخ ارزش لحظه‌ی سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ بستگی دارد. ممکن است که ارزش یک رمزارز به شدت کاهش یابد، در این حالت استارت‌آپ مذکور سریعا با مشکل کمبود سرمایه‌ی لازم برای ادامه‌ی فعالیت کسب و کار خود مواجه خواهد شد. به عنوان یک مثال ساده می‌توان به رمزارز بیت‌کوین اشاره کرد که در اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۷ به نزدیکی قیمت ۲۰هزار دلار رسید، درحالی که سه ماه بعد و در مارس ۲۰۱۸، نرخ ارزش آن در حدود ۶۵۰۰ دلار بود.

یک تکنولوژی پیچیده

با اینکه تکنولوژی بلاک‌چین از سال ۲۰۰۸ معرفی شد و کمی قبل از بیت‌کوین فعالیت‌های خود را آغاز نموده، تکنولوژی پایه‌ی آن پیچیده باقی مانده و استفاده‌ی موثر از آن برای اکثر مردم بسیار دشوار است. این مورد یعنی اینکه کارآفرینان استارت‌آپی باید در حین جمع‌آوری سرمایه‌ رمزارزی برای شروع کسب و کار خود، اقدام به استخدام متخصصین بلاک‌چین نمایند.

تعداد افراد متخصص در زمینه‌ی بلاک‌چین نیز بسیار محدود است. اکثر این افراد دستمزد‌های بالایی دارند و یا تنها به عنوان مشاور فعالیت می‌کنند. این مورد برای استارت‌آپ‌ها معمولا بسیار مشکل‌ساز است زیرا که اغلب توانایی پرداخت دستمز بالا و هزینه‌ی مشاوره‌ی این افراد را ندارند. دسترسی به تکنولوژی بلاک‌چین نیز یک فرایند آهسته و اغلب بسیار کند است.

قدرت محاسباتی زیاد مورد نیاز برای دسترسی به بلاک‌چین معمولا با مصرف انرژی زیاد نیز همراه است و این مورد باعث افزایش چشم‌گیر هزینه‌های مربوط به انرژی برای استارت‌آپ‌ها می‌شود. حجم بالای انرژی مصرفی و داده‌های مورد پردازش همچنین باعث می‌شود که بلاک‌چین موجب ایجاد تاثیرات نامطلوب بر محیط زیست شود.

نتیجه‌گیری

قبل از سرمایه‌گذاری در هر استارت‌آپی که از بلاک‌چین استفاده می‌کند، بهتر است با این تکنولوژی بیشتر آشنا شوید. تعداد کسب و کار‌هایی که در حال حاضر بیت‌کوین و دیگر روش‌های پرداختی رمزارز را در مقابل کالا و خدمات خود ارائه می‌دهند، به صورت روزافزونی در حال افزایش است. احتمالا تعداد این کسب و کار‌های طی سال‌های آینده نیز افزایش خواهد یافت.

برای استارت‌آپ‌ها، استفاده از بلاک‌چین جهت جمع‌آوری سرمایه و شروع کسب و کار و آمده شدن برای آینده می‌تواند یک جهش و نقطه‌ی قوت نسبت به دیگر رقبا باشد. بلاک‌چین می‌تواند نیاز به ثبت تراکنش‌های پیچیده‌ی مالی برای استارت‌آپ‌ها را رفع کند؛ این تکنولوژی همچنین می‌تواند از سراسر جهان قابل دسترسی باشد و بدون هیچگونه وقفه‌ای در طول سال، می‌توان با استفاده از آن به انجام تراکنش پرداخت.

از سوی دیگر، استارت‌آپی که از طریق بلاک‌چین اقدام به جمع‌آوری سرمایه‌ برای کسب و کار خود کرده است، ممکن است به دلیل استفاده از بیت‌کوین با خطراتی از جمله معرفی شدن به عنوان یک کلاه‌برداری یا اسکم روبرو شود. مدتی است که رمزارزها در رادار موسسات اجرایی و قانون‌گذاری سراسر جهان، تحت پیگیری هستند.

از این رو ممکن است حتی یک کسب و کار کاملا قانونی، با خطر همکاری با یک شبکه‌ی تروریستی قرار بگیرد و نتیجه‌ی آن عواقب قانونی بسیار شدید باشد، چونکه در این صنعت هنوز روش شناخته‌ شده‌ای برای شناسایی مشتری و یا تامین کننده وجود ندارد؛ به همین جهت، لازم است که جوانب مثبت و منفی بلاک‌چین برای جمع‌آوری سرمایه و شروع کسب و کار، توسط اوپراتور استارت‌آپ‌ها مورد بررسی قرار بگیرد.

نظر شما در رابطه با مسائل عنوان شده در این مقاله چیست؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

منبع
ZYcrypto

بهادر قلندرپور

علاقه‌مند به دنیای رمزارزها و تکنولوژی بلاک‌چین کارگردان بازی "تاریک‌‌تر از سایه" دانشجوی مهندسی پزشکی
دکمه بازگشت به بالا